Coğrafya Ne Kadar Kaderdir?

Tarihler: 15 Ocak 2019 Salı ~ 15 Ocak 2019 Salı 15 Ocak 2019 19:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: - Tam 35.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2019 ~ Oca 15, 2019
Bu KonuŞu'da dünyada gezmediği coğrafya kalmayan savaş muhabiri, İZ TV kurucularından belgeselci Coşkun Aral'a göç uzmanı Doç. Dr. Deniz Sert eşlik ediyor.

Dünyanın ilk sosyoloğu Ibn-i Haldun'un 14.yüzyılda "Mukaddime" yapıtında savunduğu "coğrafya kaderdir" tezi hala akademik araştırmalarda ve politik analizlerde tartışılmaya devam ediyor.

Bir yerin iklimi, kaynakları, bitki örtüsü ve hava değişimlerinin o toprağın insanlarının hayat kararlarını, politik tarihlerini ve gelişmişliklerini nasıl etkilediği, sık sık tüm sosyal bilim dallarının inceleme konusu oluyor.

Coğrafyanın insan kaderini etkilediğine dair en büyük kanıt nedir? Hangi coğrafyaların insanı bu teze en iyi örnektir? Coğrafya ne kadar kaderdir?

Bu KonuŞu'da dünyada gezmediği coğrafya kalmayan savaş muhabiri, İZ TV kurucularından belgeselci Coşkun Aral'a göç uzmanı Doç. Dr. Deniz Sert eşlik ediyor. İkilinin bir saat sürecek konuşmasını 30 dakikalık soru cevap kısmı takip edecek. Konuşmadan üç gün sonra ise, her zaman olduğu gibi, KonuŞu raporuyla konuşmacıların öne çıkan analizleri ve okuma listesi katılımcılarla paylaşılacak. 

Konuşmacılar
Doç. Dr. Deniz Sert, Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi
Çoşkun Aral, Savaş Muhabiri, Belgeselci ve Fotoğrafçı 

KonuŞu hakkında
KonuŞu, günümüzü anlamak ve anlamlandırmak için kurulmuş yepyeni bir konuşma platformudur. KonuŞu'nun amacı, sosyal konularda uzman analizlerini meraklılarıyla buluşturmak, tarihsel bilgi ve sosyolojik öngörü sahibi olmayı hızlandırmak ve günlük politika dışı konuları tartışmaya açmaktır. KonuŞu'da aynı konu üzerine çalışan ve farklı formasyonlardan olan iki konuşmacı konuyu bir saatlik bir sohbet içinde ele alır. Etkinlikler 30 dakikalık soru cevap kısmı ile son bulur. Konuşmalardan iki gün sonra gönderilen KonuŞu raporu ile konuşmada öne çıkan argümanlar ve okuma listesi etkinliğe katılanlar ile yazılı olarak paylaşılır. KonuŞu, 2018 yılında sosyolog Hale Ceren Zeytinoğlu tarafından kurulmuştur.

- Yeterli katılım sayısına ulaşılamaması durumunda, organizatör firma etkinliği iptal etme ya da erteleme hakkına sahiptir.- Etkinlik ile ilgili her türlü değişikliğin tarafınıza bildirilmesi için, bilet alımı yaptıktan sonra info@jointidea.com ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT