Çağdaş Sanat Atölyesi

Tarihler: 11 Mayıs 2018 Cuma ~ 11 Mayıs 2018 Cuma 11 Mayıs 2018 18:30

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2018 ~ May 11, 2018
"Çağdaş Sanat Atölyesi: Muammer Yanmaz ile Fotoğraf Tutkusu, Yüzlerin ve Sokakların Hikayeleri" atölyesi Akbank Sanat'ta gerçekleşiyor.

Muammer Yanmaz ile fotoğraf tutkusu, yüzlerin ve sokakların hikayeleri… 

Lisenin karanlık odasında fotoğrafa tutkulanan Muammer Yanmaz, 33 yıllık fotoğraf serüveninden yaşanmışlıklarını aktarıyor. Mezun olduğu Saint Michel Lisesi'nin karanlık odasında başladığı fotoğrafçılığı bir yaşam biçimine dönüştüren Muammer Yanmaz, 16 yaşındayken sınıf arkadaşlarını fotoğrafladığı ilk karelerden itibaren, yüzlere, bakışlara, duygulara odaklanır. 

Rengini bulma yolunda; Ara Güler, Richard Avedon, Duane Michals, Robert Doisneau, Elliott Erwitt, Werner Bischof’dan ilham alan Muammer Yanmaz, fotoğraf üzerine deneyimlerini 4 farklı başlık altında bizimle paylaşıyor.

3 Mayıs Perşembe - 18:30 Fotoğraf tutkusu
4 Mayıs Cuma - 18:30  Portre
10 Mayıs Perşembe - 18:30 Sokak Fotoğrafçılığı
11 Mayıs Cuma - 18:30 Projeler

Muammer Yanmaz 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Saint Michel Lisesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi lisans eğitimi ve askerlik hizmeti dahil olmak üzere, yaşam döngüsünün her anında fotoğraf düşündü ve fotoğraf üretti. Tarihi, her zaman işvereni olarak gördüğünden, kendisi için çektiği her kareyi sakladı ve onları değiştirmekten sakındı. Erken yaşlardaki spor fotoğrafçılığı deneyimi ona ân'ı dondurmanın önemini, gazete ve dergilerdeki mesaisi ise fotoğrafın insanlar üzerindeki etkisini gösterdi. 1992 yılında İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın arşiv fotoğrafçılığı görevini üstlenerek, Woody Allen, Joan Baez, Harvey Keitel, Kevin Spacey, Michelangelo Antonioni, Ian Holm, Sophia Loren gibi isimleri fotoğraflama şansına erişti. İlk bireysel projesi “Türk Sineması’nın Yönetmenleri”nde 40 yönetmen görüntüledi. Daha sonraki projelerinde de kendisi için özel olan 40 sayısına odaklandı. “40 İstasyon” projesi, tiyatro oyuncularını kulislerde fotoğrafladığı ‘’40 Ayna’’, lise arkadaşlarını 25 yıl arayla aynı ortamda fotoğrafladığı ‘’Yaşanmış Yüzler’’, 40 çocuğu doğumlarından başlayarak hayatlarının dönüm noktalarında görüntülediği “40 Hayat” ve “Kadın Sinema Oyuncuları” gibi pek çok proje gerçekleştirdi. Reklam fotoğrafçılığına ve fotoğraf projeleri üretmeye devam eden Yanmaz, 2004’te kurduğu 40 Haramiler Platformu’nda da, fotoğraf eğitmeni olarak insanların hayatlarına dokunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT