Çinliler Nasıl Rakı İçer?

Alışveriş Alışveriş Çinliler Nasıl Rakı İçer?

Tarihler: 10 Ocak 2011 Pazartesi ~ 10 Şubat 2011 Perşembe

Firma: Efe

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trOca 10, 2011 ~ Şub 10, 2011

Çin’de Efe Rakı kokteyleri tercih ediliyor...

Özenle seçilen yaş üzümlerinden üretilen Efe Yaş Üzüm Rakısı’na beklenmedik ilgi Çin’den geldi. Yeşil Efe’yle hazırlanan Efe Rakito, Efe Zencimix, Efe Mandarino isimli kokteyller; Sangay ve Hong Kong’daki lüks restoranlarda Çinlilerin mönülerde tercih ettiği içki oldu.

Avrupa ülkelerinin yanı sıra; Kıbrıs, Avustralya, Kanada, ABD’ye kadar 25 ülkeye rakı ihraç eden Efe Rakı’nın şimdi gözde yeni dış pazarları Japonya ve Çin oldu. Çinliler ise lüks restoranlarda Efe’nin özel çalışması olan rakı kokteyllerini tercih ediyor. Bir önceki yıla göre 2010 yılında ihracatını %30 artıran Efe Alkollü İçecekler 2011’de bu oranı daha da yukarı çekmeyi hedefliyor. Shangai ve Hong Kong’da faaliyet gösteren güçlü distribütörleri aracılığıyla satış ağlarını ve satış rakamlarını her geçen gün artırmakta. Efe kurulduğu günden bugüne inovasyona büyük önem veren yenilikçi bir firma. Bulunduğu segmente ismini veren ilk yaş üzüm rakı markası Efe Yaş Üzüm Rakısı ile hazırlanan rakılı kokteyller, bugün Çin’de bile büyük beğeni kazanması başarılı inovasyon çalışmalarının bir göstergesi. 2010 yılında Efe Yaş Üzüm Rakısı’nın dünyanın en prestijli içki yarışmalarından biri olan San Francisco World Spirits Competition’dan çift altın madalya ile dönmesi ve Çin’deki metropollerde bulunan özellikle büyük Akdeniz restoranlarında Efe ürünlerinin tercih edilmesi Efe’nin ürün kalitesi ve marka olarak potansiyelini gösteriyor.

Efe Rakito, Efe Zencemix, Efe On The Peach ve Efe Mandarino çok kolay ulaşabileceğiniz malzemeleri ve çok özel tadıyla Türkiye’deki seçkin mekanlarda da büyük ilgi görüyor. Mixolojistler tarafından hazırlanan Efe kokteylleri şimdi Çinlilerin de beğenilen içkileri arasında yer almayı başarmış görünüyor.

İşte Efe Yaş Üzüm Rakılı Leziz Kokteyl Tarifleri :

Efe Rakito

1 kadeh Efe Yaş Üzüm Rakısı (5 cl)
Misket limonu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
5-6 adet nane yaprağı
Soda
Kırık buz

Dikine kesilmiş yarım limonu (yeşil limon) ince ince dilimleyin. Uzun bir bardağa önce limon dilimlerini koyup üstüne 5-6 taze nane yaprağı ekleyin. 1 tatlı kaşığı esmer şekeri birkaç damla sodayla havanda iyice ezip, bardaktaki limonlara ekleyin. Bardağı kırık buzla doldurup üstüne 5-6 cl Efe Yaş Üzüm Rakısı ekleyin, soğuk soda ilave edin.

Efe Zencemix

1 kadeh Efe Yaş Üzüm Rakısı (5 cl)
50gr taze zencefil
1 cl limon suyu
Buz

50gr. Taze zencefili rendeleyip, temiz bir tülbent yardımıyla suyunu sıkın. 6cl. Soğuk su ve 1cl. Taze Sıkılmış limon suyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı , 1 kadeh sek Efe Yaş Üzüm Rakısı’na ilave edin. Zencefilin yakıcı lezzetiyle yudum yudum Efelenin.

Efe Mandarino

1 kadeh Efe Yaş Üzüm (5 cl)
2 adet mandalina
1 cl limon suyu,
1 kaşık toz şeker

2 adet mandalinanın kabuğunu soyarak suyunu sıkın. Bir mandalinanın kabuğunu 1\4’ünü sıktığınız mandalina suyu ile blendırda karıştırın. Karışıma 1cl limon ve 1 kaşık toz şekeri ekledikten sonra tekrar blendırda karıştırın ve süzün. 5 cl Efe Yaş Üzüm Rakısı ile hazırladığınız mandalina karışımını shakerda salladıktan sonra geniş ağızlı, ayaklı bir kokteyl bardağı ile servis edebilirsiniz.

Efe On The Peach

1 kadeh Efe Yaş Üzüm Rakısı (5 cl)
¼ şeftali kabuğu
1 cl limon suyu
3 cl şeftali suyu
1 cl şeftali şurubu
Kırık buz

¼ şeftali kabuğunu soyun. İçine 1 cl limon suyu koyun.1.cl şeftali şurubu ekleyin ve blendırda çekerek sıvı haline getirin. Karışımın üzerine 5 cl Efe Yaş Üzüm Rakısı ve 3 cl şeftali suyu ekleyin. Üzerine birkaç parça kırık buz (isteğe bağlı) ekleyerek tekrar blendırdan geçirin. Geniş ağızlı, ayaklı bir kokteyl bardağı ile servis edebilirsiniz.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu