Çocuklar İçin Fotoğraf Yaz Okulu 3. Dönem

Tarihler: 08 Ağustos 2011 Pazartesi ~ 22 Ağustos 2011 Pazartesi

Yer: PhotoWorld Fotoğraf Merkezi

Nereden Alınır: www.photoworld.com.tr

Adres: Bahariye Caddesi Kuzu Kestanesi Sokak No:16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 19 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 8, 2011 ~ Ağu 22, 2011
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi`nde psikolog eşliğinde yaş gruplarına göre özel hazırlanan fotoğraf eğitim programlarıyla çocuklar ve gençler dünyaya farklı bir gözle bakıyor. Kadıköy Bahariye Caddesi`ndeki merkezde gerçekleşecek eğitimlerde çocukların ve gençlerin zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunularak, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaları hedefleniyor.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi`nde deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek olan eğitimler 3 hafta sürecek. Haftaiçi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleşecek olan program sonunda öğrencilerin çalışmaları PhotoWorld Fotoğraf Merkezi`nde sergilenecek. Program kapsamında öğrenciler temel fotoğraf bilgilerini öğrenerek, uygulama çekimleriyle birlikte bir yandan dış dünyaya tanıklık ederken, diğer yandan aileler, çocuklarının iç dünyasına yolculuk yapacaklar.

Çocuklar için Fotoğraf Yaz Okulu`nda 7-11 Yaş grubu için hazırlanan derslerde öğrenciler Fotoğraf makinesini oluşturan parçalar, Işık, Hareket, Doğru Kompozisyon, Doğayı keşfetme ve Yakın Çekim ve Picasa programını kullanmayı öğrenecekler. 12- 16 Yaş grubu eğitim içeriği ise Dijital Fotoğrafçılık, Makine ve Lensler, Pozlama, Enstantane ve Diyafram, Fotoğraf Çekiminde Işık, Fotoğraf Makinesinin özel fonksiyonları, Doğru Kompozisyon ve Çekim Teknikleri konularından oluşuyor. Eğitimler 2 uygulama gezisiyle destekleniyor.

Yeni dönem eğitimler 8-22 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek atölye sonunda öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Atölye kapsamında dersler P.tesi, Çarşamba ve Cuma günleri 7-11 yaş grubu için 10:30 -12:30, 12- 16 yaş grubu için 13:30 -15:30 saatleri arasında gerçekleşecek. 14 saatten oluşan atölye çekim gezileriyle destekleniyor.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, “Neden çocuklar için fotoğraf eğitimi?” sorusuna şu yanıtlarda bulunuyor;

Zihinsel Gelişime Katkıları

Görsel algıları güçlenir. Farklılıkları ve detayları daha iyi görürler. Dikkat süreleri artar. Düşünme, odaklanma ve kurgulama becerileri gelişir. Estetik bakış açısı kazanırlar.

Duygusal Gelişime Katkıları

Duygu ve düşüncelerini farklı bir yöntem ile ifade edebilmeyi öğrenirler. Yeni ve kendilerine özgün şeyler üretebildiği için mutlu olurlar. Merak duyguları gelişir. Sezgileri güçlenir. Yaratıcılıklarını, onlara sunulan ortamda özgürce gösterirler.

Sosyal Gelişime Katkıları

İçinde bulundukları her grupta özgün eserleri ile kendilerini gösterebilirler. Farklı olmaktan çekinmezler. Aynı konuya farklı şekillerde bakabilmeyi öğrenirler. Empati duyguları gelişir. Ekip içinde çalışmayı ve paylaşımda bulunmayı severler.

Hareket Gelişimine Katkıları

El-göz koordinasyonları gelişir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT