Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu Bahar Dönemi İpli Kukla Yapım Atölyeleri

Tarihler: 29 Nisan 2011 Cuma ~ 12 Mayıs 2011 Perşembe

Yer: Ahşap Çerçeve Kukla Atölyesi

Nereden Alınır: www.ahsapcerceve.com

Adres: Çukurcuma Cad. No:23 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 88 3

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 29, 2011 ~ May 12, 2011

Ahşap Çerçeve Kukla Atölyesi 12 Mayıs’tan itibaren yeni atölye çalışmalarına başlıyor. Haftada bir gün; Perşembe günleri 19:00-21:00 veya Cumartesi günleri 14:00-16:00’da yapılacak çalışmalarda katılımcılar ipli kukla yapım teknikleri üzerine çalışacaklar. Ağırlıklı olarak oyma tekniği ile yapılacak çalışmalarda aşağıdaki kukla tekniklerinden istedikleri birini seçebilecekler:

1.Çek kuklası: 20 cm boyunda tahta kuklalar. Yapım süresi: 1 ay
Çalışma biçimi: Katılımcılar şablonları hazır halde verilen parçaları keserek ve yontarak kuklayı yaparlar. Kafa olarak tahta toplar kullanılır. Yüz ayrıntılı çalışılmak istenirse sanatçılarımız eşliğinde çizimler yapılır ve yapım 2 ayda tamamlanır.

2.Temel ipli kukla: 35 cm boyunda tahta kuklalar. Yapım süresi: 2 ay
Çalışma biçimi: Katılımcılar şablonları hazır halde verilen parçaları keserek ve yontarak kuklayı yaparlar. Kafa olarak tahta toplar kullanılır. Yüz ayrıntılı çalışılmak istenirse sanatçılarımız eşliğinde çizimler yapılır ve yapım 3 ayda tamamlanır.

3. Scarf marionette: 50 cm boyunda isteğe göre kağıt hamuru, strafor ya da tahta ile çalışılabilen kuklalar. Yapım süresi 3 ay.
Çalışma biçimi:
Strafor ya da tahta ile:
Katılımcılar kendi yapmak istedikleri kuklanın teknik çizimini öğrenerek başlarlar. Yapılan çizimlere göre kuklanın kaba kesimi yapıldıktan sonra, yüzü ve elleri oyarlar. Scarf marionette’nin vücudu özel bir kumaş kesimiyle yapılır. Ayrıntılı mekanizma yapımı çalışmak isteyenler için önerilen bir çalışmadır.
Kağıt hamuru ile: Kuklanın kafası çamurla şekillendirildikten sonra, alçıdan kalıbı alır ve kağıt hamuru basılır. Eller yine oyma tekniğiyle yapılır.

4.Klasik ipli kukla: 50 cm boyunda tahta ve strafor karışık çalışılan kuklalar. Yapım süresi seçilen kukla tipine göre 4-5 ay.
Çalışma biçimi: Katılımcılar kendi yapmak istedikleri kuklanın teknik çizimini öğrenerek başlarlar. Yapılan çizimlere göre kuklanın kaba kesimi yapıldıktan sonra, bütün parçalar oyulur. Mekanizma yapımıyla çalışma tamamlanır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT