Emel Şölenay - Metalik Işıltılar

Etkinlik Sergi Emel Şölenay - Metalik Işıltılar

Tarihler: 20 Ekim 2011 Perşembe ~ 01 Kasım 2011 Salı

Yer: Bahariye Sanat Galerisi

Adres: Caferağa Mah. Kadife Sok. Kızıltunç Apt. No:1/1 Kadıköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 414 55 06

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEki 20, 2011 ~ Kas 1, 2011

Bahariye Sanat Galerisi 20 Ekim- 1 Kasım 2011 tarihleri arasında değerli seramik sanatçısı Doç. Emel Şölenay’ın ‘Metalik Işıltılar’ isimli seramik sergisine ev sahipliği yapacak.

Anadolu Üniversitesi Seramik bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan sanatçının, bu 7.Kişisel Seramik Sergisinde; yer alan seramik eserlerinde Doğadaki Kuş, Baykuş, Tavus Kuşları, Lale, Ağaç ve Yapraklardan esinlenerek hazırladığı form ve birimler üzerine Redüksiyonlu Lüsterli sırlar, farklı rezinatlar ve sinter astarları uygulamaktadır. Redüksiyonlu Lüsterli Sırlar, Dumanlı pişirim sonucunda sır içindeki metal oksitlerin sihirli bir el değmişçesine kıymetli metal ışıltılarına dönüşen sırlardır. Metalik pırıltılar ve gök kuşağı renklerini içinde bulunduran Lüster, renk ve doku yönünden seramik eserlere farklı bir etki vermektedir.

Doç. Emel Şölenay; Seramik Sanatının pek çok ifade dilinden birisi olan dekoratif etkileri yaptığı çalışmalarda kullanmayı tercih etmektedir. Sanatçı; doğada yer alan unsurları değişik form ve duvar panosu uygulamaları ile yalnız dış mekânlarda rastlanılan yaşamsal öğeleri içsel mekânlara taşımayı hedeflemektedir. Bu tür etkinliklerin sayısının arttırılması; Seramik sanatını sevenler ve sanat eğitimi alan bireylerle paylaşma adına olumlu olacağı kanısındadır.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu