Bozlaktan Flamenkoya: Bir Gözden İki Damla

Etkinlik Konser Parti Bozlaktan Flamenkoya: Bir Gözden İki Damla

Tarihler: 05 Şubat 2011 Cumartesi ~ 05 Şubat 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 34,00 TL - 2. Kategori: 28,50 TL - 3. Kategori: 23,00 TL - 4. Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trŞub 5, 2011 ~ Şub 5, 2011

Gönül sözünü nasıl tercüme edebiliriz? Belki de bu söz Türk insanının sahip olduğu ayrıcalıklardan bir tanesi, çünkü bunu paylaştığımız çok az millet var.

Uzaktaki ve ulaşılamayan sevgilimi aşkı körükleyen, ona yalvarmak mı aşkın ifadesi? Sevgili ne kadar uzakta olursa olsun; bu haykırış ve yakarışlar uğruna söylenen sevgilinin kulağına gitmese de, bir kulaktan diğerine giderek aynı duyguyu paylaşanları bir araya getirir.

Kırşehir, Nevşehir, Yozgat’tan, Sevilla, Kordoba , Toledo’ya seven ve sevilen farklı olsa da haykırış ve yakarış aynıdır.

Birinin “Gönül” dediğine diğeri “Corazon” der. Birinin sevgilisi Leyla, diğerininki Maria’dır. Şaşırtıcı derecede aynı müzikal öğeleri kullanan, aynı hançere tekniğiyle sevdiğine feryat eden bu iki milletin tek yürekten çıkarcasına ifade ettikleri melodiler iki damla göz yaşı olarak akıyor ve ilk defa aynı sahnede seyirciyle buluşuyor.

Gönül kırıklıklarını, ayrılıkları ve umutsuzlukları tersine çeviren, bir tohum gibi gönüllere serpip yeşerten bu ezgileri dinleyip, siz de gönlünüzde yeşertmek istiyorsanız 5 Şubat 2011 Cumartesi günü CRR’de sizleri bekliyor olacağız.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu