Çocuk Atölyesi ile Sanat ve Sayılar

Tarihler: 13 Ocak 2018 Cumartesi ~ 13 Ocak 2018 Cumartesi 13 Ocak 2018 14:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: 1. Kategori - 80.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 13, 2018 ~ Oca 13, 2018
Çocuk Atölyesi ile Sanat ve Sayılarla Oyun: Mandala Atölyesi, Zorlu PSM - Atölye'de sizlerle...

Sanat Atölyeleri – Çocuk Atölyesi


Ocak ayından itibaren düzenlenecek yaratıcı atölye çalışmaları ile Çocuk Atölyesi ve Zorlu PSM, çocukların büyükler tarafından tanımlanmaya ihtiyaç duymayan, özgürce kendilerini anlatabilecek bireyler oldukları, büyüklerin kocaman dünyasında kendilerine yer açabilecekleri, hiç tanımadıkları insanlara seslerini sanat yoluyla duyurabilecekleri gerçeğini çocuklara yaşatırken bir taraftan da deneyimlemeyi hedefliyor.

13 Ocak Cumartesi 14:00-15:30
Mandala Atölyesi
Büyülü Dairelerin Dünyası!

Atölye İçeriği: Mandala, merkezden çevreye boyama yoluyla sakinliğe ulaştıran meditatif bir çizim tekniği. Bir çeşit terapi yöntemi olarak kabul ediliyor; vücut, ruh ve zekânın kaynaşması olarak da tanımlanıyor. Çocukların kendi gerçekliklerinde kalmaları, odaklanma ve kendi yaratıcılıklarını fark etmelerinde önemli bir rol oynayan mandala atölyelerinin ilki Ocak ayında “kış masalı” temasıyla Çocuk Atölyesi ve Zorlu PSM işbirliğiyle düzenleniyor. Kış mandalaları; içten dışa doğru yuvarlak olarak büyüyor, çocukların yaşadığımız dünyayı değiştirme potansiyelini ortaya koyuyor.

Atölyenin akışı:
Tanışma, küçük bir oyun oynama (güven duygusunu pekiştirmek için)
Mandala seçimi
Nefes çalışması
Boyamaya başlama
Müzik eşliğinde konsantrasyon ve odaklanma
Her çocuğun kendi temposuna göre süre kullanımı
Sonlandırma/analiz
Çalışma üzerine kısa bir geri bildirim konuşması

Eğitmen: Çocuk Atölyesi Eğitmeni Nerime Balcı
Yaş Grubu: 5+ yaş
Atölye Süresi: 1,5 saat
Grup Sayısı: 7 - 10 kişi

Nerime Balcı Hakkında: İstanbul Ferit İnal Lisesi’ni bitirdikten sonra Almanya Hamburg’da eğitimine devam etti. Sozialpedagogik – Psyholog bölümünden beş yıllık temel eğitim ve uzmanlık alanını bitirdikten sonra mezun oldu. Uzmanlığını “Bilinqual Eğitim” üzerine yaptı. Almanya’da birçok devlet kurumu ve özel kurumda ailelerin sosyal uyum, interkültürel bölümlerinde çalıştı. Deutschen Kinderschutbundes Landesverband Hamburg Kurumu’ndan (aileleri ve çocukları koruma ve kollama dairesi), anne-baba eğitmeni eğitimi aldı. Starke Eltern–Starke Kinder (Güçlü Aileler – Güçlü Çocuklar) projesinin eğitmeni oldu. Balcı, halen mandala eğitimlerine devam etmektedir.

Çocuk Atölyesi Hakkında: Cihangir’de çocuklara özel tasarlanmış atölyesinde 2014 yılından beri 4-16 yaş grubundaki çocuklara resim, plastik sanatlar, tiyatro, dans, edebiyat gibi temel sanat dallarına ilişkin sanatçı eğitmenler önderliğinde yaratıcı atölye çalışmaları düzenlemektedir. Çocuk Atölyesi’nin temel amacı; çocuklara sanatın getirdiği duyarlılık ve kendini ifade etme özgürlüğü fırsatını sunmak, çocukların küçük yaşta sanat sevgisi kazanması ve sanatsever bireyler olmasına katkı sağlamaktır.

- Etkinlik Zorlu PSM Atölye 1 mekanında gerçekleşecektir.- Atölye 5 yaş ve üstü katılımcılar içindir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT