Alper Hasanoğlu ile Sokratik Diyalo

Tarihler: 28 Kasım 2018 Çarşamba ~ 28 Kasım 2018 Çarşamba 28 Kasım 2018 19:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: * Bu derste, geçerli kimliği olan öğrenciler, öğretmenler, 65 yaşın üzerindekiler, emekliler ve engelli bireyler için %20 standart fiyat indirimi uygulanmaktadır. Tam - 180.00 TL Öğrenci-Öğretmen-65 Yaş-Emekli ve Engelli İndirimi - 144.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2018 ~ Kas 28, 2018
"Alper Hasanoğlu ile Gündelin İletişim Biçimi Olarak Sokratik Diyalog", 28 Kasım'da Joint Idea Kanyon'da..

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

“Sokratik diyalog kognitif davranışçı terapi içinde öne çıkan en önemli terapi yöntemlerinden biridir. Ama uygulaması zor olduğu için süpervizyonlar ve eğitimlerde sokratik diyalogdan bahsedilir ama nasıl uygulanacağı hocalar tarafından bile pek anlatılmaz. Çünkü Sokrates’in ne yaptığını bilmeden, onun felsefesine aşina olmadan bu yöntemi uygulamak mümkün değildir.”

-        Dr. Alper Hasanoğlu

Dr. Alper Hasanoğlu ile bu özel etkinlikte, önce Sokrates’in kim olduğunu, hangi koşullarda nasıl bir hayat yaşadığını ele alacağız. Sokrates düşüncelerin yazıya döküldüğünde yanlış anlaşıldığını, özellikle hayatı yakından ilgilendiren felsefi ve psikolojik konuşmaların mutlaka yüz yüze yapılması gerektiğini düşünürdü. O nedenle öğrencisi Platon olmasaydı hiçbir diyaloğu günümüze kalmazdı. Tabii burada o metinlerin ne kadarı gerçekten onun düşünceleri, ne kadarı Platon’un felsefesi hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Tek bildiğimiz gerçek şu: Sokrates insanların toplandığı yerlerde – agoralar, şölenler, spor salonları – insanlara naif sorular sorarak gerçek olduğundan emin oldukları konularda kafalarının karışmasına neden olurdu. Biz de bu atölye çalışmasında sizlerin doğruluğundan emin olduğunuz kimi konularda rahatsız edici sorular soracağız.

Bir başka önemli nokta, Sokrates’in ilk psikolog olarak kabul edilmesidir. Onun ilgilendiği konu, insanın nasıl yaşarsa dolu, anlamlı bir yaşam süreceği ve mutlu olacağıdır. Ama burada söz konusu olan mutluluk, günümüzdeki haz odaklı hayatın yüceltilmesi anlamına gelmez. Bedensel hazların göz ardı edilmesinin değil ama ön planda olmamasının, hayatın esas olarak erdem odaklı yaşanmasının insanı mutlu edeceğine inanır Sokrates’in yaşama sanatı. Bu anlamda sokratik diyalog yaşama sanatının öğrenilmesinde önemli bir yöntemdir.

Bu atölye çalışmasında sokratik diyaloğun nasıl ve hangi durumlarda kullanılacağını örneklerle göreceğiz. Alper Hasanoğlu, “En başından katılımcıları, bu diyaloglar içinde kendini eleştirilmiş hissetmemeleri konusunda uyarmak isterim” diyor, “Amacımız insanları eleştirmek, utandırmak değil kendilerine olası her konuda naif sorular sormaları yönünde motive etmektir.”

Özel Etkinlikler Hakkında

Nasıl bir hayat yaşamalıyız? Belki de en kadim soru... The School of Life’da hayata hangi değerlerin rehberlik etmesi gerektiğini sorguluyoruz. Bu amaçla özgün ve sıra dışı kişilikleri ve çalışmalarıyla tanınan düşünür, uzman, sanatçı ve konuşmacılardan birikimleri, hikayeleri, deneyimleri ve yaklaşımları ile bize rehberlik etmelerini istiyoruz. Önde gelen isimlerle buluşacağımız özel etkinliklerde bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun.

Özel Etkinliklerimizin yanı sıra programımızda; The School of Life’da yapıp ettiklerimizin ve üretimimizin kalbinde yer alan ve on iki dersten oluşan Ana Müfredat, sizi bugünün iş yerinde başarılı ve mutlu olmak için gereken becerilerle donatan Profesyonel Atölyeler, sizin gibi diğer meraklı ve açık görüşlü bireylerle bir araya geleceğiniz Deneyimler yer alıyor.

Atölye Lideri

Alper Hasanoglu 1Alper Hasanoğlu psikiyatr, psikoterapist, yazar. 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1997 yılında İsviçre'de psikiyatri ihtisası yapmaya gitti. İsviçre Basel Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda ihtisasını tamamladıktan sonra 2007 yılına kadar Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra psikiyatri ve psikoterapi çalışmalarına devam etmenin yanı sıra Bir Terapistin Arka Bahçesi, İlişkilerin Günlük Hayatı ve Aşkın Halleri adlı üç kitabı Remzi Kitabevi’nden yayınlandı. Radikal'de düzenli olarak yazdı. Yazılarına www.therapiasophia.com ’da devam ediyor. Aşkın Halleri genişletilmiş olarak Doğan Kitap'tan yayımlandı.

İndirimler

Bu derste, geçerli kimliği olan öğrenciler, 65 yaşın üzerindekiler, emekliler ve engelli bireyler için %20 standart fiyat indirimi uygulanmaktadır. TSOL’un bir eğitim ve kültür girişimi olması nedeniyle, öğretmenler de aynı indirimden faydalanmaktadır.

The School of Life Istanbul

The School of Life, yalnız çocuklukta değil yaşam boyu büyümeye inanan ve hayat için iyi fikirler sunan global bir kültür girişimidir. Buradaki dersler ve sıra dışı etkinlikler hayatı beklenmedik yeni bakış açılarıyla görmeye ve yeni sorulara kapı açmaya yardımcı olur.

- Etkinlik 19:30 - 22:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT