Butoh Space Dance Atölyesi

Tarihler: 13 Nisan 2018 Cuma ~ 13 Nisan 2018 Cuma 13 Nisan 2018 19:30

Yer: Zorlu PSM, Sky Lounge

Ücret: Tam - 200.00 TL Öğrenci - 160.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2018 ~ Nis 13, 2018

Butoh Space Dance Atölyesi,Zorlu PSM, Sky Lounge'da sizlerle...

Atölye, Dancentrum iş birliği ile gerçekleşmektedir.

Koreograf ve Butoh dansçısı Tetsuro Fukuhara'nın ustalıkla harmanlanmış aktarımı ile Butoh Space Dance Atölyesi'ne katılın ve kendiniz için içeriden bir adım atın. 

Atölye İçeriği:
Bu sıra dışı atölyede katılımcılar, kendi bedenlerine ulaşmayı, mekan ile bedenleri arasında ilişki kurmayı, sahtelikten uzaklaşmayı, kendi kararlarını vermeyi, kendi tekniklerini bulmayı ve kendi bedenlerinin dans hikayelerini yaratmayı içten gelen yaratıcı yöntemlerle, farkındalıkla öğrenirler.

Atölye çalışmasının 6 temel bölümü vardır:
Beden yapılandırma + Affordance yaklaşımı + Başlangıç + Gelişme + Değişim + Bitiş

'Walking Dance' ve 'Space Tube' deneyimi ile katılımcılar, bedenlerinin hikayeyi ifade etmek için bir araç değil, hikayenin kendisi olduğunu deneyimleyecekler.

Atölyeye Kimler Katılabilir?
- Profesyonel dansçılar ve oyuncular
- Dans ve beden terapisi ile ilgilenenler
- Bedeninde ve zihninde unutulmuş anıları çıkarıp, yeni bilinmeyen hareketler dünyasını keşfetmek isteyen herkes
- Atölye her seviyeden ilgi duyan katılımcıya açıktır. Katılım için dans geçmişi gerekli değil.

Atölye Süresi ve Kıyafet: 
-Atölye 3 gün, her gün 3 saattir.
-Katılımcılar atölyenin tamamına ya da sadece bir veya iki gününe katılabilirler.
-Bu deneyimi bütünsel olarak hissetmeniz için atölye programının tamamına katılmanızı öneririz.
-Atölyeye rahat edeceğiniz kıyafetle, çorapla veya çıplak ayak katılabilirsiniz.

Yetişkin Atölyesi Programı:
13 Nisan Cuma:19:30 - 22:30
14 Nisan Cumartesi:11:00 - 14:00
15 Nisan Pazar: 16:00 - 19:00

*Atölye bileti olanlar, Tetsuro Fukuhara’nın 15 Nisan Cumartesi akşamı 20.00’de gerçekleşecek ‘Secret Flower’ solo performansına, PSM Gişesi’nden atölye biletlerini göstermek koşulu ile 20% indirimli bilet alabilirler.

Butoh Space Dance:
Butoh Space Dance'ın özü, insan hafızasının ötesi nasıl geri kazanılabilir ve insan ötesi için yeni bir beden nasıl tasarlanır sorularıdır.

Butoh, 'içeriden bir adım' olarak tanımlanan, 1960'lı yıllarda Japonya'da ortaya çıkmış bir dans formudur. Tatsumi Hijikata, Kazuo Ohno ve Akira Kasai gibi ustalarla çalışmış ikinci nesil Butoh sanatçılarından Tetsuro Fukuhara, Doğaçlama Butoh stilinde kendisini yetiştirdi ve 2001 yılında dans, mimari, teknoloji ve tasarım boyutlarını yaratıcı bir yaklaşımla harmanladığı Butoh Space Dance'i yarattı.

Tetsuro'ya göre Space Dance’te dansımız aracılığıyla insan ötesi hafızayı geri kazanmayı deneyerek, bu deneyimden edindiğimiz sözsüz bilgiyi temsil eder ve biriktiririz. Bedenimiz hem evrenin, hem de kendi insan evriminin tüm anılarını taşır. Dünya ile dans ettiğimiz zaman, bazen iç organların devinimi ile bazen kemikten gelen bir sesle, bazen de bir sinirdeki uyarılma ile birçok unutulmuş anıya dokunabiliriz. O anda beynimizde yeni bir duygu hissederiz ve bunun etkisi altında beklenmedik hareketler keşfederiz.

Eğitmen: Tetsuro Fukuhara
Butoh dansçısı Tetsuro Fukuhara koreograf, eğitmen, yazar, fotoğrafçı ve Tokyo Space Dance'in yönetmenidir. İlk eğitmeni Akira Kasai sayesinde 1972-75 yıllarında doğaçlama Butoh Dance tekniği ile tanıştı. Kazuo Ohno sayesinde Butoh'dan nasıl keyif alınabileceğini keşfetti. Son olarak Tatsumi Hijikata ile tanışarak, yeni bir sanat yaratma misyonu edindi. 1983 yılında, Hijikata'nın 'Story of Seven Herbs' isimli performasında yer aldı.

Butoh'u bir doğaçlama dans ve Butoh Space Dance olarak 1983 yılında yeniden yarattı. 1990 yılında Japon Vakfı tarafından desteklenen performansını Paris ve Berlin’de sundu. 1994 yılında, Shusaku's Site of Reversible Destiny, Yoro performansında dans etti. 1995 yılında Londra’da gerçekleştirdiği performansı yoğun ilgi gördü.

Shusaku Arakawa ve Affordance teorisinden etkilenerek sosyal ilişkiler ve kamusal alanda sanat üzerine fikirler geliştirmeye başladı. Mekan ile ilişkilendirdiği dansını mimarlık, tasarım, bilim ekseninde geliştirdi. Japonya Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen 'Digital Space Dance' projesini 1998 yılında sundu. 2003 yılında Boston'da MIT Medya Laboratuvarı'nda, 1997-2001 yılları arasında Musashino Sanat Üniversitesi’nde, 2001-2003 yılları arasında ise Kantogakuin Üniversitesi’nde dersler verdi. 2004-2006 yıllarında Tokyo'da Japonya Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA)’da düzenli eğitimler verdi. 2006 yılında 'Robotik Evrende Space Dance' çalışmasıyla Unesco'nun uluslararası dijital sanatlar ödülünü kazandı. 2007 yılında 440 çocukla Tokyo'da çocuk atölyesi yaptı.

'Space Dance' adlı ilk kitabı 2008 yılında Tokyo’da basıldı. Sanatçı 2010 yılından bu yana Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Asya ve Orta Asya’nın birçok şehrinde yetişkinlere ve çocuklara yönelik Butoh Space Dance atölyelerini yoğun ilgi ile gerçekleştiriyor.

Kısa bir süre için İstanbul'a gelen Tetsuro Fukuhara ile bu sıradışı deneyimi yaşamınıza katın.

 

- Atölyelere tek günlük, 2 günlük ya da 3 günlük bilet alınabilir. - Atölyeye rahat edeceğiniz kıyafetlerle, çorapla veya çıplak ayak katılabilirsiniz. - Etkinlik Zorlu PSM - Sky Lounge mekanında gerçekleşecektir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT