Aslı Kotaman ile Storytelling

Tarihler: 24 Mayıs 2021 Pazartesi ~ 24 Mayıs 2021 Pazartesi 24 Mayıs 2021 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: THINK House Certified The Art of Visual Storytelling (1 Kişilik Sertifikalı Online Katılım): 195 TLTHINKBIG Genel (1 Kişilik Online Katılım): 145 TL -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2021 ~ May 24, 2021
THINK House Ana Müfredat
Aslı Kotaman ile Storytelling- Görsel Hikayeleştirme Sanatı (Online Katılım)
THINK House Certified The Art of Visual Storytelling

Matrix filmi neden unutulmazdır? Amerikan Güzeli neden aklımızda yer edinmiştir?
Netflix film ve dizilerinin gücü nereden kaynaklanır? Don Kişot neden ölümsüzdür? Bazı reklamlar neden aklımızdan çıkmaz?

Çünkü görselliğin hikaye anlatmadaki gücü olağanüstüdür. Binlerce kelimenin yerine geçebilecek bir imge hafızalardan ömür boyu silinmez.

Storytelling- Görsel Hikayeleştirme Sanatı’na katılarak, mesajınızı, düşüncenizi ve işinizi hikayelerle anlatmanın yollarını öğrenebilirsiniz.

1. Buluşma 24 Mayıs Pazartesi, saat 20:00-21.30
2. Buluşma 25 Mayıs Salı, saat 20.00-21.30

Not: Belirtilen ücret, bu iki buluşmayı kapsar. İçerik dili Türkçe'dir.

Anlatacağınız bir hikayeniz varsa, bu hikayeyi izleyene anlatmak için bir yöntem belirlemelisiniz. Belirli bir hedefe yönelik (iletişim, ikna, kaynak yaratmak, yatırımcı bulmak, müşteri çekmek ya da ikna edici bir iş planı hazırlamak vb.) insanları harekete geçiren etkileyici bir hikâye anlatabilmemiz gerekmektedir.

Kendi hikayenizi anlatmaya başlamadan önce, yüzlerce yıldır anlatılan hikayelere kulak vermek ister misiniz?

Hikaye nasıl anlatılır?
İmgelerin hikaye anlatmadaki gücü nedir?
Sinemada hikaye kurulumu nasıl gerçekleşir?
Hikaye kurulumunda kullanılan ana unsurlar nelerdir?
Görsel hikaye anlatmada kullanılan simge motifler nelerdir?
Sinemasal kurgu ile kurmacanın detayları nelerdir?
Todorov, Aristo ve Field'in modeli hikaye anlatıcılığında neler önerir?
Güçlü bir hikayede, karakter, mekan, olay örgüsü, zaman ve ses nasıl bir araya gelir?

Storytelling- Görsel Hikayeleştirme Sanatı, Sherlock Holmes’dan Madam Bovary'ye, Oblomov'dan Don Kişot’a, Raskolnikov’dan Frankenstein’a gözümüzü kapadığımız an imgesi beliren kahramanlara dair zengin bir kavrayış sunuyor. Aristoteles’ten Stanley Kubrick’e, James Joyce'tan Wes Anderson'a hikaye anlatanlara odaklanıyor.

Bu program; katılımcıların kendi amaçları doğrultusunda, hikâyeleştirme ve hikâye anlatıcılığını etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlamayı amaçlar. İş dünyasında kullanım alanlarını gösterir, çeşitli uygulamalarla birlikte beceriler geliştirir ve hikâyelerini oluşturabilmeleri için çeşitli araçlar sunar.

Kimler Katılmalı
İnsan doğası ve yaşam konusunda düşünce dünyasını, sanatla zenginleştirmek isteyen bireyler
Hayat yolculuğunda, yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak isteyenler.
Çok yönlü bakış açısının önemini bilen şirket yöneticileri
İçerik üreticileri, eğitmenler, bireysel danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar
Sanat dünyasından beslenmek isteyen psikologlar
Kültür ve sanat hayatının zengin birikimiminden beslenmek isteyen konuşmacılar, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller
Tarihin evrensel nitelikteki düşünce birikiminden yararlanmak isteyenler

Aslı Kotaman
Marmara Üniversitesi İletişim Bölümü lisans, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Bölümü Yüksek Lisans, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde doktora çalışmalarını tamamlayan Kotaman, 2013 yılında Doçent oldu. Ana çalışma alanı görsel kültür, film çalışmaları ve dijital kültür olan Kotaman, akademik kariyeri sırasında pek çok bilimsel kuruluşta aktif üye olarak görev almış, tek yazarlı ve çok yazarlı çokça kitap yazmış, onlarca makalesi ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Aslı Kotaman halen Bonn Üniversitesi’nde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde görev yapıyor.

Akademik çalışmalarının yanı sıra yetişkin ve kurum eğitimleri, atölyeleri veren, konuşmacı ve köşe yazarı olarak çalışan Kotaman, eğitimde yeni yöntemler denemekten kaçınmaz. Kotaman’ın sosyoloji, edebiyat, psikoloji ve felsefeye duyduğu ilgi verdiği dersleri şekillendirdi. İlk akademi dışı kitabı “Zihin Koleksiyoncusu” ile hatrı sayılır bir okur kitlesine ulaştı. Sanat eserlerini ile kaygı, yas, erteleme, hatırlama, unutma, bekleyişler ve umut gibi kavramlar arasında arasında bağlantılar kurdu. Görünür olmadan var olduğumuzu hissedemediğimiz çağın çarpıklığını kendi deneyimleriyle birlikte, Modigliani’den Proust’a, John Berger’den Kierkegaard’a kadar dâhileri arkasına alarak yorumladı. İkinci kitabı “Açıkçası Canım Umrumda Değil” de insan olma hallerimize odaklandı. Gitmeye ve kalmaya, ayrılıklara ve birlikteliklere, korkulara ve mutluluklara dair olanı filmler, tablolar ve kitaplar aracılığıyla anlattı.

“Mutlu insan ruhunu da doyurabilen insandır” felsefesinden yola çıkarak gündelik hayatı daha iyi anlamamıza yardım eden Kotaman, “Zihinsel Koleksiyonlar” atölye çalışmaları ile bilgi ve deneyimlerini yeni kişilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

- Atölye için biletinizi satın aldıktan sonra, Zoom adlı ücretsiz uygulamayı telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir.- Atölye linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın alırken güncel e-mail ve cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Katılıma dair bilgiler biletiniz üzerinde ve komfirmasyon ekranında yer alacaktır. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak atölyeye katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Kullanacağınız katılım bilgileriniz, Biletix tarafından size gönderilen onay mailinde yer alacaktır.- Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve online izleme kodunuz aynı zamanda, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde de bulunmaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle atölyeye zamanında katılamaması, bu sebeplerle atölyenin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.- Belirtilen ücret, bu iki buluşmayı kapsar. İçerik dili Türkçe'dir. Program, içerik zenginliğinin aktarımını kolaylaştırmak adına, sınırlı sayıda katılımcı ile yürütülecektir.- Seminer sonrası, sertifika isteyen katılımcılarımız, bilet seçimlerini bu doğrultuda yapabilirler.- Atölye çalışmamız zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir. Bilet almanızın ardından size özel erişim linkine ait bilgiler, e-mail adresinize gönderilecektir. Not: Sorularınız için hello@thinkhouseistanbul.com adresine e-posta gönderebilir, 0533 582 99 97 numaralı WhatsApp hattımıza ulaşabilir ya da sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize yazabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT