Alef Atölye Yaz Programı

Tarihler: 20 Haziran 2010 Pazar ~ 30 Eylül 2010 Perşembe

Yer: Alef Galeri Ve Mücevher Atölyesi

Nereden Alınır: Alef Galeri Ve Mücevher Atölyesi

Adres: Hacı Emin Efendi Sok. No: 4/A Teşvikiye Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 241 35 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2010 ~ Eyl 30, 2010

ALEF ATÖLYE YAZ PROGRAMI

Alef Mücevher Atölyesi’nde kuyumculuk temel tekniklerinin sunulduğu atölye çalışmaları yaz boyunca devam ediyor. Katılımcılar klasik programlardan yararlanabilecekleri gibi, hızlandırılmış paket programlarla da kısa sürede eğitimlerini tamamlayabilecekler. Teşvikiye’deki bu özel sanat ortamında mücevher sanatı ve geleneğinden esinlenmek isteyenler, yeni kayıtlar için bir an önce başvurabilirler.

Mücevher Tasarımcısı Yeşim Yüksek’in eğitimini verdiği çalışmaların iki teması var: “Mücevher Tasarımı ve Yapımı” ile “Çağdaş Takı Yapımı”. “Mücevher Tasarımı ve Yapımı” konulu klasik atölye çalışması içeriğinde; tasarım projelerinin yanı sıra değerli metallerin kesim ve tesfiye teknikleri, polisaj, zincir yapımı, perçin, mum model çalışmaları, teknik resim, metal ısıl işlemleri, kaynak, montür hazırlama ve taş mıhlama gibi birçok teknik uygulama bulunuyor. “Çağdaş Takı Yapımı” çalışmalarında ise; modern takıyı tasarlarken eski kuyumculuk aletlerini kullanmak, alternatif yollar öğrenmek ve yeni konseptler geliştirmek öğrenimin parçalarını oluşturuyor. Katılımcılar, atölye çalışmaları sırasında Alef’in zengin yazılı arşivinden faydalanabiliyorlar. Uluslararası kitaplar ve dergiler inceleniyor, önemli markalar mercek altına alınıyor, güncel trendler sohbet konusu haline geliyor. Alef öğrencileri modern dünyanın trendlerini de göz önüne alarak takıda kendilerini özgün yollarıyla ifade etmeyi öğreniyorlar.

Klasik mücevher yapımı tekniklerini çağdaş eğilimlerle birleştirmenin keyfini yaşayan ve mücevher yapımında ustalığa doğru adım atan Alef Atölye öğrencileri, özgün yapıtlarıyla önümüzdeki aylarda karma bir sergide buluşacaklar.

Atölye Programı: Haftada 1 gün, gündüz (Salı, Perşembe veya Cumartesi 12.00-18.00 saatleri arasında)
Haftada 1 gün, akşam (Salı 18.30-22.00 saatleri arasında)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT