Bayramın Tadı Özsüt ile Çıkıyor

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Bayramın Tadı Özsüt ile Çıkıyor

Muhteşem sofralar hazırlamak isteyenler de, ziyaretlere eli boş gitmek istemeyenler de Özsüt’te aradıklarını buluyor.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAğustos 15, 2018

Mutluluk tadında ürünlerin yaratıcısı Özsüt, geleneksel bayram sofralarını birbirinden lezzetli tatlıları ile şenlendiriyor. Kurban Bayramı’nda bir araya gelen aileler, sac arası, peynir tatlısı, ekmek kadayıfı ve katmerle sofraların lezzetini katlarken; Özsüt’ün ağızda dağılan, yumuşacık çikolataları da bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi oluyor.

Kurban Bayramı’nın en güzel geleneği, ailenin tüm fertlerinin bir araya gelerek bir sofranın etrafında toplanmalarıdır. Bayram sofralarının en büyük tamamlayıcısı ise tatlılardır. Bu bayram sofralar, mutluluk tadında ürünlerin yaratıcısı Özsüt’ün şerbetli tatlılarıyla daha da keyifleniyor. Muhteşem sofralar hazırlamak isteyenler de, ziyaretlere eli boş gitmek istemeyenler de Özsüt’te aradıklarını buluyor.

Bayramın vazgeçilmezi şerbetli tatlılarEn kaliteli malzemelerin birleşimiyle hazırlanan, ağızlara layık şerbetli tatlılar, Özsüt’ün gelenekselleşen reçeteleriyle, maharetli ustalar tarafından hazırlanıyor. Baklava yufkası, fıstık, kaymak, irmik ve şerbetin muhteşem uyumuyla hazırlanan sac arası, fıstıklı tatları sevenlere hitap ediyor. Günlük çiftlik sütüyle özel olarak hazırlanan peynirin lezzet verdiği geleneksel peynir tatlısı ise yoğun tadıyla ağızlarda lezzet şöleni yaşatıyor. Osmanlı saray usulüne göre hazırlanan ekmek kadayıfı anne eli değmiş gibi, yıllardır klasik tadından hiçbir şey kaybetmiyor. Özsüt 1938 yılından beri enfes şerbetli tatlıları ile Kurban Bayramı’nda bir araya gelen ailelerin sofralarını süslüyor.

Hem ikram hem hediye için bir bayram klasiği: Madlen çikolataÖzsüt’ün çikolataları, şık sunumları, muhteşem dokuları ve gerçek çikolata tadıyla bayramın vazgeçilmez ikramları arasında yerini alıyor. Birbirinden zarif şekilleri ve ağızda yumuşacık dağılan tatları ile fark yaratıyor. Bitter ve sütlü madlen çeşitleri, gerçek çikolata lezzetini zirveye taşıyor. Özsüt’ün tüm ürünlerinde olduğu gibi madlen çikolataları da hiçbir koruyucu katkı maddesi içermiyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu