Antik Yunan Sanatı ve Arkeolojisi

Tarihler: 09 Ocak 2022 Pazar ~ 09 Ocak 2022 Pazar 09 Ocak 2022 20:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 900.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2022 ~ Oca 9, 2022
Antik Yunan Sanatı ve Arkeolojisi eğitimi, Antonina Online Mektep kapsamında sizlerle...

"Bu dersin amacı, yaklaşık MÖ 3. binden başlayıp MÖ 1. yüzyıl sonuna kadar olan süreçte, Antik Yunan sanatı, mimarisi ve arkeolojisine genel bir bakış sağlamaktır. Üç bin yıllık bir dönem içinde Kyklad Kültürü, Minos, Miken uygarlıklarını inceleyip Karanlık Çağlar’dan geçerek, Arkaik, Klasik ve Hellenistik Dönem Yunan Uygarlığı’nı yakından tanıyacağız. Kültür, resim, heykeltıraşlık, mimari, şehir plancılığı bakımından incelenecek derslerin eğitmeni Sorbonne Üniversitesi mezunlarından Sanat Tarihçi Dr. Mehmet Kürkçü. Bu dönemin içindeki tarihsel süreçte rol oynayan kilit olayları değerlendirip, antik kentlerin kültürel ve ticari hayatına da değineceğiz. En önemli olayları ve kişilikleri incelemenin yanı sıra, siyasi ve dini inançları da ele alacağız."

Eğitmen: Dr. Mehmet Kürkçü

Bu Eğitime Neden Katılmalısın?
Antik Yunan Sanatı, Kültürü, Mimarisi, Heykeltıraşlığı ve Arkeolojisini dinlerken görseller ve haritalar eşliğinde zamanda yolculuğa çıkıyorsun.

Bu Eğitimde Neler Öğreneceksin?
Ege ve Yunan Sanatı’nın kökenlerini öğreniyorsun
Karanlık Çağlar ve Arkaik Dönem Sanatı’na gidiyorsun
Klasik Yunan Sanatı’nın özelliklerini öğreniyorsun
Hellenistik Dönem ve sanatının özelliklerini görüyorsun
Yunan kültürü ve sanatını öğreniyorsun
Antik Yunanistan’da kent ve mimarinin nasıl geliştiğini öğreniyorsun
Yunan Tapınakları ve Mimarisi’ni görüyorsun
Antik Yunan Resmi ve Heykeltıraşlığını öğreniyorsun

Bu Eğitimde Kazanacağın Yetkinlikler
Sanat Tarihi, Heykeltıraşlık tarihi, Resim Sanatı tarihi, Tarih, Arkeoloji, Mitoloji, Diller Tarihi, Ezoterizm, Şehir Plancılığı

Eğitim Seviyesi
Başlangıç

Eğitim Nasıl Verilecek?
Bu eğitimin süresi 6 ayrı günde olmak üzere hafta bir gün toplamda 12 saat olarak gerçekleştirilecektir. Kursun süresi 3 haftadır.
Derslikler 24 kişiyle sınırlıdır
Ders süresi 2 saattir. Her dersin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.

Kayıt Yaptırma Koşulları
Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Derse kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.

Eğitim ile İlgili Diğer Bilgiler
Kursun süresi 3 haftadır. Her ders süresi 2 saattir.
● Başlangıç 9 Ocak 2022, bitiş 13 Şubat 2022

MÜFREDAT
Müfredat Başlıkları

Ege ve Yunan Sanatının Kökeni: Yunan Sanatının Coğrafi Sınırları neresidir? Yunanlar’ın kökeni nedir? Ege Adaları’nda Tunç Çağı nasıl başladı, Kiklad Adaları nerdedir ve Kiklad kültürü nedir? Devler Kiklad duvarlarını nasıl inşa etti? Girit Adası neden önemli? Girit Adası’nda Saray kültürü, Giritliler Yunan mıydı? Minos Resim Sanatı: Avrupa resminin başlangıcı, Labirent’in öyküsü: Minos Boğası efsanesi, Yunanistan’da ilk yazı: Linear A ve B yazıları, Miken nerede? Miken kültürü nedir, Miken ölüm maskları nedir? Geometrik Çağ Hangi dönem? Ne anlama geliyor? Prehistorik Yunan Sanatı nedir ve nerede görebiliriz, Kiklad, Miken ve Girit Çağı dönemlerini nerede görebiliriz?
● Karanlık Çağlar ve Arkaik Dönem Sanatı: Karanlık Çağ niçin “karanlık”, Polis Nedir? Antik Yunan’da kentler nasıl kuruldu? Kentlerden devlete, Olimpiyat Oyunları nasıl ve niçin başladı? Akdeniz, Karadeniz ve Ege’de Yunan kolonileri neden ve nasıl kuruldu? Yunan dili nasıl gelişti, Antik çağda bir gazeteci: Homeros kimdir, Tarihteki ilk savaş kaydı: Troia Savaşı, Solon: Arkaik Çağ’dan Demokratik kültüre, Perslerle Savaş nasıl başladı, Zaferin tarihe kazılması: Maraton Savaşı, Bir gerilla destanı: Thermopylae Savaşı, Arkaik ne demek? Arkaik Sanat nedir? Arkaik Gülümseme nedir? Arkaik Sanat’ın püf noktaları? Arkaik Sanat nerede görülebilir
● Klasik Yunanistan Sanatı: Klasik neden klasik? Atina demokrasisi, Perikles kimdir? Parthenon, Peloponez Savaşları, Sparta, Herodot kimdir? Yunan Felsefesinin üç büyüğü: Socrates, Platon, Aristoteles, Bir Kehanet Merkezi: Delfi, Kahinler geleceğe nasıl bakardı? Klasik Sanat ne demek? Klasik Sanat’ın püf noktaları, Klasik Dönem mimarisinin ana hatları, Klasik Dönem heykeltıraşlığının ana hatları, Klasik Dönem seramikleri, Klasik Dönem sanatını nerede görebiliriz?
● Hellenistik Dönem ve Sanatı: Hellenistik Dönem nedir? Hellenistik Çağ’ın coğrafyası, Helenistik Sanat deyince ne anlamalıyız? Korint Ligi nedir? Filip kimdir? Büyük İskender niçin “Büyük”, İskender’in Asya Seferi, Hellenistik Sanat ne demek? Helenistik Sanatın püf noktaları, Helenistik Sanatın Yunanistan ve Ege’deki merkezleri: Atina, Pella, Rodos, Kos, Helenistik Sanatı’nın Anadolu’daki merkezleri, İonya neresidir? İonya Rönesansı nedir? Hellenistik Sanatı’nı nerede görebiliriz?
● Yunan Kültürü ve Sanatı: Eski Yunan Harfleri, Antik Yunan Edebiyatı, Yunan Tiyatrosu, Dram Sanatı Komedi Sanatı, Antik Yunan Şiiri, Antik Yunan Müziği, Antik Spor kültürü, Yunan Kültürü ve sanatını nerede görebiliriz?
● Antik Yunanistan’da Kent ve Mimari Nasıl Gelişti: Antik kentler nasıl kuruldu? Tanrıların kenti: Akropolis, Ölülerin kenti: Nekropolis Yaşayanların kenti: Polis, Demokrasi neden Yunanistan’da doğdu? İlk kent kulübü: Prytaneion, İlk kent Meclisi: Buleuterion, Avrupa’nın ilk AVM’si: Agora, İlk gösteri merkezi: Tiyatro, İlk Spor alanları: Gymnasion, İlk Spor müsabakaları binası: Stadium, İlk konser salonu: Odeon, Antik Yunan kentlerini nerede görebiliriz?
● Tanrıların Evi, Yunan Tapınakları ve Mimarisi: Tapınaklar niçin ortaya çıktı? İlk tapınaklar, Tapınak ve toplum, Tapınaklar nerde ve nasıl inşa edildi, Bir tapınak projesinin planlanması, Tapınak inşaatında kullanılan malzemeler, Tapınağı ayağa kaldırmak, Tapınak planları, Tapınağın bölümleri, Mimari düzenler: Dorik, İonik, Korint, Tapınaklarda simetri kaygısı nasıl oluştu, Tapınaklarda heykel sanatı, Tapınaklarda ibadet nasıl yapılırdı, Tapınaklarda ibadet nerede yapılırdı, Bir festival merkezi olarak tapınak, Bir kült merkezi olarak tapınak, Yunan tapınaklarını nerede görebiliriz ?
● Antik Yunan Resmi ve Heykeltıraşlığı: Yunan Sanatında tasvir nasıl ortaya çıktı, Miken kültürünün gerçekçi tasvirleri, Amfora nedir? Niçin kullanılır? Yunan vazoları nasıl yapılır? Krater nedir? Vazo üzerinde tasvirler ve konular, Tanrılar ve kahramanların tasviri nasıldır, Heykel sanatı nasıl gelişti? Arkaik heykel ne demek? Antik Yunan sanatında heykel nasıl yapıldı? Kullanılan malzeme nedir? Heykel okulları nerededir? Tanrıları yaratan adam: Phidias, Maddeyi ruha dönüştüren heykeltıraş: Praxiteles, Yunan resim ve heykellerini nerede görebiliriz ?

EĞİTMEN
Sanat Tarihçi, Arkeolog DR. MEHMET KÜRKÇÜ
1966 yılında Biga’da dünyaya geldi. 1989 yılında turizm dünyasına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1992 yılında açtığı kurslar sonrasında turist rehberi olmaya hak kazandı. Sanat ve arkeolojiye olan tutkusu nedeniyle 2004 yılında “sanatlar tarihi” okumak üzere üniversiteye geri döndü.

Fransa’nın Grenoble kentinde, Université Pierre Mendes France’da aldığı lisans eğitimi sonrasında Sanat Tarihi ve Arkeoloji Yüksek Lisansı için Paris Sorbonne Üniversitesi’ne davet edildi. Aynı disiplindeki doktorasını da “onur” derecesiyle yine Sorbon Üniversitesi’nde 2014 yılında tamamladı.

Yurt dışında Apollonia (Arnavutluk), ardından Türkiye’de Tlos, Patara, Aizanoi, Aigai ve Phaselis’te kazılara ve yüzey araştırmalarına katıldı. Doktora tezi sürecinde Termessos Antik kentinde altı dönem yüzey araştırmaları gerçekleştirdi. Akdeniz Havzası’ndaki birçok antik kentte araştırmalarda bulundu.

Yurt içi ve yurt dışında bilimsel organizasyonlara katıldı. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri yayınlandı, hakemlik yaptı. Aynı zamanda arkeoloji kitaplarından bölüm çevirileri bulunuyor.

Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) Turizm Fakülteleri ve meslek yüksekokulu öğrencileri için düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan eğitim ve uygulama gezilerinde eğitmen rehber ve gözetmen olarak görev aldı. Farklı üniversitelerde çeşitli alanlarda dersler verdi.
Kürkçü, Türkiye’deki profesyonel turist rehberi sertifikası yanında, tüm Fransa’da geçerli “guide – conferencier” belgesine de sahiptir.
Turist Rehberliği bölümlerinde gördüğü eksiklikleri ve yanlış uygulamaları kapsayan çalışmalarını 17. Ulusal Turizm Kongresi’nde dile getirdi ve ardından 3. Turizm Şurası Bilimsel Heyeti’ne davet edildi. Akademik hayatının yanında kültürel gezilerimizde görev almaktadır.






- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT