Anneler Günü’ne Özel Anne Çocuk Atölyeleri

Anneler Günü’ne Özel Anne Çocuk Atölyeleri

Tarihler: 07 Mayıs 2019 Salı ~ 12 Mayıs 2019 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2019 ~ May 12, 2019

Pera Müzesi, Anneler Günü’nü iki özel atölye ve fırsatlarla kutluyor. Pera Müzesi Öğrenme Programları’nın gerçekleştirdiği güne özel iki atölye, anneleri çocuklarıyla birlikte keyifli bir deneyime davet ediyor. 7-12 Mayıs arasında Pera Müzesi Artshop’ta %15 indirimli alışveriş ziyaretçileri beklerken, müze 12 Mayıs’ta kapılarını herkese ücretsiz açıyor.

Pera Müzesi, Anneler Günü kutlamaları kapsamında tüm anne ve çocukları keyifli bir günü paylaşmak üzere müzeye bekliyor. Pera Müzesi Öğrenme Programları’nın 12 Mayıs Pazar gününe özel tasarladığı iki atölye, anneleri çocuklarıyla bir arada üretmeye davet ediyor. Atölyeler, müzeyi aile bireyleri için ortak bir deneyim alanına dönüştürürken, çocuklara sanatsal bir bakış açısıyla yaratıcılıklarını geliştirme, annelere de sanatsal gelişimin nasıl desteklenebileceğine ilişkin deneyim kazandırma imkanı tanıyor. Anneler Günü kapsamında Pera Müzesi Artshop’ta, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonları ve müzenin süreli sergilerinden esinlenerek oluşturulan özel tasarım ürünler ve tüm yayınlar 7-12 Mayıs boyunca %15 indirimle satışa sunuluyor.

Annelerle çocuklara özel yaratıcı bir sanat molası
Pera Müzesi Öğrenme Programları’nın düzenlediği “Sütle Renklerin Dansı” atölyesi, müzede devam eden “Mürekkepten” sergisinde yer alan sanatçı Zhou Fan’ın rüyalarını yorumladığı eserlerden ilham alıyor. Annesi ile birlikte katılım gösterecek 4-6 yaş arasındaki çocuklara hitap eden atölyede katılımcılar, süt, gıda boyaları, deterjan gibi farklı malzemelerin birbirleriyle nasıl tepkimeye girdiğini inceliyor. Bu deneysel çalışma sürecinin ardından oluşan doğal desenlerin kağıda baskısının alınması ile sonlanan atölye, 12 Mayıs Pazar günü saat 12:30’da başlıyor.

7-12 yaş gruplarına özel hazırlanan “Ejderin Gücü” atölyesi ise, “Mürekkepten” sergisinde yer alan geleneksel Çin sanatını yeniden yorumlayan güncel eserleri mercek altına alıyor. Katılımcılar geri dönüşüm malzemeleri, multi-crayon, ip, şönil kullanarak kendi sevimli ejderhalarını tasarlayarak mitolojik karakterleri yeniden canlandırıyor. Ardından anneleri ile birlikte kendi ejderha macerasını kurgulayan katılımcılar, atölye sonunda bu hikayeyi arkadaşlarıyla paylaşıyor. Atölye, 12 Mayıs Pazar günü saat 14:30’da başlıyor.

Anneler Günü’nde sergiler, tüm ziyaretçilere ücretsiz!
Pera Müzesi, Çin güncel sanatından önemli bir kesiti İstanbul’a taşıyan “Mürekkepten” sergisini görmek isteyen tüm ziyaretçileri 12 Mayıs Pazar günü, ücretsiz ağırlıyor. Sergi, çalışmalarını Çin’de sürdüren farklı kuşaklardan on üç sanatçının, mürekkep resim geleneğini günümüze nasıl taşıdıklarını yansıtıyor. Küratörlüğünü Çin güncel sanatı konusunda uzman Karen Smith’in üstlendiği sergide yer alan sanatçılar arasında Chen Guangwu, Chen Haiyan, Li Ming, Liang Wei, Luo Yongjin, Qiu Anxiong, Sun Yanchu, Tang Bohua, Xu Bing, Xu Hongming, Xing Danwen, Jian-Jun Zhang, Zhou Fan bulunuyor. Ziyaretçiler, bu serginin yanı sıra Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından derlenen “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri”ile “Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni” sergilerini de ücretsiz gezebilecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT