Akbank Sanat Kütüphane Buluşmaları

Tarihler: 03 Mart 2015 Salı ~ 03 Mart 2015 Salı 17:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2015 ~ Mar 3, 2015

Yazın ve kültür dünyasının değerli isimleri Akbank Sanat Kütüphanesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Hasan Bülent Kahraman
Bugün, Burada, Şimdi

"İlk etkinliğimizde  Türk siyaseti, siyasal kuramlar, sosyal kuram, yapısalcılık sonrası felsefe, kültürel araştırmalar, görsel kuram, modern Türk edebiyatı, Türkiye popüler kültürü alanlarında çok değerli çalışmaları bulunan Hasan Bülent Kahraman’ı konuk ediyoruz. Etkinlik kapsamında, Kahraman’ın 'Türkiye’de Görsel Bilincin Oluşumu' ve 'Türkiye’de Yazınsal Bilincin Oluşumu' adlı kitaplarından okumalar ve sonrasında da katılımcılarla birlikte karşılıklı olarak değerlendirmeler yapılacak.

'Türkiye'de Görsel Bilincin Oluşumu', iki cilt olarak tasarlanan projenin ilk ayağı. İkinci kitap ise, 'Türkiye'de Yazınsal Bilincin Oluşumu'. Bu iki titiz ve özgün çalışma 'Türkiye'de Modern Kültürün Oluşumu' üst başlığında birleşiyor. Türkiye'deki modernleşme konusunda oldukça farklı düşünen Kahraman, ilk kitabında, Türkiye’de görselliğin modernliği kurduğunu belirtiyor. İkinci kitabında ise, önce toplumsal içerikli edebiyatın modern-öncesi edebiyat, kunstroman diye bilinen sanatsal yapıtların ise modern roman olduğunu belirtiyor. Ardından, tüketim çağında, popüler kültürden ve medyadan doğrudan etkilenen edebiyatın görsellik karşısında gücünü ve otoritesini yitirdiğini, buna karşılık 80'lerden beri 'ben'in ve öznenin yeniden keşfedildiği bir dönemden geçtiğini, şiir, öykü ve romana dair tekil örnekler üzerinden saptıyor."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT