Budokon Yoga

Tarihler: 17 Mart 2018 Cumartesi ~ 17 Mart 2018 Cumartesi 17 Mart 2018 14:00

Yer: Zorlu PSM, Sky Lounge

Ücret: 1. Kategori - 75.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2018 ~ Mar 17, 2018
Budokon Yoga, 17Mart'ta Zorlu PSM, Sky Lounge'da!

Budokon Karışık Hareket ve Yaşam Sanatları


Bu atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliği ile gerçekleşmektedir.

 

http://humanart.info/

Eğitmen: Ateş Bağdaş

‘The way we do anything is the way we do everything’

Men’s Health dergisi tarafından Amerika’nın bir numaralı fitness metodu seçilen Budokon; yoga, savaş sanatları, mobility (hareketlilik), calisthenics ve animal locomotion hareket disiplinlerini birleştiren bir yaşam ve hareket sistemidir.2001 yılında Cameron Shayne tarafından yaratılan Budokon, hareket sanatları altında beden ve bedenin maksimum hareket kapasitesine odaklanırken; düşünce kalıpları, duygular, ilişkiler, doğa ve beslenme gibi konuları yaşam sanatları olarak irdeler.Dövüş sanatlarının savaşçı ruhu ile yoganın kabullenme ilişkisini denge içerisinde birleştiren ‘Budokon’ kelime olarak Japonca’dan gelmektedir. Bu (savaşçı), Do (yol,yolculuk), Kon (ruh,öz) anlamlarını taşır.  Bu ‘Savaşcı Ruhun Yolu’ olarak çevirilebilir.

‘Öz’ümüzde bulunan ve bize sevgi yolu ile hizmet eden savaşçıyı, köklerimizi, ve ‘bir’ olmanın önemini tekrar hatırlamamıza yardımcı olur. İçimizdeki savaşçıyı ve potansiyelimizi görmemize yardım eder.Bireylerin beden farkındalıklarının artması, konsantrasyon, denge, güç ve eklem hareketliliği bu çalışmanın uygulayıcılarına kattıklarıdır.Budokon sistemini oluşturan tüm birleşenleri deneyimleyeceğimiz bu atölyede, bedenimize ve zihnimize farklı bir açıdan bakma, bedenin en temel ve ilkel hareket potansiyelini hatırlama şansına sahip olacağız.

Atölye süresi: 3 saat

* Rahat kıyafetlerle gelinmesi önerilir.

* Mat sağlanacaktır.

* Kendi matınızı da getirebilirsiniz.

17 Mart Cumartesi 14.00 – 17.00

Ateş Bağdaş kimdir?

Başkent Üniversitesi İşletme bölümünü tamamladıktan sonra farklı kurumlarda ürün müdürlüğü yapan Ateş Bağdaş, 15 yıllık lisanslı basketbol hayatı sonrası 2011 yılında bir omuz ameliyatı geçirdi. Omzunun iyileşme sürecinde yoga ile tanışan Bağdaş, yogayı bir tutkuya dönüştürerek Barış İçcan’dan Hatha Yoga, Devrim Akkaya’da Yin Yoga ve Till Heeg’den Thai Yoga masajı eğitimlerini tamamladı.

Yoga'ya olan ilgisi, kısa zamanda büyük bir tutkuya dönüştü. Ateş Bağdaş, Hatha, Yin ve Thai Yoga eğitimlerinin yanısıra, Cameron Shayne’den Budokon eğitimlerini Almanya’da tamamladıktan sonra Miami’de Budokon University’de verilen 500 saatlik Budokon Mix Movement Art eğitimi sonunda Budokon sistemde kırmızı kuşağa hak kazanmıştır.Ayrıca 2015’ten beri, Sinem Akat ile birlikte ‘Log to Nature’ adı altında, yoga ile doğayı ve hayatı birleştirdikleri kamplar düzenlemektedir


- Etkinlik Zorlu PSM - Sky Lounge mekanında gerçekleşecektir.- Rahat kıyafetlerle gelinmesi önerilir.- Mat sağlanacaktır.- Kendi matınızı da getirebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT