Alper Hasanoğlu ile Filozoflardan H

Tarihler: 27 Kasım 2019 Çarşamba ~ 27 Kasım 2019 Çarşamba 27 Kasım 2019 18:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: 3'lü Seri - 390.00 TL Tam - 180.00 TL Öğrenci-Öğretmen-65 Yaş-Emekli ve Engelli İndirimi - 144.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı Şişli İstanbul

Telefon: (0212) 522 54 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2019 ~ Kas 27, 2019
Alper Hasanoğlu ile Filozoflardan Hayat Dersleri: Umut, 27 Kasım'da Joint Idea Kanyon'da sizlerle.

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

“İnsan önce nefret etmeli değil mi kendinden,

Sevecekse sonra eğer kendini?”

Alper Hasanoğlu ile Hayat Dersleri serisinin üçüncüsünde üç büyük filozofun -Sokrates, Friedrich Nietzsche ve Viktor Frankl’ın- gözünden “umut”un izini sürüyoruz.

Bu üç filozof aslında aynı zamanda birer psikologdu da.

Sokrates Antik Yunan’da sokaklarda, meydanlarda dolaşıp insanlara basit sorular sorarak doğru bildiklerinin doğru olmayabileceği konusunda düşünmeğe sevk ederdi onları. O nedenle pek çok sevmeyeni de vardı elbette. Onun soru soruş tarzı sokratik diyalog olarak psikoterapide kullanılan en etkili yöntemlerden biri oldu.

Friedrich Wilhelm Nietzsche sahip olduğumuz bütün değer yargılarının yeniden değerlendirilmesi ve bizi köle haline getiren modern ahlâk yapısının yok edilmesi gerektiğini savundu hayatı boyunca. Bu nedenle onun da pek çok sevmeyeni vardı. O, “Ben ilk psikoloğum. Benden önce psikoloji yoktu,” diyecek kadar da cüretliydi. Bugün psikoterapide kullanılan birçok kavram ilk olarak onun tarafından tanımlandı, bu nedenle bir bakıma haklıydı da.

Viktor Frankl bir psikiyatrdı ve Viyana’da doktorluk yapıyordu 2. Dünya Savaşı sırasında. Onu sevmeyenler ise sevmediklerini çok açık olarak belli ettiler ve toplama kampına yolladılar Yahudi olduğu için. Frankl, Auschwitz toplama kampından sağ çıkmış ender insanlardan biridir. Daha sonra Viyana’dan çıkmış üçüncü psikoterapi ekolü olan “logoterapi”yi yarattı. Mana terapisi anlamına gelen logoterapi, insanın kendi eksikleriyle değil, hayatın anlamıyla uğraşması gerektiğini anlatmağa çalıştı insanlara. Hayatı bizim için anlamlı kılacak olanı bulduğumuzda, hayatın olumsuz ve acı verici yaşantılarına katlanmanın çok daha kolay olacağını…
Her üçü de hayatın maddi değil manevi yönüyle uğraştı. Anlamın peşinde koştular ve bize de bu arayışı miras bıraktılar. Her birinin anlamı arayış yöntemleri birbirinden farklıydı; bize öğütledikleri ise, kendi yöntemimizi bulmamız gerektiğiydi. Edebiyatçılar / Şairler / Filozoflar ile Hayat Dersleri serisinin üçüncüsünde, Alper Hasanoğlu katılımcılarımızı, bu üç büyük filozofun açtığı pencerelerden bakarak, hayatımızı nasıl yaşayacağımız hakkında umutla düşüneceğimiz bir yolculuğa davet ediyor.

Bu Serinin Diğer Buluşmaları
Alper Hasanoğlu ile Edebiyatçılardan Hayat Dersleri: İstanbul / 25 Eylül Çarşamba 2019 Joint Idea Kanyon
Alper Hasanoğlu ile Şairlerden Hayat Dersleri: İnsan / 23 Ekim Çarşamba 2019 Joint Idea Kanyon

Atölyeler Hakkında
Atölyeler akademik kadronun önde gelen isimleri tarafından tasarlanır ve sunulur. Katılımcılara atölye lideri ile derinlemesine çalışma fırsatı sunan atölyeler, bilgi aktarımının yanı sıra konu hakkında düşünmeyi tetikleyen okuma önerileri ve grup tartışmalarını içerir.

Atölye Lideri
Alper Hasanoglu 1Alper Hasanoğlu psikiyatr, psikoterapist, yazar. 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1997 yılında İsviçre'de psikiyatri ihtisası yapmaya gitti. İsviçre Basel Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda ihtisasını tamamladıktan sonra 2007 yılına kadar Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra psikiyatri ve psikoterapi çalışmalarına devam etmenin yanı sıra Bir Terapistin Arka Bahçesi, İlişkilerin Günlük Hayatı ve Aşkın Halleri adlı üç kitabı Remzi Kitabevi’nden yayınlandı. Radikal'de düzenli olarak yazdı. Yazılarına www.therapiasophia.com ’da devam ediyor. Aşkın Halleri genişletilmiş olarak Doğan Kitap'tan yayımlandı. Diğer kitapları ise Hayat ve Diğer Hastalıklar ile Şirin Seçkin ile birlikte kaleme aldığı Çocuklukta Rezilyans.

- Etkinlik 19:30 - 22:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT