Arp´ın Ustaları İstanbul´dan Geçiyor

Tarihler: 04 Eylül 2010 Cumartesi ~ 06 Eylül 2010 Pazartesi 09:30 - 16:00

Yer: Arp Sanatı Derneği Merkezi

Ücret: 200 TL.

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Etiler İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 4, 2010 ~ Eyl 6, 2010

Arp Sanatı Derneği, Haziran 2009`da bir uçak kazasında kaybettiğimiz değerli arp sanatçısı Ceren Necipoğlu`nun anısına düzenlediği Arp ile Her Telden! Projesi kapsamında arpın ustalarını ağırlamaya devam ediyor. İlk defa Türkiye’de bulunan sanatçılar genç arpistler ve müzisyenlerle workshoplarda bir araya geliyor. Farklı kültürler ve ekolleri İstanbullu müzikseverlerle buluşturmayı amaçlayan Arp Sanatı Derneği Eylül ve Ekim aylarını Japon Arp Geleneği’ne adadı.

Japonya’nın en önemli arp sanatçılarından ve öğretmenlerinden biri olan Mieko Inoue müzik eğitimine dört yaşında piyano çalarak başladı ve on bir yaşındayken, Tokyo’da, Profesör Josef Molnar’dan arp eğitimi alarak devam etti. Müzik eğitimi aldı ve Japonya’daki en değer verilen ve en geniş imkânlara sahip Toho Müzik Okulu’nda lise ve üniversite eğitimini arp üzerinde yoğunlaşarak bitirdi ve yüksek lisans programını da burada tamamladı.

Okuldayken, Japonya’daki profesyonel orkestralarda arpist olarak yer almaya başladı; orkestraların ve şeflerinin takdirini kazandı ve mezun olduktan sonra serbest çalışan bir sanatçı olarak Japonya’nın her yerinde konserler verdi. Aynı zamanda çağdaş müziğin aktif yorumcularından biri olarak, özellikle de müzisyenler ve besteciler tarafından kurulan “Art of Respirant” grubunun bir üyesi olarak, pek çok yeni müziğe imza atmıştır.

1983 yılında gerçekleştirilen Maria Korchinska Uluslararası Arp Yarışması’nda özel ödüle layık görüldü. Diğer seçmeler ve ulusal yarışma ödüllerinin yanı sıra, 1992 yılında, Fukui Arp Yarışması’nda, en iyi performans ödülünün sahibi oldu. Hem 1993 hem de 1999 yıllarında, Mieoko Inoue, Japon kültürü değişim programı araştırmacısı olarak seçildi ve arp yorumcusu olarak diplomasını aldığı Amerika’daki Indiana Üniversitesi’nde, Seçkin Arp Profesörü Susann McDonaldla çalıştı. Okuldayken dört resital verdi ve hem okuldaki hem de okul dışındaki etkinliklerde enerjik performanslar gerçekleştirdi.

Japonya ve denizaşırı ülkelerde, Mieko Inoue Japonya’nın en önemli orkestralarıyla pek çok solo ve oda müziği resitallerinde sahne aldı ve 1995 yılında Amerika’da gerçekleşen yarışmada; Kopenhag, Seattle ve Prag’daki Dünya Arp Kongrelerinde soloist olarak yer aldı. Yakın zamanda baş arpist olarak Yomiuri Nippon Senfoni Orkestrası’yla ve Seiji Ozawa’nın şefliğindeki Saito Kinen Orkestrası ve başka orkestralarla da sahne almaktadır. Aynı zamanda genç arpistlere tutkuyla eğitim verdiği Toho Müzik Okulu’nun ve Ueno Gauken Müzik Okulu’nun kadrosunda yer almaktadır.

Başvurular için: nho@arpsanatidernegi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT