Çocuklar için Üç Atölye, Bir Konser

Tarihler: 25 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar 9, 16, 23 ve 31 Mayıs 2009

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Nereden Alınır: www.akbanksanat.com

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2009 ~ May 31, 2009
ÇOCUKLAR İÇİN “ÜÇ ATÖLYE BİR KONSER”
RENGİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN KÖPEK “KAR’A” MAYIS AYINDA ÇOCUKLARI AKBANK SANAT’A BEKLİYOR… ÜÇ ATÖLYE, BİR KONSERDEN OLUŞACAK ÇALIŞMADA HEM MÜZİK, HEM RESİM, HEM DE BOL BOL EĞLENCE VAR.
KAR`A, ismi gibi kara, sevimli ama kendi rengini beğenmeyen bir köpeğin öyküsü. Rengini değiştirmek için Renkler Ülkesi`ni aramaya karar veren, yol boyunca karşısına ona kendi rengi içindeki "kar"ı fark ettirecek, karanın onun için en güzel renk olduğunu anlatacak, cesareti hissettirecek ve ailesine olan sevgisi anlamasını sağlayacak karakterlerle karşılaşan ve çok sevimli bir köpek. Üstelik sadece bir öykü kitabında da yaşamıyor. Öyküyle bütünleşen şarkılardan oluşan bir de albümü var. Onu yaratan kişi ise, Banu Kanıbelli…

Akbank Sanat’ta 9, 16, 23 ve 31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan proje, birbirinden bağımsız üç müzik-sanat atölyesi bu atölye çalışmaların izleyen bir de konserden oluşuyor. Her atölyenin öykü kahramanı sevimli köpek Kara olmakla birlikte, temaları ve üretim içeriği farklı. Bu atölyelerde öyküyle ilişkili, sürdürülebilir yaşam ile bağlantılı, çocuklar tarafında yapılmış resimler ve birlikte yazılmış bir şarkı sözü çıkması amaçlanıyor. Resim çalışmaları ressam Dilek Demirci, müzik çalışmaları ise müzisyen Banu Kanıbelli tarafından yönlendiriliyor.

31 Mayıs tarihindeki konser ise, projenin ana teması olan çevresel duyarlılığa vurgu yapacak şekilde Kara’nın sevimli kuklasının da içinde yer aldığı bir sahnede, Banu Kanıbelli ve Yüzyıl Işıl Okulları öğrencilerinden oluşan bir grup tarafından sahnelenecek. Konserde Kanıbelli’nin KAR’A (1998) ve BAŞKA DÜNYA YOK (2006) isimli albümlerinden derlenmiş şarkıları seslendirilecek. Şarkılarının hepsinin söz ve müzikleri Banu Kanıbelli’ye ait. Her iki albümün de Müzik Direktörlüğü Bülent Ortaçgil tarafından yapılmış. Bu da projeyi renklendiren diğer bir detay.
Çocuklar Mayıs ayında Akbank Sanat’ta çok eğlenecek…

Üç Atölye
• 9 Mayıs Cumartesi, Saat: 11:30- 13:30
"Bakın Ağaç Konuşuyor"
Tema: Ağaç
Yaş Grubu: 6-12 yaş
• 16 Mayıs Cumartesi, Saat: 11:30- 13:30
"Mevsimler! ‘Ebe Sende!’"
Tema: Mevsimlerin Döngüsü / Doğanın Dengesi
Yaş Grubu: 6-12 yaş
• 23 Mayıs Cumartesi, Saat: 11:30- 13:30
"Nerede Yaşar? "
Tema: Tüm Canlılar; Paylaştığımız Dünya!
Yaş Grubu: 6-12 yaş
Bir Konser
31 Mayıs Pazar, Saat: 14:00 Banu Kanıbelli / Çocuk Şarkıları ve KARA`nın Sevimli Öyküsü Şarkılar Banu Kanıbelli ve küçük çocuk korosu tarafından sahnelenecektir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT