Çiğdem Odabaşı ile Animasyon Film O

Tarihler: 17 Mart 2018 Cumartesi ~ 17 Mart 2018 Cumartesi 17 Mart 2018 16:30

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: 1. Kategori - 80.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2018 ~ Mar 17, 2018
GEO Koleji’nin katkılarıyla

ÇİĞDEM ODABAŞI İLE ANİMASYON FİLM OKUMA ATÖLYESİ

Animasyon okumaları ile yönetmenin gözünden animasyonun hikâyesi, karakterleri, olay örgüsü ve müziği gibi birtakım ögeleri de işin içine katarak katılımcının filmi yorumlaması, analiz etmesi ve oradaki sembollerden yola çıkarak filmin alt katmanlarında yer alan detayları görebilmesini hedeflemekteyiz.

Atölyede, çocukların animasyon filmlerden yola çıkarak hayal dünyalarında filmin çağrıştırdığı imgeleri yorumlamalarını ve kendi yaşantılarından hareketle empati kavramını kullanarak ‘Ben olsaydım nasıl yapardım?’ sorusunu sorgulamalarını istemekteyiz.
Öncelikle, neden animasyon? Çocuklar sınırsız, hatları çizilmemiş bir dünyaya sahiptir. Animasyonların esnek, her an her şeyin olabileceği dünyası çocuklara daha cazip gelmektedir. Çocuğun gözünde her şeyin mümkün olduğu bir dünyaya dönüşüvermektedir animasyon dünyası.

Bu nedenle atölyelerde çocukların yaratıcılıklarını açığa çıkarmalarını istemekle birlikte, bakmak ve görmek arasındaki bağlantıyı doğru kurabilmeleri için yol gösterici olmayı hedeflemekteyiz. Animasyon okumaları yaparak çocukların  filmi seyreden kişi olmaktan çıkıp daha etken bir konuma geçerek kendi yaşantılarıyla bağ kurabilecekleri bu süreçte, oyunlarla birlikte doğaçlama ve canlandırmalar yapmalarını istiyoruz ki farklı filmlere ya da animasyonlara ilgileri artsın ve onları da farklı gözle okumayı gerçekleştirebilsinler.

Çocukları, Çiğdem Odabaşı liderliğinde her Cumartesi yürütülecek animasyon film okuma atölyelerine ve eğlenceli bir buluşmaya davet ediyoruz. 

* Katılımın beklenenin altında olması durumunda atölye iptal edilebilir.

MART AYI PROGRAMI
3 Mart Cumartesi 16:30 My Neighbor Totoro / Komşum Totoro 8-12 yaş  
10 Mart Cumartesi 16:30 Wall-e 7-10 yaş
17 Mart Cumartesi 16:30 Despicable Me / Çılgın Hırsız 7-10 yaş 
24 Mart Cumartesi 16.30 Brave / Cesur 8-12 yaş
31 Mart Cumartesi 16.30 Ratatouille / Aşçı Fare 8-12 yaş

Çiğdem Odabaşı
Yaratıcı Drama & Okuma Eğitmeni / Kütüphaneci / Yazar

2002’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. Eğitim kariyerine Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümü ile devam etti (2011-2014). İzmir Çağdaş Drama Derneği’nde katıldığı 360 saatlik “Yaratıcı Drama Liderliği” eğitimi, Anadolu Üniversitesi’nden aldığı “Eğitimde Drama” eğitimi ve MEB’de tamamladığı “Drama Eğitmeni Sertifika Programı” sonrasında 2005 yılından bu yana çeşitli konularda yaratıcı drama ve yaratıcı okuma atölyeleri ile birlikte söyleşiler, seminerler ve özel konulu atölyeler düzenliyor. 

Eğitim içeriklerini, eğitimlerini aldığı ve katılımcı olduğu yaratıcı drama, psikodrama, filmlerle psikoloji, sanat terapisi, şiddetsiz iletişim, hedef belirleme, etkili iletişim ve koçluk, nefes kullanımı, dans ve devinim, etkili beden dili kullanımı, kontak doğaçlama dans ve birçok disiplinle temas kurarak zenginleştirmektedir. 

Eğitim verdiği kurumlar arasında başta Yapı Kredi Yayınları ve Kültür Sanat Merkezi olmak üzere, Koç Okulları, MEB Kurum İçi Eğitim Seminerleri, Hacettepe Üniversitesi, Kütüphane ve Medya Merkezileri gibi çeşitli kurum, okul, üniversite ile Groupama ve benzeri şirketler bulunmaktadır.

- Katılımın beklenenin altında olması durumunda atölye iptal edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT