Avrupa - Afrika - Ortadoğu Müziği

Tarihler: 20 Şubat 2022 Pazar ~ 20 Şubat 2022 Pazar 20 Şubat 2022 11:00

Yer: Güzidem Köşkü

Ücret: - Tam 1200.00 TL - İndirimli 1090.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2022 ~ Şub 20, 2022
Dünya Müzikleri Atölyesi (Batı - Afrika - Ortadoğu Müziği) sizlerle...

Ömer Kurtuluş Müzik Akademisi 6 farklı medeniyetin müziklerini iki farklı kategori halinde tarihsel, teorik, dinleme ve uygulama temellerinde müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Atölye, İstanbul Devlet Konservatuarı eski Öğretim Elemanı ve jürisi olan, eserleri Türkiye, Avusturya, İtalya, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde icra edilmiş olan Besteci ve Orkestra Şefi Ömer Kurtuluş tarafından yürütülmektedir. Bu atölyede Asya, Grek, Hint, Afrika, Batı ve Orta Doğu medeniyetlerinin müziklerinin etnomüzikolojik ve tarihsel gelişimini öğrenecek, tüm enstrümanlarını tanıyacak ve bu medeniyetlerin müzikal dillerini, melodik-armonik-ritmik açılardan nota bilgisi gerektirmeyen sade ve anlaşılır yollarla kavrayabilecek ve sonunda bu medeniyetlerin müziklerini anlayabilecek ve analiz edebilecek bir duyuş ile ayrılabileceksiniz.

Eğitimi alınan medeniyetin müziğini anlayarak dinleme, analiz etme ve uygulama. Bestecinin anlatarak bestelemesi (Piyano veya ek bir enstrüman yolu ile) ve gruptaki katılan herkesin birlikte kendi sesleri ile, anlatılmış olan medeniyetin müziklerini vokal yolu ile söylemesi (şarkı söyleme), atölyedeki ritmik enstrümanlar yolu ile o medeniyetin ritmik dilini keşfetme.

3 Kur’dan oluşmaktadır, 6 hafta sürmektedir. Her hafta 3 saatlik seanslar halinde icra edilecektir. 

20 Şubat 2022 Pazar, 11.00-14.00 - Avrupa Müziği
27 Şubat 2022 Pazar, 11.00-14.00 - Avrupa Müziği
6 Mart 2022 Pazar, 11.00-14.00 - Afrika Müziği
13 Mart 2022 Pazar, 11.00-14.00 - Afrika Müziği
20 Mart 2022 Pazar, 11.00-14.00 - Ortadoğu Müziği
27 Mart 2022 Pazar, 11.00-14.00 - Ortadoğu Müziği


Not; Atölyeye katılım için herhangi bir enstrümanı çalmış olmak veya nota bilgisine sahip olmak gerekli değildir.  Müzikseverlerin tamamı atölyeye katılabilir, yaş sınırı minimum 15 olacak olan atölyede en fazla 10 kişi bulunabilmektedir.

- Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Katılımcılar atölyeye girerken muhakkak maske takmalı ve eğitim süresince maskelerini çıkarmamalıdır. Maske takma konusunda gereken hassasiyeti göstermeyenler uyarılmalıdır.- Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile eğitim gerçekleşecektir.- Etkinliklerde 15 yaş sınırı vardır.- Satın alınan biletler programda değişiklik olmadığı sürece iade edilemez.- Etkinlikler ortalama 3 saat sürmektedir. - Atölyeye katılım için herhangi bir enstrümanı çalmış olmak veya nota bilgisine sahip olmak gerekli değildir.  Müzikseverlerin tamamı atölyeye katılabilir.- İndirimli biletler öğrenci ve öğretmenler için geçerlidir, kimlik ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT