Bir Şifa Aracı Olarak Dans

Tarihler: 25 Şubat 2017 Cumartesi ~ 25 Şubat 2017 Cumartesi 25 Şubat 2017 15:00

Yer: Alt Sanat Mekânı

Ücret: 1. Kategori - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Tarihi Bomonti Bira Fabrikası Birahane Sokak No: 1 Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2017 ~ Şub 25, 2017
Red Bull BC One şampiyonlarından Bboy Neguin sizi dansın bedeninizi, zihninizi, ruhunuzu ve enerjinizi dönüştüren boyutları arasında bir gezintiye çıkaracak.

"Bboy Neguin sizi dansın bedeninizi, zihninizi, ruhunuzu ve enerjinizi dönüştüren boyutları arasında bir gezintiye çıkaracak. Brezilya dövüş sanatı Capoeria, Hip Hop ve Break Dance felsefelerini, tekniklerini ve konseptlerini birleştirerek, kendinizi ve yaratıcılığınızı özgün bir şekilde ifade edebilmenin yollarını bulacak, müziği dönüşümü tetikleyen bir şifa aracı gibi kullanmayı öğreneceksiniz.

*Atölye her seviyeden ve yaştan katılımcılara açıktır. Kapasite 40 kişi ile sınırlıdır.

Capoeira 16. yüzyıl Brezilya’sında Capoeira’yı geliştiren Afrikalı köleler, bu dövüş sanatını “Özgürlüğe Giden Yol” olarak gördüler. Vücutlarını silah olarak kullanırken dansları ile kendilerini kamufle ediyorlardı. Gizlenmek zorunda olmaları nedeniyle, Capoeira onlar için bir hayat felsefesine ve kültüre dönüştü.

Hip Hop Hip Hop, 1970’li yılların sonunda Amerika’da kötü koşullarda ve azınlık olarak yaşayan siyahilerin gündemden uzaklaşmak ve eğlenmek için oluşturduğu bir kültür ve yaşam tarzıdır. Hip Hop kültürünün doğmasında Blues, Funk, Soul ve Jazz müziğinin etkisi oldukça büyüktür.

Break Dance 1970 ortalarında doğan akrobatik bir dans stili olan Breakdance, genellikle genç erkek rap müzisyenlerinin sokaktaki müzik performansları eşliğinde yapılan bir danstır. Takip etmesi güç ayak hareketleri, pantomim, kafa üzerinde yapılan dönüşler, taklalar ve ustalık gerektiren doğaçlama hareketler, bu dansın karakteristik özellikleridir.

Bboy Neguin
Dünyanın en prestijli Break Dance turnuvası olarak gösterilen Red Bull BC One şampiyonlarından, dünyaca ünlü bir dansçı, koreograf ve dövüş sanatları ustası olan, ayrıca zaman zaman aktörlük de yapan Brezilyalı Fabiano “Bboy Neguin” Lopes, Break Dance tarihinin en seçkin yeteneklerinden biri. Neguin, Capoeira akrobasisini nefes kesici Bboy hünerleriyle harmanlayışıyla ünlü. Hip Hop, House ve Tricking gibi farklı dans türlerinde de usta olan Neguin, Marcelo D2, Jeniffer Lopez ve Madonna gibi ünlü isimlere dünya turnelerinde eşlik etti, sayısız ödül kazandı, dünyaca ünlü prodüksiyonlarda performanslar sergiledi."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT