Arter'de Hafta Sonu

Arter'de Hafta Sonu

Tarihler: 14 Aralık 2019 Cumartesi ~ 15 Aralık 2019 Pazar

Yer: Arter Galeri

Adres: Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 37 67

Faks: 0212 292 07 90

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2019 ~ Ara 15, 2019

Akademisyen ve yazar Ahu Antmen’in “Çağdaşımız Altan Gürman” başlıklı konuşması 14 Aralık Cumartesi günü 16:00’da Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Amy Salsgiver ve Nihal Saruhanlı’nın Perküsyon Atölyesi 14 Aralık Cumartesi günü saat 11:00’de çocukları; sanatçı ve eğitmen Can Altay’ın “Strüktür/Yapı: Düzenekler ve Ortamlar Düzenlemek” başlıklı atölye çalışması ise 15 Aralık Pazar günü 13:00’te katılımcılarını bekliyor.

“Çağdaşımız Altan Gürman”
Akademisyen ve yazar Ahu Antmen, 14 Aralık Cumartesi saat 16:00’da Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda “Çağdaşımız Altan Gürman” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Altan Gürman sergisine eşlik eden yayın için Karton Üzerine Selülozik Boya: “Daha Az Kutsal” Bir Sanat ve Altan Gürman başlıklı bir metin kaleme alan Ahu Antmen, Gürman’ın üretimini bugünden bakarak yorumlayacak. Konuşma, ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Çocuk Ve Yetişkin Atölyeleri
Amy Salsgiver ve Nihal Saruhanlı’nın 14 Aralık Cumartesi günü 11:00’de Perküsyon Odası’nda gerçekleştireceği Perküsyon Atölyesi’nde 6-9 yaş aralığındaki katılımcılar, Arter’de sergilenen bir yapıta, vurmalı çalgılar ve beden perküsyonu ile eşlik edecekler. Davul çemberi düzeninde birlikte çalışarak kendi hayal ettikleri hikâyeler ve seslerle bir perküsyon orkestrası oluşturacak, enstrümanlarıyla yapıtlara ses verecekler.

Arter’de devam eden Altan Gürman sergisi; İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde 1969 yılında faaliyete geçen Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’nün kurucu kadrosunda yer alan sanatçının pratiğine kapsamlı bir bakış sunmanın yanında arşivindeki belgelerle, eğitim yaklaşımını yakından incelemeyi de mümkün kılıyor. Öğrenme Programı kapsamında, Temel Sanat Eğitimi Kürsüsü’nün, görsel dilin gramerini “Yüzey / Biçim - Renk - Doku - Strüktür” başlıkları altında yapılandıran müfredatını güncel yaklaşımlarla yorumlayan Yetişkin Atölyeleri de düzenleniyor. Bu serinin son etkinliği ise, sanatçı ve eğitmen Can Altay’ın 15 Aralık Pazar günü 13:00’te Arter Atölye’de yapacağı “Strüktür/Yapı: Düzenekler ve Ortamlar Düzenlemek” başlıklı atölye çalışması olacak. Çalışmada, “strüktür/yapı” kendi başına ayakta durmanın ötesinde, bir bağlama oturan, kendini kullanıma açan ve kullanıldıkça biçimlenmeye devam eden bir kavram olarak, toplumsal ve ilişkisel boyutlarıyla ele alınacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT