Beş Deli Dahi

Tarihler: 16 Mayıs 2020 Cumartesi ~ 16 Mayıs 2020 Cumartesi 16 Mayıs 2020 16:00

Yer: Fişekhane İkinci Sahne

Ücret: - Tam: 110.00 TL - Öğrenci: 66.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2020 ~ May 16, 2020
Beş deli dâhi, Prof. Dr. Özlem Kumrular ve Celil Sadık’ın eğlenceli sunumuyla, Fişekhane’de!

Dâhi olmak için deli olmak şart mı? Yaratıcılığın delilikle alakası var mı?

Beş ünlü sanatçı… Hem deli hem dâhi… Van Gogh, Leonardo Da Vinci, Caravaggio, Salvador Dali ve Michelangelo.

Haklarında bilinmeyenler ile dönemin yemek ve sanat tarihi, Prof. Dr. Özlem Kumrular ve Celil Sadık tarafından izleyicilere eğlenceli bir sunumla aktarılıyor.

Seminer süresi 2 saat 30 dakikadır.

Özlem Kumrular

1974 yılında İstanbul’da doğdu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünde, yüksek lisansını aynı üniversitenin tarih bölümünde, doktorasını ise İspanya’da, Avrupa’nın en eski üçüncü üniversitesi olan Salamanca Üniversitesi’nde yaptı.

2018 yılında profesör ünvanını aldı. 16. yüzyıl Avrupa-Osmanlı ve Akdeniz tarihi, İspanyol ve İtalyan paleografisi, imgebilim, dini ve sosyal çatışmalar, marjinal sosyal gruplar, Türk korkusu, İslam korkusu, Osmanlı kadınları, Harem, pikaresk roman ve yemek tarihi üzerine çalıştı. Farklı alanlarda dersler verdi. Çeşitli alanlarla uluslararası sempozyumlar düzenledi. Tarih, edebiyat, mizah ve müzik dallarında 23 kitap yayınladı, farklı dillerden 12 kitap çevirdi. Farklı dillerde sayısız makale yazdı, konferanslar verdi. Aşkın Beş Hali adlı romanı İspanya’da 2005 yılında roman-çeşitlilik ödülü aldı. Eserleri 11 dile çevrildi. Blue Jean, Cosmopolitan, Atlas başta olmak üzere pek çok dergide yazdı. Halk TV’de Yüksek Adrenalin adlı günlük kültür-sanat programını, Ulusal Kanal’da ise Mehmet Perinçek’le Zaman Treni adlı tarih programını hazırladı ve sundu. Metin Uca’nın sahneye koyduğu Çok Püsürlü Tarihi Oyun ve Michelangelo’nun Kamburu adlı tek kişilik oyunları yazdı. Poliglottur. En büyük tutkusu seyahattir. En sevdiği eylem gülmektir. 

Celil Sadık

26 Ekim 1991’de Ankara’da doğdu. Pamukkale Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Fakülteyi “Bizans Dönemi Ankara’sı” ve “Roma Hamamındaki Bizans Eserleri” adlı çalışmalarla tamamlayan Sadık’ın uzmanlık alanı Bizans ve Batı sanatıyla modern sanatlardır.

Tezi için Ankara’da altmışın üzerinde köy gezerek Bizans Dönemi yerleşkeleri ve eserlerini inceledikten sonra Ali Kalburcu’nun kurduğu “Tarihli Sanat” adlı bir web sayfasına ortak oldu ve makalelerini yayınlamaya başladı.

2016 yılından bu yana Instagram ve Twitter’da ‘@sanatntarihi’ kullanıcı adı ile Sanat Tarihini kapsayan her konuda paylaşımlar yapıyor.

‘Uygarlığın Ayak İzleri’ adlı bir kitap yazdı ve bu kitapta; Leonardo Da Vinci Michelangelo Buonarotti, Michelangelo Merisi da Caravaggio ve Lorenzo Bernini gibi sanatçıların hayatlarını ve eserlerini anlattı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT