Aslı Kotaman ile Görmeyi Öğrenmek

Tarihler: 22 Aralık 2020 Salı ~ 22 Aralık 2020 Salı 22 Aralık 2020 18:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: THINK House Certified The Visual Culture (1 Kişilik Sertifikalı Online Katılım): 450 TLTHINKBIG Genel (1 Kişilik Online Katılım): 250 TL -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2020 ~ Ara 22, 2020
Görmeyi Öğrenmek semineri, sanat tarihinden, göstergebilime, sinemadan fotoğrafa ve çağdaş sanata, görsel kültürden görsel ideolojiye kadar imgelerin bizimle olan ilişkisine odaklanıyor.

22 Aralık’da başlayıp 5 hafta boyunca devam edecek olan Görmeyi Öğrenmek semineri, görsel kültüre dair kapsamlı bir kavrayış sunmasının yanısıra, yazı ve proje üretmeye odaklı olacaktır.

THINK House Ana Müfredat
Aslı Kotaman ile Görmeyi Öğrenmek: Görsel Kültür (Online Katılım)

Seminer Konusu Kavramlar: İmaj, Görme Biçimi ve Dil, Görsel Kültür, Queer Kuramı, Sanat Tarihi, Psikanalitik Kuram, Rembrandt ve Film Noir Akımı, Minimalizm, Postmodernizm, İmgeler ve İroni, Likid (akışkan) İmgeler, Kavramsal Sanat, Dijital İmge, Kürselleşme

THINK House Certified The Visual Culture
1. Buluşma 22 Aralık Salı, saat 19.00-20.00 
2. Buluşma 29 Aralık Salı, saat 19.00-20.00 
3. Buluşma  5 Ocak Salı, saat 19.00-20.00 
4. Buluşma  12 Ocak Salı, saat 19.00-20.00 
5. Buluşma 19 Ocak Salı, saat 19.00-20.00 

1.HAFTA 
Görsel kültür neyi anlatır?
İmaj Nedir?
Görmenin biçimi ve dili nasıl oluşur?
Görmenin güç ile ilişkisi nasıl oluşur?
İmge ve iktidar, bakış ve iktidar arasındaki ilişki nedir?

2.HAFTA
Görüntüde anlam nasıl oluşur?
Neyi izler, niye severiz? 
Görmenin biçimi yüzyıllar içinde değişti mi?
Feminist kuram 
Sanat tarihi 
Queer kuramı
Kültürel çalışmalar 
Psikanalitik kuram görmeyi nasıl biçimlendirir?

3.HAFTA
Görmenin ve imgenin yolculuğu
Fotoğraf, resim ve sinemadan örneklerle ile görme biçimleri
Görüntüyü etkileyen öğeler (Işık, aydınlatma gölge, renk, çerçeve, boyut, kamera objektifi, kompozisyon, )
Rembrandt ve Film Noir akımının ortak noktaları ne olabilir?
Akımlar ve izleri

4.HAFTA
İmge tüketim kültürüne nasıl değişti?
Kadınlık ve erkekliğin kültürel inşası nasıl işler?
Pop imge nasıl oluştu?
Teknoloji görmeyi nasıl dönüştürdü?

5.HAFTA
Yeniden üretilebilirlik çağında görüntü kültürü
Görmek m gözetlenmek mi?
Gösteri ve gözetim
Görüntü ne ister? Görüntünün sınırları nelerdir?
Postodernizmde görsel kültür: Pastiş ve parodi nedir?
Dijital imgenin ontolojisi
Küreselleşme ve diasporanın görüntüsü

Aslı Kotaman
Marmara Üniversitesi İletişim Bölümü lisans, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bölümü Yüksek Lisans, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlayan Kotaman, 2013 yılında Doçent oldu. Ana çalışma alanı görsel kültür, film çalışmaları ve dijital kültür olan Kotaman, akademik kariyeri sırasında pek çok bilimsel kuruluşta aktif üye olarak görev almış, tek yazarlı ve çok yazarlı çokça kitap yazmış, onlarca makalesi ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Aslı Kotaman halen Bonn Üniversitesi’nde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde görev yapıyor. 

Akademik çalışmalarının yanı sıra yetişkin ve kurum eğitimleri, atölyeleri veren, konuşmacı ve köşe yazarı olarak çalışan Kotaman, eğitimde yeni yöntemler denemekten kaçınmaz. Kotaman’ın sosyoloji, edebiyat, psikoloji ve felsefeye duyduğu ilgi verdiği dersleri şekillendirdi. İlk akademi dışı kitabı “Zihin Koleksiyoncusu” ile hatrı sayılır bir okur kitlesine ulaştı. Sanat eserlerini ile kaygı, yas, erteleme, hatırlama, unutma, bekleyişler ve umut  gibi kavramlar arasında arasında bağlantılar kurdu. Görünür olmadan var olduğumuzu hissedemediğimiz çağın çarpıklığını kendi deneyimleriyle birlikte, Modigliani’den Proust’a, John Berger’den Kierkegaard’a kadar dâhileri arkasına alarak yorumladı. İkinci kitabı “Açıkçası Canım Umrumda Değil” de insan olma hallerimize odaklandı. Gitmeye ve kalmaya, ayrılıklara vebirlikteliklere, korkulara ve mutluluklara dair olanı filmler, tablolar ve kitaplar aracılığıyla anlattı. 

“Mutlu insan ruhunu da doyurabilen insandır” felsefesinden yola çıkarak gündelik hayatı daha iyi anlamamıza yardım eden Kotaman, “Zihinsel Koleksiyonlar” atölye çalışmaları ile bilgi ve deneyimlerini yeni kişilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

- Atölye için biletinizi satın aldıktan sonra, Zoom adlı ücretsiz uygulamayı telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.- Atölye linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın alırken güncel e-mail ve cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Katılıma dair bilgiler biletiniz üzerinde ve komfirmasyon ekranında yer alacaktır. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak atölyeye katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Kullanacağınız katılım bilgileriniz, Biletix tarafından size gönderilen onay mailinde yer alacaktır.- Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve online izleme kodunuz aynı zamanda, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde de bulunmaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle atölyeye zamanında katılamaması, bu sebeplerle atölyenin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.- Belirtilen ücret, bu beş buluşmayı kapsar. İçerik dili Türkçe'dir. Program, içerik zenginliğinin aktarımını kolaylaştırmak adına, sınırlı sayıda katılımcı ile yürütülecektir. - Seminer sonrası, sertifika isteyen katılımcılarımız, bilet seçimlerini bu doğrultuda yapabilirler.- Atölye çalışmamız zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Bilet almanızın ardından size özel erişim linkine ait bilgiler, e-mail adresinize gönderilecektir. Not: Sorularınız için hello@thinkhouseistanbul.com adresine e-posta gönderebilir, 0533 582 99 97 numaralı WhatsApp hattımıza ulaşabilir ya da sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize yazabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT