Cinayet Sınıfı Başkanı

Kitap Editörün Seçtikleri Cinayet Sınıfı Başkanı

Kategori: Editörün Seçtikleri

Yazar: Ayşe Erbulak

Kitap Türü: Roman

Yayınevi: Mona

Basım Yılı: 2017

Sayfa Sayısı: 200

Dil: Türkçe

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEylül 6, 2017

Bir katilin masum bir okul gezisinde ortaya çıkma ihtimali nedir? Milyonda bir mi? Yoksa vahşetin soluğunun sınırı yok mu?

“Kadın polisiye” türünde kendine özgü akıcı dili ve farklı konularıyla öne çıkan Ayşe Erbulak, 6. kitabı ile okurlarıyla yeniden buluşuyor. Mona Kitap’tan çıkan Cinayet Sınıfı Başkanı hem konusunun sertliği, hem de kahramanlarının özgünlüğü ile yerli gerilim tutkunlarını oldukça mutlu edecek farklı bir eser... Yazar, cinayet-gerilim türünde ülkemizde roman yazılmadığını vurgulayarak yola çıktığını söylüyor. “Yatakhanelere sinmiş kirli öğrenci eşyaları kokusu burnumdan hiç eksilmedi, her anını hissederek yazdım,” dediği, 2016’da başlayıp, 2017’de Bodrum Gündoğan’daki evinde tamamladığı romanın bazı bölümlerine, okurların tepkisinin ne olacağını merak ettiğini de belirtiyor.

Ayşe Erbulak, cinayet romanlarının çoğunda görülen kurban-suçlu-polis üçgeninin dışına çıkarak, bu kez söz konusu dengelere farklı bir açıdan bakmamızı sağlamış. Sevgi görmemiş, yapayalnız ve vahşi iki gencin aynı üniversiteye kayıt olmasıyla başlayan olay zinciri, okuru soluk soluğa bırakacak bir hızla, Adana’nın ücra bir köyüne kadar taşıyor.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu