Bağ Kültürü Atölyesi

Tarihler: 10 Şubat 2021 Çarşamba ~ 10 Şubat 2021 Çarşamba 10 Şubat 2021 19:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 750.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 10, 2021 ~ Şub 10, 2021
"2 ders sürecek “Bağcılık Atölyesi” çalışmamızda şarabı tüm özellikleriyle tanıyor, şarapta fıçı, mantar, karaf ve kadeh kullanımını öğreniyor, Türk şaraplarını tadıyor ve şarabın tarih ile mitolojideki yerini öğreniyoruz. Şarap ve bağcılık uzmanı Deniz Akıncılar hazırlayıp sunuyor.

Şarap kültürü insani duygularla doğrudan ilgilidir. Aşk, sevgi, mutluluk hüzün ve melankoli gri duyguların daha iyi algılanmasına yardımcı olur. Nefretin şarap kültüründe yeri yoktur. İnsani duyguları en iyi yansıtan sanat dallarından biri de müziktir. Bu yüzden şarap ve müzik birbirinden ayrılmaz. Her üzümün ve şarabın kendine özgü bir şarkısı vardır. Detayları ne olursa olsun şarap kültürü uygarlığın tarihi ile birlikte gelişmiştir. İçeriğinde pek çok vitaminler ile mineraller bulunan ve bu yüzden besleyici özelliği olan şarap sadece alkollü bir sıvı, ticari bir mal, ya da bir içki değil, insan uygarlığının binlerce yıllık serüveninin soylu bir tanığıdır. "

Eğitmen: Deniz Akıncılar

Bu eğitime neden katılmalısın?

Şarap ve bağcılık hakkında üzüm çeşitleri, fıçı, mantar, karaf, kadeh kullanım, Türk şarapları ve tadım ile ilgili her şeyi öğreniyor, şarabın tarihçesi, mitolojisi ve müziği ile ilgili merak ettiklerine yanıt buluyorsun.

Bu eğitimde neler öğreneceksin?
Şarap kültürünü tanıyorsun
Şarabın tüm özellikleriyle tanıyorsun
Şarapta fıçı, mantar, karaf ve kadeh kullanımını öğreniyorsun
Türk şaraplarını tanıyorsun
Şarapla ilgili tarihi öğreniyorsun
Antik çağlarda şarap nasıldı?
Mitoloji ve şarap
Sosyal ortamlarda mönüyü öğreniyorsun
Her derste iki farklı şarabın tadımı yapılıyor

Eğitim Seviyesi
18 yaşını dolduran herkes bu atölyemize katılabilir.

Eğitim Nasıl Verilecek?
Bu eğitimin süresi 2 ayrı günde olmak üzere hafta iki gün toplamda 4-5 saat olarak gerçekleştirilecektir. 
Derslikler 12 kişiyle sınırlıdır
Ders süresi 2 saattir. Her dersin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırman gerekmektedir. 
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.

Kayıt Yaptırma Koşulları
Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Derse kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.

Eğitim İle İlgili Diğer Bilgiler
Her ders süresi 2 saattir. 
Bu kursun eğitim günleri ve saatleri: 
Teorik ders-Çarşamba akşamları: 20.00 – 22.00 
Şarap tadımı-Cuma geceleri: 20.00 – 22.00 
Kursun başlangıç ve tamamlanma tarihleri: Kurs her hafta garantili olarak yapılır.
(Not: Programda adı geçen 4 şişe şarap eve teslim bu ücrete dahildir.)

MÜFREDAT
Müfredat Başlıkları
Çarşamba akşamları: Teorik ders
Şarabı tanıyalım
Şarapta fıçı, mantar, karaf ve kadeh kullanımı
Şarap ve mitoloji
Şarabın tarihsel gelişimini öğreniyor, dünyada şarap yapımında kullanılan üzüm türlerini tanıyoruz. İlk çıkyığı yer neresidir? Anadolu’da şarap ne zaman ortaya çıktı? Dünyaya’ya nasıl ve nereye yayıldı? 

Dünyada kaç çeşit üzüm türü vardır? Kaç türlü şarap stili vardır? Şarap tadımında önemli terimler nedir? Gövdeli şarap nasıl anlaşılır? Tanen, asidite, denge, bitiş uzunluğu ne anlama gelir? Şarap tatma duyumuzu nasıl geliştirebiliriz? Görsellik önemli midir? Koklamanın püf noktası nedir? Tadımda asitin oranını, sek olup olmadığını nasıl anlarız?  Şarap tarihinin kökeni ve evriminde mitoloji ve efsaneler önemli bir yeri vardır. Örneğin Mısır'da şarap tanrısı Osiris'ti, Sümerler için tanrıça Gestin “asmaların anasını” sembolize ediyordu. Yunanlılar için şarap Dyonisos’un, Romalılar için ise  Bacchus’ün armağınıdır. Ayrıca Tevrat’ta Nuh'un tufandan sonra bir bağ diktiğini belirtir. Bu zengin efsane ve mitoloji tarihi, şaraplara ilahi ve mistik bir karakter verir.  Yunan ile Roma dünyasında şarabın toplumsal ve siyasal yaşamdaki rolü, gündelik yaşamdaki etkisi konusundaki bilgileri dinliyor ve Roma döneminin ünlü atasözü olan “In Vino Vetias”ın (Gerçek Şarapta Gizlidir)  anlamı üzerine sohbetimizle dersimizi tamamlıyoruz. 

Fıçı terminolojisi şarapta öyle egemen oldu ki, fıçıya giren şarapların otomatik olarak kaliteli , girmeyenlerin ise kalitesiz olduğu zannedilir. Gerçekten de öyle midir?  Peki şişede mantar kullanmak şarabın kalitesini değiştirir mi? Peki meal kapak kullanmak şarabın kalitesini düşürür mü? Şarabı şişesinden çıkarıp karaftan mı kadehlere servis etmek daha doğrudur, yoksa doğrudan şişeden kadehe mi dökülmelidir? Şarabı havalandırmak gerekli midir? Şarabın lezzeti ve nefaseti kadehten kadehe değişir mi? Peki şarap hangi ısıda yıllanmalı, hangi ısıda fıçıda bekletilmeli, hangi ısıda içilmelidir? Şarap buzdolabında bekletilmeli midir? Bu sorular bu dersin sadece bir bölümünü oluşturuyor. Bu ve buna benzer çok sayıda soruların yanıtını bu dersimizde bulacaksınız
Cuma geceleri: Türk şarapları ile ŞARAP TADIMI
Türkiye bağcılık alanında dünyanın önemli ülkelerinden biridir. Türk şarapçılığının tarihsel gelişimini merak mı ediyorsunuz? Başka hiçbir ülkede olmayan, boğazkere, kalecikkarası, öküzgözü, emir ve narince gibi üzümlerin özellikleri nedir? Nasıl yetiştirilir. Mitolojide şarap tanrısı  Dionysos’un doğum yeri olan  Trakya bölgesinde kaç tür ve hangi üzümler yetişmektedir? Ege bölgesinin bağcılık bölgeleri neresidir ve hangi şaraplar üretilmektedir? 
Kalecikkarası , öküzgözü ve emirin vatanı olan iç anadolu bölgesınde de şarapçılığın durumu nedir?
Güneydoğu Anadolu’da yetişen Boğazkere ve kadim Süryani şarapları dünya markası olabilir mi? Peki yanıbaşımızda yetiştirilen Gürcü şarapları Kuzeydoğu Anadolu’daki durumu nedir? Bu dersimizde ülkemizde şarapçılık ve bağcılıkla ilgili tüm sorularınıza yanıt veriyoruz. 
Bu derste tadımı yapılacak şaraplar:
Libra  
Senesi:2014 -  %14.4
Üzümler: cabernet sauvıgnon + merlot
Prestige  
Senesi : 2014 -  % 14.5
Üzümler : cabernet sauvıgnon + merlot             
Bu iki şarabın Yemek ve peynir uyumu ( her ikisi içinde geçerli)
Kuzu ızgara köfte
Süt pırzolası
Soğanlı sarmısaklı meksika güveç çorbası
Hamburger
Karışık pizzalar ( sucuklu)
Yıllanmış inek peynirı
İzmir tulum peynirı
Parmesan
Eski kaşar
Gouda
Sgm  
Senesi 2013 - %14.8
Üzümler  : syrah+grenache + mourvedre 
Elegance 
Senesi : 2013 - % 14.8
Üzümler  : syrah+grenache +mourvedre
Bu iki şarabın Yemek ve peynir uyumu ( her ikisi içinde geçerli)
-dana etinden yapılmış yemekler.
-yağlı ve soslu et yemekleri
-steakler 
Eski kaşar
Kars gravyeri
Gouda
Edam
Emmantel  peynir

EĞİTMEN

DENİZ AKINCILAR
1950 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimini İstanbul da tamamladıktan sonra 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümü nden mezun oldu.1975-1977 yılları arasında Milli Savunma Başkanlığı Bütçe Planlama Dairesi’nde uzman olarak çalıştı. 1978- 1995 yılları arasında özel sektörde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1995-2001 yılları arasında Newyork Metropolitan Museum Of Art, Londra British Museum. Paris Musee D’orsay.Vienne Kunsthistoriches Mueum başta olmak üzere dünyanın önde gelen müzelerinde araştırmalar yaptı.Şarap kültürü konusunda Güney Afrika, Kaliforniya, Fransa ve İtalya da incelemelerde bulunan Akıncılar, sanat ve yaşam kültürü üzerine geniş bir vizyona sahip olmasıyla tanınıyor.

A.Deniz Akıncılar 2001 yılından bu yana çeşitli üniversitelerde ve özel kuruluşlarda seminer, kurs , şarap tadımı ve bağ gezileri yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi te olan Mezunlar Derneği ( BÜMED) bünyesinde düzenlenen şarap Kültürü Atölyesi nde (2012 den beri) çalışmalar yürütmekte olan Deniz Akıncılar 2016 yılın dan buyana şarap gezilerini, sohbetlerini Antonina Turizm de yapmaktadır.



- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT