9 Adım'da Temel Aşçılık

Tarihler: 16 Ocak 2018 Salı ~ 16 Ocak 2018 Salı 16 Ocak 2018 12:00

Yer: Soffa Mutfak Atölyesi WOW Istanbul Hotel

Ücret: - 1700.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Yeşilköy Mahallesi Atatürk Caddesi No:15-17-19 Yeşilköy Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 468 50 55-56-57

Web: http://www.soffamutfakatolyesi.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2018 ~ Oca 16, 2018
9 Adım'da Temel Aşçılık eğitimi, Soffa Mutfak Atölyesi'nde sizlerle...

9 aşama olarak hazırlanan 9 Adımda Temel Aşçılık programı, mutfakta bilmeniz gerek tüm temel bilgiler ile donatılmıştır. 

9 Adım’da Temel Aşçılık programı et, tavuk ve balık işleme ve pişirme teknikleri, Pilavlar, ev yapımı makarnalar, uzak doğu mutfağı, temel pastacılık ve ekmek tekniklerinden oluşan kapsamlı bir programdır.

İleri seviye aşçılık eğitimi almak isteyen tüm amatör mutfak severler, amatörlere yönelik temel seviyedeki bu eğitim ile kendilerini adım adım profesyonelliğe hazırlayabilirler;

Program içeriği ve Detayları:
*Eğitim haftada 2 gün olmak üzere 9 ders olarak planlanmıştır.
*Dersler her salı –perşembe saat 12:00 ‘da başlayacaktır. 
*Eğitim Soffa Mutfak Atölyesi'nde 7 kişilik özel mutfakta verilecek olup, katılımcılar tek olarak kendi istasyonlarında çalışacaktır.
*Katılımcıları 9 ders boyunca öğrenecekleri bilgiler kitapçık olarak verilecektir.
*Katılımcılara özel şef bıçakları ve Soffa logolu önlük hediye edilecektir.
*Eğitimin başlangıç ve bitiş tarihleri: 16 Ocak 2018 -13 Şubat  2018 ‘dır. 
*Mezuniyet 13 Şubat 2018 günü yapılacak olup,katılımcıları Soffa Mutfak Atölyesi Amatör Aşçılık –Başlangıç Seviyesi Sertifikası verilecktir.

1.Ders  Bıçak teknikleri ve Kesim şekilleri
16 Ocak Salı 12:00-16:00

Mutfağın temeli olan Bıçak Kullanma Tekniklerinin anlatıldığı bu derste ,bıçaklar ,kesim şekilleri gösterilecek olup 9 hafta boyunca kullanacağımız temel bilgiler ve şef bıçağınız ilk derste verilecektir.

Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonel şefler eşliğinde aşçılığın temel prensiplerini öğreneceksiniz. 

2. Ders Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
18 Ocak Perşembe 12:00-16:00

Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Béchamel sos (Demo)
Mayonez Yapımı
Macar Gulaş Çorbası
Asya Usulü Tavuk Suyuna Noodle Çorbası

3. Ders Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
23 Ocak Salı 12:00-16:00

Kahveli Bonfile Mantar ve Soğanlı Garnitür ile
Beef Bourguignon
Cheddar Peynirli Fırında Patates Püresi
Akçaabat Köftesi
Turunç Soslu Kinoa Salatası(Demo)

4. Ders Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
25 Ocak Perşembe   12:00-16:00

Bütün tavuk açma 
Ispanak Dolgulu Tavuk But Sarma Karamelize Soğan ile
Viyana Usulü Tavuk Schnitzel
Spicy Chicken Wings (demo)
Ranch Sos Yapımı (demo)
Çektirilmiş Balzemik soslu Bademli Akdeniz Yeşillikleri Salatası

5. Ders Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
30 Ocak Salı  12:00-16:00

Tel Şehriyeli Türk Usulü Pirinç Pilavı
Karidesli Risotto
Baharatlı Meyveli Firik Pilavı
Tahıllı Taze Otlarla Tatlandırılmış Salata Nar ekşisi ile

6. Ders Deniz ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
1 Şubat  Perşembe 12:00-16:00

Ahtapot Pişirme ve Salata Yapımı Pesto Sosu ile (Demo)
İtalyan Usulü Midye Yapımı Çıtır Ekmek İle (Demo)
Karides Tempura Tatlı Ekşi Sos ile
Tuzda Levrek Fırında Sebzeler ile
Portakallı Roka Salatası Vinegret Sos ile

7. Ders Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları
6 Şubat Salı 12:00-16:00

Taze Makarna Hamuru Yapımı
Pancar Püreli Linguine
Asya Usulü Noodle (Demo)
Köz Patlıcanlı Ravioli Domates Sos ile
Bolognese Soslu Angel Hair

8. Hafta Pastacılık Teknikleri
8 Şubat Perşembe 12:00-16:00

Chocolate Chip Cookie
Amerikan Browni

Meyveli Puf Kek
Fransız Pastacı Kreması


9. Hafta Ekmek yoğurma ve Şekillendirme
13 Şubat Salı 12:00-16:00

Bresaola pizza
Sokak Simiti

Ciabatta
Tam Tahıllı Ekmek


**Mezuniyet kokteyli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT