Mim Sanat Çocukları Adım Adım İlerliyor

Mim Sanat Çocukları Adım Adım İlerliyor

Tarihler: 25 Kasım 2018 Pazar ~ 25 Kasım 2018 Pazar 17.00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2018 ~ Kas 25, 2018

Mim Sanat Çocukları, Yüksek San’atkâr Nesrin Sipahi Hanımefendi’nin katılımı ile görsel sanatlar branşlarında yaptıkları çalışmalar ve Tanbûrî Cemil Bey’in eserlerinden oluşan konser repertuarı ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

2015 yılında toplumun sanatla yüceleceği inancıyla kurulan Mim Sanat Derneği, 2017’den bu yana 10–14 yaş grubu devlet koruması altındaki korunmaya muhtaç ve yetenekli çocuklar için sanat eğitimi veriyor. 72 öğrenciye eğitim vermekte olan derneğin amacı, çocukların ve gençlerin sanat alanındaki yeteneklerini geliştirmelerine imkan tanımak; uzun soluklu, sürdürülebilir eğitim programları ile bu yolda ilerleyip ustalaşmalarına yardımcı olmak.

Bu amaçla, S.E.S(Sanat, Eğitim, Spor) Projesi’ni tasarlayıp uzman eğitmenlerle uygulamaya geçen Mim Sanat Derneği’nde çocuklar, Türk Süsleme Sanatları(Tezhip, Minyatür, Kaatı’) Resim ve Türk Makam Müziği (Kanun, Ud, Ney, Tanbûr, Klâsik Kemençe, Vurmalı Sazlar) alanlarında eğitim alıyorlar. Dört yıllık dönemlerle plânlanan eğitim programı, aynı zamanda Türk Sanatları’nın yaygınlaşmasına, çağdaş eğitim öğretim yöntemleri ile sanatlarımıza olan ilginin artmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Eğitimlerinin ikinci yılında olan çocuklar, geçtiğimiz yıl dönem sonlarında yapılan sergi ve dinletiler ile çalışmalarını sanatseverlere sundular. Kısa zamanda büyük gelişme gösteren çocuklar bugünlerde yepyeni bir sergi ve konserin heyecanı ve yoğun hazırlığı içindeler. 25 Kasım 2018 Pazar günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Yüksek San’atkâr Nesrin Sipahi Hanımefendi’nin katılımı ile Görsel sanatlar branşlarında yaptıkları çalışmaları ve Tanbûrî Cemil Bey’in eserlerinden oluşan konser repertuarını, bilim ve sanat kamuoyu ile paylaşacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT