Alper Hasanoğlu ile Aşkın Halleri

Tarihler: 13 Şubat 2019 Çarşamba ~ 13 Şubat 2019 Çarşamba 13 Şubat 2019 19:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: Tam - 180.00 TL Öğrenci-Öğretmen-65 Yaş-Emekli ve Engelli İndirimi - 144.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2019 ~ Şub 13, 2019
Alper Hasanoğlu ile Aşkın Halleri, 13 Şubat'ta Joint Idea Kanyon'da...

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

Hayatımızda her şey yolunda gitse bile, ilişkimiz kötü gidiyorsa ya da hayatımızda o sırada kimse yoksa kendimizi iyi hissetmiyoruz. Çünkü günümüzde kendimizi ancak romantik bir ilişkideyken güvende ve emniyette görüyoruz. Paradoksal bir şekilde bu dev metropolde ilişkilerin kendisi de sanki en güvenilmez zamanını yaşıyor. Her ilişkimize sonsuza kadar sürer diye başlıyoruz, ama bitiyor. Şunu sık sık işitiyoruz belki de bulunduğumuz sosyal çevrelerde... Ya da belki de kendimiziz söylenip duran: Kadınlara göre ilişkiye girilebilecek doğru dürüst erkek kalmamıştır, erkeklere göre ise ilişki kurulabilecek kadın... Otuzlu yaşların ortasına gelindiğinde birkaç ‘başarısız’ ilişki arkada bırakılmış oluyor ve bireyler karşı cinse olan güvenini yitirip ilişkilere kuşkuyla bakmaya başlıyor. Bu da olumsuz yaşantılara duyarlılığı arttırıp kısır bir döngünün ortaya çıkmasına neden oluyor. Güven ve emniyet duygusu, süreklilik duygusu, bebeklikten ölüme en temel ruhsal ve duygusal gereksinimlerimizden oysa.

Karşı cins gerçekten sırtımızı dönemeyeceğimiz kadar güvenilmez midir? Yoksa bu duygu, ilişkilerin doğası hakkında bizim yarattığımız ilüzyondan kaynaklanan bir hayal kırıklığı mı? Bu güvensizlik duygusuyla nasıl başa çıkabiliriz? Ya da bu algıyı bir gerçeklik olarak kabul edip, ona göre mi konumlandırmalıyız kendimizi ilişkilerde? İlişkilere bakışımızı tümden mi değiştirmeliyiz yoksa?    

Bu atölyede çift ve aile terapisi alanının önde gelen ismi Alper Hasanoğlu ile neden bir ilişkiye bu kadar ihtiyaç duyduğumuzu bağlanma teorisi, gelişim psikolojisi, ilişkiler arası psikanalitik teori ve bebekliğimizden gelen şemalar çerçevesinde, hem dünyadaki eğilimleri hem de yaşadığımız coğrafyaya özgü kültürel farklılıkları göz önünde bulundurarak tartışacağız. İlişkilerde güveni doğru bir şekilde nasıl yeniden tanımlayabileceğimizi inceleyeceğiz. Ve elbette Türk ve dünya edebiyatından tanıdık kahramanlar da eşlik edecek bize atölye boyunca. Çünkü Freud’un da söylediği gibi, edebiyatçıların öylesine uğradıkları yerlere biz büyük uğraşlar sonucu varabiliyoruz.

ÖZEL ETKİNLİKLER HAKKINDA

Nasıl bir hayat yaşamalıyız? Belki de en kadim soru... The School of Life’da hayata hangi değerlerin rehberlik etmesi gerektiğini sorguluyoruz. Bu amaçla özgün ve sıra dışı kişilikleriyle tanınan düşünür, sanatçı ve konuşmacılardan hikayeleri, deneyimleri ve yaklaşımları ile bize rehberlik etmelerini istiyoruz. Önde gelen isimlerle buluşacağımız özel etkinliklerde bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun. 

Bu özel ve tek seferlik etkinliklerden haberdar olmak için, lütfen bültenimize üye olun.

Özel Etkinliklerimizin yanı sıra programımızda; The School of Life’da yapıp ettiklerimizin ve üretimimizin kalbinde yer alan ve on iki dersten oluşan Yeni Müfredat, sizi bugünün iş yerinde başarılı ve mutlu olmak için gereken becerilerle donatan Profesyonel Atölyeler, sizin gibi diğer meraklı ve açık görüşlü bireylerle bir araya geleceğiniz Deneyimler yer alıyor. 

ATOLYE LIDERI

Alper Hasanoğlu psikiyatr, psikoterapist, yazar. 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1997 yılında İsviçre'de psikiyatri ihtisası yapmaya gitti. İsviçre Basel Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda ihtisasını tamamladıktan sonra 2007 yılına kadar Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra psikiyatri ve psikoterapi çalışmalarına devam etmenin yanı sıra Bir Terapistin Arka Bahçesi, İlişkilerin Günlük Hayatı ve Aşkın Halleri adlı üç kitabı Remzi Kitabevi’nden yayınlandı. Radikal'de düzenli olarak yazdı. Yazılarına Milliyet Pazar ve Therapiamag.com'da devam ediyor. Aşkın Halleri genişletilmiş olarak Doğan Kitap'tan yayımlandı.

The School of Life Istanbul

The School of Life, yalnız çocuklukta değil yaşam boyu büyümeye inanan ve hayat için iyi fikirler sunan global bir kültür girişimidir. Buradaki dersler ve sıra dışı etkinlikler hayatı beklenmedik yeni bakış açılarıyla görmeye ve yeni sorulara kapı açmaya yardımcı olur.

- Etkinlik 19:30 - 22:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT