Dick ve Jane İşbaşında

Sinema Film Arşivi Dick ve Jane İşbaşında

Orjinal Adı: Fun With Dick & Jane

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Dean Parisot

Film Türü: Komedi

Senaryo: Nicholas Stoller
Görüntü Yönetmeni: Jerzy Zielinski ASC
Müzik: Theodore Shapiro A.C.E
Oyuncular: Jim Carrey, Téa Leoni, Alec Baldwin, Richard Jenkins
Yapım: 2005 ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

Fragman Adresi: http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/funwithdickandjane/

Orjinal Sitesi: http://www.sonypictures.com/movies/funwithdickandjane/

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trBelirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 3 Mart 2006

“Fun With Dick and Jane/Dick ve Jane İşbaşında” AVUÇLARINDAN KAYIP GİDEN Amerikan rüyasına tutunmaya çalışırken akıllarını yitiren iki insanı konu alan sade bir hikaye.
Hayat Dick Harper (Jim Carrey) ve sevgili karısı Jane’e (Téa Leoni) hiç olmadığı kadar iyi davranmaktadır ki bu bazı şeylerin kötüye gideceğinin garantisidir!
Dick 15 yıl boyunca Globodyne’in başkan yardımcısı olmak için sabırla beklemiştir. O gün nihayet gelir. Patronu Jack McCallister (Alec Baldwin) sonunda ona bu terfiyi verir. Böylece Dick’in karısı Jane (Téa Leoni) seyahat acentesindeki işinden sonunda ayrılır.

Ama bu kutlama kısa sürer. Globodyne ve McCallister dev bir şirket skandalının tam ortasında yer alınca, şirket tepetaklak olur. Patronu sağlam altın paraşütünden faydalanırken, Dick elinde çantasıyla kala kalır. Bir süre, rakip bir şirketin kendisine iş teklifi yapmasını boş yere bekler. Ama borçlar dağ gibi büyümeye ve icra tehditleri artmaya başlayınca, Dick ne iş olsa yapmaya hazır hâle gelir. Mevcut olan tek iş yerel bir dev kutu mağazasında ‘teşrifatçılık’tır. Jane de tekrar çalışmaya karar verir. Bir yerde kendini zorla Tae Bo antrenörü olarak kabul ettirir; ardından, yeni bir Botoks maddesinin kobaylığını yaparak para kazanmaya çalışır.
Ama bu işlerin onlara göre olmadığı çok açıktır. Ayrıca, bunlar maddi durumlarında pek bir değişiklik yaratmamaktadır. Dolayısıyla, sevgili plazma televizyonlarının da aralarında bulunduğu en sevdikleri eşyaları birer birer satmaya mecbur kalırlar.

Çıldırmanın eşiğindeki Dick, eski hayatının hiç olmazsa bir kısmını kurtarabilmek için, komşularının bahçelerinden çaldığı çim tabakalarını kendi bahçesinin kelleşmeye başlayan bölgelerine yama yapar. Çok geçmeden, Dick ve Jane gecelerini, 6 yaşındaki oğulları Billy’yi sadık kahyaları Blanca’ya bırakarak, hırsızlık yaparak geçirmeye başlarlar.

Bir süreliğine, Bonnie ve Clyde tarzı bu yeni yaşam şeklinden heyecan ve coşku duyarlar. Ama kısa sürede anlarlar ki hırsızlık var, HIRSIZLIK var. Ve yine anlarlar ki eski hayatlarına ve akıl sağlıklarına kavuşmanın yolu, Globodyne’in ahlaksız patronunun, Dick’e ve diğer çalışanlara yaptığı yanlışı düzeltmekten geçmektedir.
Şimdi intikam zamanıdır.



istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu