Banu Özsoy ile Anne-Çocuk Yogası

Tarihler: 21 Ocak 2018 Pazar ~ 21 Ocak 2018 Pazar 21 Ocak 2018 14:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2018 ~ Oca 21, 2018
Banu Özsoy ile Anne-Çocuk Yogası
Anneler şehir yaşamında çok çabalıyor. Anneler iş hayatında yoğun, evde de yoğun. Zamanları az. Sürekli bir yerlere yetişiyorlar. Bu yoğun tempo, anne ile çocuğun birlikte geçirmesi gereken, çocuk için sağlıklı ve elzem olan, sadece birbirlerine ayıracakları o değerli zamana imkan vermiyor.

Çocuklar, anne babadan sevgi ve ilgi bekliyor. Hafta boyunca okulda, hafta sonları da sosyal yaşamda yer alan çocuk, anne ve babası ile istediği gibi bir arada olamıyor, anları paylaşamıyor, göz teması kuramıyor. Oysa bunlar çocuk için ekmek, su gibi. 

Anne-Çocuk Yogası Çalışması, işte bu “Birliktelik ve Birlik Duygusu” için. Anne ile çocuk arasındaki o benzersiz bağı güçlendirmek için.

Bu çalışma sırasında anne ile çocuk sıkça göz teması kurarlar. Bazen de fiziksel temas oluşur. Anne ile çocuk “partner” olurlar. Çocuk anneye güvenir. Anne ise çocuğunu bir birey olarak kabul eder, ona destek verir.

“Yoga nedir ve neden yoga yaparız?” sorularının cevapları, çocuğun zihninde şekillenmeye başlar. “Annem benim yanımda” duygusu pekişir.

Yoga ve nefes çalışmaları, hem çocuk hem de ebeveyn için faydalı çalışmalardır. Sağlıklı olmak, iyi hissetmek, olumlu düşünce geliştirmek gibi konularda gelişmeye açık olmanızı sağlar. Duruşunuz ve bedeni doğru kullanmanız, doğru nefes almanız çok önemlidir hayatınızda.

Ayrıca ders boyunca, grup dinamiği içinde hareket eden çocuk, bireysel değil, toplumsal davranışlara uyum gösterir, aynı zamanda annesiyle akılda kalan, nitelikli anları paylaşır, bunun keyfine varır.

Bu çalışma aslında sadece anne ve çocuklar için değildir. Teyze-çocuk, dayı-çocuk ve hatta büyükanne-çocuk da katılabilir. Amaç, birlikte güzel, paylaşımlı vakit geçirmek, oyunlarla yoga yapmak, eğlenmek, bedeni ve zihni eğitmek, partner olmanın keyfini yaşamak.

Nice paylaşım dolu, sağlıklı günlerimiz olsun ve çocukların neşeli kahkahaları ile çınlasın dersler.

Banu Özsoy - Yoga eğitmeni / Mimar
Süre: 1 saat 
- Katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır. Yeterli katılım sağlanamaması durumunda etkinlik iptal edilebilir. 
- Mat sağlanacaktır. Tercih ederseniz kendi matınızı getirebilirsiniz. 
- Rahat kıyafetlerle gelmesi önerilir. 

Banu Bayer Özsoy
1972 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimimi İstanbul (Erkek) Lisesi’nde tamamladı. Ardından İTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1995-2005 yılları arasında mimarlık ve mimari tasarım ile ilgili çeşitli şirketlerde görev aldı.

2005 yılında yoğun iş temposuna ara vererek Ortaköy Yüzme İhtisas Kulübü'nde Oya Eksen tarafından verilen Hatha Yoga derslerine devam etmeye başladı. Bu süreçle birlikte Yoga, onun hem yolu hem de yolculuğu oldu. Temel eğitim sertifikasını aldıktan sonra yoluna “Çocuk Yogası Eğitmeni” olarak devam etti. Son 8 yıl içinde İstanbul’da çeşitli okul öncesi kurumlarda ve yoga merkezlerinde, dünyanın en değerli varlıkları, çocuklarımıza dersler verdi. Yaklaşık 400 çocukla çalıştı ve onları yogayla tanıştırdı. 

Monika Münzinger’den aldığı yoga eğitmenliği derslerinin yanında, Reiki 1 eğitimi de aldı. Uygulama toplantıları ile Reiki çalışmaları da devam ediyor. 2014 yılında Neval Aras "Omurganın Anatomisi" dersine katıldı. Çeşitli workshop çalışmalarına katılarak, önemli eğitmenlerden yoga, anatomi, çakra dersleri almaya, öğrenmeye devam ediyor. 

Son 8 yıldır yetişkinlere de “Hatha Yoga” dersi vermekte. Sivananda Yoga ekolünü takip ediyor ve derslerinde bu ekol uygulamalarına yer veriyor. Yin yogayla ilgileniyor. Son yıllarda özellikle Ataşehir, Bağdat Caddesi ve Kadıköy'de yoga dersleri veriyor, workshop programları düzenliyor.

Yoga&Hayat kapsamında Datça, Mardin, Kaz Dağları, Kaş, Kartalkaya, Antalya ve Almanya’da yoga kampları düzenliyor. Facebook üzerinde, üye sayısı gittikçe artan sayfaların yöneticiliğini yapıyor: Yoga&Hayat, Çocuk Yogası. Instagram'da yogavehayat olarak yer alıyor.

- Katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır. Yeterli katılım sağlanamamasıdurumunda etkinlik iptal edilebilir.- Mat sağlanacaktır. Tercih ederseniz kendi matınızı getirebilirsiniz.- Rahat kıyafetlerle gelmesi önerilir.- Etkinlik Zorlu PSM - Atölye 1 mekanında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT