Nisan 25, 2024
26.07.2011
Bolluk ve bereketin, sevgi ve dostluğun sembolü zengin iftar sofraları Ramazan ayı boyunca, Borsa Restaurantlarında misafirlerini bekliyor olacak.
Ramazan ayının tatlı telaşına iftar sofralarında paylaşılan leziz tatlar ve keyifli sohbetler eşlik ediyor. Borsa’nın klasikleşen Ramazan menüsü bu Ramazan ayında da yine göz dolduruyor. Anadolu’nun dört bir yanından getirilen, Ev Yapımı Reçeller, Yöresel Peynirler, Marine Edilmiş Zeytinler, Hurma, Pastırma, Tereyağı–Bal ve sıcacık Vakfı Kebir pidesinden oluşan iftariyelik ile başlayan şölen, günün çorbası ve Gönen Patlıcan Ezmesi ile devam ediyor.
Ara sıcak olarak yine Borsa klasiklerinden Peynirli Su böreği, Etli Kara Lahana Sarma, Peynirli Karadeniz Pidesi yer alırken, Salata olarak bu yıl Domates, Salatalık ve Yeşil Biber Salatası servis ediliyor. Ana yemek olarak hepsi birbirinden leziz dört ayrı ana yemek sunuluyor. Misafirlerin hepsinden tadabilecekleri yine Borsa klasiklerinden Döner Kebap, Kuzu Tandır, Borsa Köfte ve Piliç Şiş, Hünkârbeğendi, Domatesli Pilav ve Patates Püresi garni seçenekleri ile sofraya geliyor.
Ve iftar yemeğinde final leziz Türk tatlıları ile yapılıyor. Ramazan’ın vazgeçilmezi gül kokulu Güllaç veya birbirinden lezzetli klasik Türk tatlıları ardından hazmettirici Ramazan Şerbeti ile mideleri şenlendiriyor. Bundan sonra gelsin çaylar ve kahveler...
Müdavimlerini; işadamları, siyasiler, sanatçılar ve cemiyet hayatının önemli isimlerinin oluşturduğu ve şehrimize gelen yabancı misafirlerin ilk tercihi olan Borsa Restaurant’ları haftanın 7 günü hizmet veriyor ve 40 kişiye kadar gruplar alınabiliyor.
Ramazan Menüsü 2011
Serpme İftariyelikler
Akçaabat Tereyağı, Petek Bal, Kaymak, Ev Yapımı Reçel, Kayseri Pastırması, Hurma, Edremit Siyah ve Yeşil Zeytin, Erzincan Tulum Peyniri, Tam Yağlı Beyaz Peynir, Eski Kars Kaşar Peyniri, Vakf-ı Kebir Pidesi
Soğuk Başlangıç
Közlenmiş Patlıcan Ezmesi, Gönen Patlıcanından
Sıcak Başlangıçlar
Karadeniz pidesi “Peynirli” Tonya telli peynirinden, Su böreği; Beyaz peynirli ve Maydanozlu etli kara lahana dolması “Trabzon” Usulü, Mandıra yoğurdu ve Kendi sosu eşliğinde
Salata
Domates Salatası; Domates, Salatalık, Yeşilbiber, Maydanoz, Zeytinyağı ve Limon sos
Ana Yemekler
Et döner kebap; Domatesli pilav ile Kuzu tandir, Taş firinda “Konya” Usulü; Hünkâr beğendi ile Köfte ızgara “Borsa” Usulü veya Piliç şiş ızgara; Patates püresi.
Tatlılar
Güllaç, Nar taneleri ile Şekerpare, Aşure, Kazandibi, Tavukgöğsü, Fırın sütlaç Ekmek Kadayıfı Afyon Kaymağı ile Borsa Usulü Hurmalı İncir Tatlısı İrmik Tatlısı, Portakallı Çikolatalı Sufle Profiterol, Çikolata Soslu
İçecekler
Ayran veya Meşrubat Çeşitleri, Çay ve Kahve “BORSA” Ramazan Şerbeti, Frambuaz ve Böğürtlenli
Ücret: Kişi Başı 120 TL
Ramazan 2011
Nisan 25, 2024
Nisan 18, 2024
Mart 27, 2024
Mart 27, 2024
Mart 21, 2024