“Bir Film Nasıl Okunur?”

Tarihler: 18 Ocak 2010 Pazartesi ~ 31 Ocak 2010 Pazar 19:00 – 22:00

Yer: KargArt

Ücret: 8 haftalık ücret 300 TL.

Nereden Alınır: www.kargart.org

Adres: Kadife Sokak No 16 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0 216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2010 ~ Oca 31, 2010

“Bir Film Nasıl Okunur?”
Bu atölye çalışmasında amaç sinemanın temel konseptlerini tanıtıp çağdaş film gramerini kavramaya dair pratik geliştirmek. Kamera, ışık, kurgu, ses, oyunculuk gibi sinemasal anlatım öğelerini ayrı ayrı ve nihayetinde bir bütün olarak inceleyip kavrayarak, film izleme deneyimlerini zenginleştirip farklı okuma biçimleri geliştirilecek. Filmlerin hep gözümüzün önünde duran kodlarını okumayı öğrenirken klasiklerden çağdaş örneklere birçok film masaya yatırılacak. Her kamera konumunun, her görüntü düzenlemesinin anlamı nasıl şekillendirdiğinin sahne örnekleri üzerinden incelendiği atölyede, bir filmin nasıl analiz edilebileceğine dair filmlerin anlam perdesini aralamaya uzanan bir yolculuğa çıkılacak.

Alkan Avcıoğlu Hakkında:
1982, İzmir doğumlu Alkan Avcıoğlu, Uludağ Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Lull dergisini çıkartmaya başladıktan kısa bir süre sonra muhtelif süreli yayınlarda müzik ve sinema yazarlığı yapmaya başladı. Şubat 2003’ten bu yana “Sinema” dergisinin daimi yazarlarından olan Alkan Avcıoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve TV üzerine yüksek lisans yaptı. 2007 yılında film analizi üzerine seminer ve dersler vermeye başladı. Sinemayı göstergebilim, psikanaliz gibi farklı disiplinlerle birlikte sorgularken, feminist film teorisi ve sinemada toplumsal cinsiyet rolleri üzerine akademik çalışmalarına devam ediyor. Halen film eleştirmenliği yapmakta olan Alkan Avcıoğlu, şu anda Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri bölümünde doktora tezini hazırlamakta.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT