Alper Hasanoğlu ile Edebiyatçılarda

Tarihler: 25 Eylül 2019 Çarşamba ~ 25 Eylül 2019 Çarşamba 25 Eylül 2019 19:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: 3'lü Seri - 390.00 TL Tam - 180.00 TL Öğrenci-Öğretmen-65 Yaş-Emekli ve Engelli İndirimi - 144.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı Şişli İstanbul

Telefon: (0212) 522 54 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 25, 2019 ~ Eyl 25, 2019
Alper Hasanoğlu ile Edebiyatçılardan Hayat Dersleri: İstanbul, 25 Eylül'de Joint Idea Kanyon'da sizlerle.

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

İstanbul’u dinliyorum gözlerim açık…

İstanbul dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir… En klişe olsa da en doğru tanımlardan biri Batı ve Doğunun birleştiği, kesiştiği, çarpıştığı ve ayrıştığı yer olduğu gerçeği. Bu nedenle, İstanbul’da yaşayıp düşünen birisi, hayatının bir döneminde İstanbul’un onun için anlamını, onunla ilişkisini, şehrin ona ne kattığını ve ondan neler talep ettiğini de sorgularken bulabilir kendisini. Çünkü İstanbul gibi bir yerde yaşama şansına sahipsek o şehre borçluyuz demektir. Bu farkındalığa sahip olanların arasında fark ettiklerini en iyi ifade edenler haliyle edebiyatçılar oldu.

Orhan Veli Kanık, İstanbul’a fal taşı gibi açık gözlerle baktıktan sonra gözlerini kapayıp sindirmeye, anlamaya çalışmıştır gördüklerini. Sonra da belki gözlerini açmayı unuttuğu için bir çukura düşüp sevgili İstanbul’unda can vermiştir.

Hüseyin Rahmi Gürpınar İstanbul’un bütün sokaklarını ve insanlarını tek tek tanımıştır sanki; 30 yıl inzivaya çekilip yaşadığı Heybeliada’nın ücra bir tepesindeki köşkünden çıkmadan.

Ahmet Hamdi Tanpınar hep bir sıkışıklık yaşamıştır Beyoğlu Harmanlı Han’daki küçücük odasında yaşarken ve Paris’e gitmenin hayallerini kurmuştur. Ama dönüp İstanbul’da yazmıştır yine de Paris’i.

Orhan Pamuk en şanslıları gibi gözükür bu yazarlar arasında. Olanakları ve yaşadığı çağ nedeniyle de... Ama o da, belki bu nedenle, daha da çok sıkışmış hissetmiştir kendini Doğu ve Batı arasında. O en az aidiyet duyandır aralarında her iki tarafa da. İstanbullu sayar Pamuk kendini.

Alper Hasanoğlu ile Edebiyatçılar / Şairler / Filozoflar ile Hayat Dersleri serisinin ilk buluşmasında büyük edebiyatçıların penceresinden İstanbul’a ve bu eşsiz şehirle kurduğumuz ilişkiye bakıyoruz. Alper Hasanoğlu, “Başka yerlerde başka anılar biriktirdikçe, aslında ait hissettiğimiz yerin önemini veya önemsizliğini anlarız. Her şey ancak karşıtıyla anlam kazanır insan zihninde” diyor. “Ben çok sevdiğim bu dört yazarımızdan yola çıkarak, kendi İstanbul ve Basel arasında hâlâ süren gidiş gelişlerim sırasında yaşadığım ruhsal çalkantı ve çatışmaları, aidiyet duygumu sorgulayacağım bu atölye çalışmasında. Bu sorgulama sırasında, bir ucunda Batı’nın, diğer ucunda Doğu’nun durduğu spektrum içinde her birimizin kendini nerede hissettiğini, Doğu ve Batı arasında bir sarkaç gibi gidip gelen ruh hallerimizi anlamaya çalışacağız hep birlikte.”

Bu Serinin Diğer Buluşmaları
Alper Hasanoğlu ile Şairlerden Hayat Dersleri: İnsan / 23 Ekim Çarşamba 2019 Joint Idea Kanyon
Alper Hasanoğlu ile Filozoflardan Hayat Dersleri: Umut / 27 Kasım Çarşamba 2019 Joint Idea Kanyon

Atölyeler Hakkında
Atölyeler akademik kadronun önde gelen isimleri tarafından tasarlanır ve sunulur. Katılımcılara atölye lideri ile derinlemesine çalışma fırsatı sunan atölyeler, bilgi aktarımının yanı sıra konu hakkında düşünmeyi tetikleyen okuma önerileri ve grup tartışmalarını içerir.

Atölye Lideri
Alper Hasanoğlu psikiyatr, psikoterapist, yazar. 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1997 yılında İsviçre'de psikiyatri ihtisası yapmaya gitti. İsviçre Basel Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda ihtisasını tamamladıktan sonra 2007 yılına kadar Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.
Türkiye’ye döndükten sonra psikiyatri ve psikoterapi çalışmalarına devam etmenin yanı sıra Bir Terapistin Arka Bahçesi, İlişkilerin Günlük Hayatı ve Aşkın Halleri adlı üç kitabı Remzi Kitabevi’nden yayınlandı. Radikal'de düzenli olarak yazdı. Yazılarına www.therapiasophia.com ’da devam ediyor. Aşkın Halleri genişletilmiş olarak Doğan Kitap'tan yayımlandı. Diğer kitapları ise Hayat ve Diğer Hastalıklar ile Şirin Seçkin ile birlikte kaleme aldığı Çocuklukta Rezilyans.

- Etkinlik 19:30 - 22:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT