Çağdaş Sanat Okumaları 1

Tarihler: 16 Nisan 2016 Cumartesi ~ 16 Nisan 2016 Cumartesi 16 Nisan 2016 10:30

Yer: Borusan Contemporary

Ücret: - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2016 ~ Nis 16, 2016
Çağdaş Sanat Okumaları 1

ÇAĞDAŞ SANAT OKUMALARI

Çağdaş Sanat Okumaları, çağdaş sanata yakınlaşmak isteyenler için bir başlangıç ve temel oluşturmayı hedefliyor.

Çağdaş Sanat Okumaları-I: Modern Sanat

Eğitmen: Nihal Elvan Erturan

“Çağdaş Sanat Okumaları-I”, 19. yüzyıl ortalarından 20. yüzyıl ortalarına kadar geçen dönemi kapsıyor. Bu etkinlikte çağdaş sanatın köklerine bakılıyor; akımlar, oluşumlar, eğilimler ve karşı duruşlarla şekillenen bu süreç yapıtlar üzerinden görünür kılınıyor. İzlenimcilik (empresyonizm), fovizm, dışavurumculuk (ekspresyonizm), kübizm, Dadaizm, fütürizm, konstrüktivizm, gerçeküstücülük (sürrealizm) gibi öncü akımlar kronolojik bir anlatımla ele alınıyor. Sanayi Devrimi, I. ve II. Dünya Savaşları gibi tarihi dönüm noktalarından yola çıkılarak siyasal, ekonomik, sosyal, bilimsel ve teknolojik değişimlerin, dönemin sanatını nasıl etkilediğine bakılıyor.Bu etkinlikte ayrıca; “Işığın etkilerini resmetmeyi amaçlayan empresyonistler renk kuramlarından nasıl yararlandı?”, “Kolaj tekniği ne zaman kullanılmaya başlandı?”, “Nietzsche’nin felsefesi ekspresyonistleri nasıl etkiledi?”, “Dadaistler neden ‘Sanat öldü, yaşasın sanat’ dediler?” gibi sorular eşliğinde farklı bakış açıları sunuluyor.


Nihal Elvan Erturan
1994’de Ankara Anadolu Lisesi’ni, 1998’de Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdi. 2001’de aynı üniversitede Türk Plastik Sanatları’nda Otodidakt ve Naif Sanat, Çocuk Yaratıcılığı (1950–1960) başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2000–2001 arasında yönetmen Yavuz Özkan’ın asistanlığını yaptı. 2002–2003 yılları arasında İMKB Ankara Sanat Galerisi Yöneticisi olarak çalıştı. 2003–2005 arasında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ta Sermet Çifter Salonu sorumlusu ve sergi koordinatörü olarak görev aldı. 2005 ve 2006 yıllarında Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi’nde yönetici olarak çalıştı. Çok sayıda sergi kitabı ve katalogu hazırladı. Çağdaş sanat üzerine yazıları yayımlandı. Çocuklara yönelik yayınlarda yazar ve danışman olarak yer aldı. Evli ve bir Can’ı var. Çocuklar ve sanat üzerine düşünmeyi sürdürüyor. 2016’nın bahar aylarında gerçekleştirilecek 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’ni hazırlayan organizasyon içinde yer almaktan keyif alıyor.

13.00-14.00 arasında ara verilecektir.

Kontenjan:20 kişi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT