`Çağdaş Dans ile daha iyi bir Farkındalık` ve Her Anın `Dayanılmaz Hafifliği`

Tarihler: 24 Aralık 2008 Çarşamba ~ 24 Aralık 2008 Çarşamba

Yer: Kargart

Ücret: 150 YTL.

Nereden Alınır: Kargart

Adres: Kadife Sok. No:16 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2008 ~ Ara 24, 2008
`Çağdaş Dans ile daha iyi bir Farkındalık` ve Her Anın `Dayanılmaz Hafifliği`

Eğitmen: Gonca Gümüşayak
Tarih / Saat: 24 Aralık Çarşamba Saat: 20:00
Katılımcı Sayısı: Katılımcı sayısı en az 6, en fazla 15 kişi ile sınırlandırılmıştır.
Katılımcı Ücreti: İki buçuk saatten haftada bir gün yapılacak bu çalışmanın dört haftalık ücreti 150 YTL’dir.
Teknik derslerin içeriği: 1 saat 30 dakika

Yoga esnetmeleri ile başlayan teknik derslerde, Alexander tekniği ve Counter Teknik destekli Çağdaş dans tekniği uygulanacaktır. Yerde ve ayakta kombinasyonlarla gelişen bir akışı olacaktır. Derste performansa yönelik potansiyel enerjinizin yönlerini daha farkında olarak nasıl daha ekonomik, dinamik ve hafif hareket ettiğinizi göreceksiniz.
Dersin ikinci bölümü: Kompozisyon, Ana özgü kompozisyon, Doğaçlama
Zaman, mekan, kütle, enerji dinamikleri göz önünde bulunduran kompozisyon tekniklerinden yola çıkarak geliştirilen ilk bolum, Serbest Çağrışım ( free association) yönelen ikinci bolümle serbest doğaçlama teknikleri kullanılacaktır. Atölye çalışması performans sırasında doğaçlarken bilinçli bir varoluş ve farkındalık geliştirmeyi amaçlar.
Her bölüm düşünce, hareket, şimdiki zamanın getirdikleri, o an içinde bulunduğumuz yakın çevremiz ve varoluşumuz arasında ilişkileri araştıran egzersizlerle başlar. Duyu organlarımızın bize sundukları algılara önem vererek her anın bize getirdiği potansiyel kompozisyonu görme şansı elde ederiz. Anı yakalama, duyularımız ve algılarımız dersin temelinde yatan ana çizgidir, son bir eser üretme kaygısı gütmeden, "her an bir `sanat` eseridir" disiplinini geliştirmeyi amaçlar.

GONCA Gümüşayak
1983 İzmir doğumlu Gonca Gümüşayak, Karşıyaka Anadolu Lisesi (2001), Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü (2005), Artez Dans Akademisi Dans/Koreografi bölümü (2008) mezunudur. İzmir`de 3 yıl ritmik ve artistik jimnastik eğitiminin ardından, 2001’de Milli Eğitim Özel İzmir ULIS Bale Okulu’nda bale diploması almıştır.
ODTÜ Çağdaş Dans Topluluğu ile 4 yıl dans çalışmış, ODTÜ Uluslararası Çağdaş Dans Günleri organizasyonunda aktif olarak yer almış, toplulukta çeşitli koreografiler üretmiş, 2003–2004 dönemi topluluk başkanlığı yapmıştır. 2005’te ODTÜ mezuniyetinin ardından, MATRA bursu ile The Amsterdam –Maastricht Summer University’(AMSU)de Sanat Yönetimi uzmanlık eğitimi aldı.
2006`da Felix Meritis kurumunda AMSU’de sanat yönetimi stajını tamamladı. Aynı dönemde dans eğitimine Hollanda’da devam etmiştir, Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten, Theater School,“School for Development New Dance” bölümünde yoğunlaştırılmış ders döneminde yer almıştır.Ardından Arnhem sehrinde Artez Hogeschool voor de Kunsten, Artez Dance Akademisi`nde Dance maker/ koreografi uzmanlık alanında ogrenimini tamamlamistir.
2008 Haziran ayinda “Hayali, Pan and the Swan” ,catching the shadow, video interaktif performans, eseri ile Artez’den mezun olmuştur. Eserleri çeşitli festival,ülke ve şehirlerde sergilenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT