Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Orjinal Adı: Bohemian Rhapsody

Vizyon Tarihi: Kasım 2, 2018

Yönetmen: Bryan Singer, Dexter Fletcher

Film Türü: Dram, Biyografi

Senaryo: Anthony McCarten.
Yapımcılar: Graham King, Robert De Niro.
Görüntü Yönetmeni : Newton Thomas Sigel.
Müzik: John Ottman.
Oyuncular: Rami Malek, Joseph Mazzello, Ben Hardy.
Dağıtım: TME Films.

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.tr02 Kasım 2018 Cuma

Rami Malek'in ünlü müzisyen Freddy Mercury'ye hayat verdiği Bohemian Rhapsody, 60'lı yılların sonunda Londra'da kurulan ve tüm zamanların en efsanevi gruplarından birine dönüşen Queen'in ikon haline gelmiş solisti Freddie Mercury'yi ve Mercury'nin liderlik ettiği grubun Live Aid konserine kadar ilerleyen sürecini ele alıyor.

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu