Bir Tek Tekne Bile Fırtınadan Etkilenmedi!

Alışveriş Alışveriş Bir Tek Tekne Bile Fırtınadan Etkilenmedi!

Tarihler: 22 Aralık 2008 Pazartesi ~ 27 Aralık 2008 Cumartesi

Firma: Ataköy Marina

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAra 22, 2008 ~ Ara 27, 2008
Bir Tek Tekne Bile Fırtınadan Etkilenmedi!

Ataköy Marina kışı; tekne sahiplerine bahar havasında yaşatıyor.

Kış hazırlığını aylar öncesinde tamamlayan Ataköy Marina, fırtınalara karşı limanda büyük ölçekte yenileme yatırımları yaptı. Ataköy Marina Genel Müdürü Serdar Çıtak, “Son fırtına da gösterdi ki; İstanbul’un şu anda sığınabilecek çok güvenli limanı olduk” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk beş altın çıpalı marinası Ataköy Marina; mevsimsel yağışlar ve önümüzdeki kış ayları öncesinde alt ve üst yapı yatırımlarıyla fırtınalara karşı hazırlıklı hale getirildi. Limanda en büyük yatırım su altına yapılırken, teknelerin bağlandığı 420 pontonun güçlendirilmesi sağlandı. Bu arada bazı noktalardan kopuk olduğu tespit edilen 120 ponton tam 420 noktadan su altında bağlanarak sağlamlaştırıldı. Marina’ya yanaşan büyük teknelerin bağlandığı tonozların zincirleri de bu kapsamda yenilendi. Ayrıca bazı pontonlara takviye beton tonozları atıldı ve yeni zincirlerle rıhtıma bağlandı.

Ataköy Marina Genel Müdürü Serdar Çıtak, 2005 yılında Özelleştirme İdaresi’nden devralındıktan sonra Ataköy Marina’da önce durum tespiti yaptıklarını sonra da ciddi yenileme çalışmalarına gittiklerini kaydetti. Çıtak, sonbahar aylarıyla birlikte altı büyük fırtına atlattıklarını işaret ederek, “Gemileri sürükleyip yan yatıran, evlerin damını uçuran son fırtına da dahil hiçbirinden etkilenmedik. Çünkü marinada elzem hale gelen tüm yatırımları aylar öncesinden tamamlamıştık. Sürekli olarak yeni yatırımlarımız devam ediyor. Ataköy Marina, kışı tekne sahiplerine bahar tadında yaşatıyor” dedi.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu