Çocuklar Geleceği Tasarlıyor

Tarihler: 04 Nisan 2012 Çarşamba ~ 17 Haziran 2012 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 4, 2012 ~ Haz 17, 2012

Genç İstanbul Modern’in yeni etkinliğinde 2050 yılındaki yaşam hayal ediliyor

Çocuklar Geleceği Tasarlıyor

İstanbul Modern, Paris’teki Centre Georges Pompidou işbirliği ve Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği Genç İstanbul Modern etkinliklerini, 30 Mart – 17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen Module Home adlı on birinci programla sürdürüyor. Module Home programında, 6-12 yaş grubundaki çocuklar ve aileleri 2050 yılının yaşam tarzını, gündelik hayatını, alışkanlıklarını ve giysilerini hayal ediyor, tasarlıyor ve üretiyorlar.

Fransız tasarımcı matali crasset tarafından çocuklara ve ailelere özel yaratılan bu atölye çalışmasında, renkli kağıtlar üzerinde yer alan şekiller kesilip, farklı biçimlerde birleştirilerek yeni formlara dönüştürülüyor. 2050 yılında insanın olası yaşam biçimi, gündelik alışkanlıkları, tutum ve davranışlarını çocukların sıra dışı öngörüleriyle değerlendiren bu atölye, dört farklı tasarım alanında gerçekleştiriliyor. Her bir alan yeşil, pembe, turuncu ve mavi olmak üzere dört renkle tanımlanıyor.

2050’nin Yeşili adlı tasarım alanında, ‘temizleme’, ‘bahçe’, ‘tamir işleri’, ‘okuma’, ‘öğrenme’ ve ‘müzik dinleme’ gibi başlıklar altında çocuklar ve aileler, ‘ultra emici süpürge’, ‘çiçekleri asla kurutmayan saksı’, ‘kendiliğinden çalan enstrüman’ gibi ilginç nesneler üretiyorlar.

2050’nin Pembesi’nde ‘yemek yeme’, ‘yıkanma’, ‘giyinme’, ‘kişisel bakım’ gibi farklı etkinliklere dair, hayal gücünü zorlayan eşyalar yaratılıyor. Bu atölye çalışması kapsamında çocuklar, ‘çok amaçlı tabak’, ‘ıslanmayan ve asla paslanmayan duş aksesuarı’, ‘dokunmatik portakal sıkacağı’ ve ‘akıl okuyan şapka’ gibi 2050’de kullanılabilecek, yaratıcılıklarını yansıttıkları nesneler oluşturuyorlar.

2050’nin Turuncusu tasarım alanında ise ‘özel alan’, ‘dinlenme’, ‘çalışma’ ve ‘uyuma’ başlıklı farklı bölümlerde, çocuklar ve aileler geleceğe dair kurdukları hayalleri ‘pervaneli uçan koltuk’, ‘renkli rüyalar gördüren yatak’, ‘kendini kuran masa’, ‘yürüyen bavul’ gibi nesneler tasarlayarak kağıtlara aktarıyorlar.

2050’nin Mavisi’nde, ‘oyun oynama’, ‘korunma’, ‘oturma’, ‘öğle uykusu’ gibi başlıklar altında çocuklar ve aileleri ‘bumerang top’, ‘uzaylı pusulası’ ve ‘cep koltuğu’ gibi sıra dışı eşyalar ortaya çıkarıyorlar.

matali crasset (1965, Fransa )

Fransız sanatçı matali crasset, 1965 yılında Chalons en Champagne köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunu bir çiftlikte geçiren sanatçının çocukluk deneyimleri çalışmalarına yansır. Les Ateliers Ecole Nationale Superieure de Creation Industrielle’de endüstriyel tasarım eğitimi alan crasset, kendine özgü bir tasarım dili yaratır. Tasarladığı nesneler, insanı ve insanın gündelik yaşamına ilişkin eylem, tutum ve davranışlarını yansıtır. Bu nesneler sadece estetik açıdan değil, işlevi, ergonomisi, kullanım alanları gibi bir tasarım nesnesini oluşturan tüm bileşenleriyle özgün yaratılardır. ‘Konukseverlik sütunu’, ‘çift taraflı’ adını taşıyan sandalyesi, sıra dışı formlara sahip ev tasarımları, tanınan çalışmaları arasında yer alır.

GENÇ İSTANBUL MODERN

Genç İstanbul Modern, İstanbul Modern’in Paris’teki Centre Georges Pompidou işbirliği ve Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği bir eğitim programı dizisidir. Taşın İçinde Saklı Kuş, Ayın Altında, Dokunduğum Dünya, Oyunbaz Nesneler, Matisse-Picasso, Su İçinde Suluboya, Işığın Sihri, Tasarım Atölyesi, Sanat Sirki ve Sanat Fabrikası adlı atölye çalışmalarını tamamlayan Genç İstanbul Modern, çocuk ve aileleri Module Home başlıklı on birinci etkinliğiyle ağırlıyor.

Genç İstanbul Modern’in uluslararası etkinlik dizisinin bir parçası olan Module Home adlı çalışma, 30 Mart – 17 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Genç İstanbul Modern’de çocuklar sanatçıları tanıyor, sanatsal yaratının gizemlerini anlıyor, işlevleri, çağrışımları ve hissettirdikleriyle objeleri keşfediyor, interaktif oyunlarla farklı deneyimler kazanıyor.

Module Home adlı programı, Pazartesi hariç hafta içi her gün saat 10.00 ve 13.00’te okul gruplarına; Cumartesi günleri saat 10.15 ve 13.00’te ve Pazar günleri saat 10.15’te çocuklara ücretsiz düzenleniyor. Programa aileler Pazar günleri saat 14.00’te katılabiliyor. 1,5 saat süren Module Home atölyelerinin kontenjanı 30 kişi ile sınırlı.

Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için: 0212 334 73 41.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT