Cumhuriyet’in Latif Sofraları

Tarihler: 23 Ekim 2019 Çarşamba ~ 23 Ekim 2019 Çarşamba 23 Ekim 2019 19:00

Yer: IWSA

Ücret: - 269.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2019 ~ Eki 23, 2019

1923’te Cumhuriyet’in kurulmasıyla başlayan yeni dönemde  her alanda olduğu gibi sosyal hayatta ve gastronomi alanında  değişiklikler karşımıza çıkar. İşte bu dönemde sofralarda yenilen, içilen ne varsa 23 Ekim’de IWSA’nın sofrasında! Üstelik Apartıman Yeniköy’ün usta şefi Burçak Kazdal’ın pişirdikleri, Aylin Öney Tan’ın anlatımı ve Ayça Budak’ın eşleştirmeleri ile.

Burçak Kazdal

San Francisco Academy of Art University'de Endüstriyel Tasarım okudu. Türkiye'ye dönünce iki sene tasarım alanında çalıştı, fakat çocukluğundan beri içinde olan yemek tutkusu ağır bastı ve yönünü değiştirerek yemek işini ciddiye almaya karar verdi. Dükkan Kasap'ta çıraklığa başladı. Bu çıraklık balık tezgahları ve hamur ustalarıyla sürdü. Mutfağa adım atarak önce Abra Cadabra'da, ardından Changa'da deneyim kazandı. Tecrübelerini zenginleştirmeye yurtdışında devam etti. İngiltere'nin Oxfordshire kasabasında özellikle av hayvanlarının ve yerel ürünlerin hakim olduğu menüsüyle ünlü gastropub Kingham Plough'da çalıştı. Tüm bu aşamaları gerçek zamanlı bir okul gibi kendine katarak yeniden Türkiye'ye döndü. Ailesinin Istrancalar’daki koyun çiftliğinde uzun bir süre süt sağımlarından kuzuların doğumuna kadar çiftlik işleriyle ilgilendi. Çıraklığını artık kendi mutfağına taşıyarak büyük ağabeyi Murat Kazdal ile ortak oldu. Doğal tarım ve yerel üreticiyi destekleyen, malzeme odaklı mahalle restoranı Apartıman Yeniköy'ü Ekim 2017'de Murat'la birlikte açtılar.

Aylin Öney Tan

ODTÜ Mimarlık Bölümü mezunu, ODTÜ Restorasyon Bölümü'nde master yaptı. İtalya ve İngiltere'de mimari koruma üzerine mesleki uzmanlık eğitimleri aldı. Kurucu ortağı olduğu mimarlık ve restorasyon bürosunda pek çok koruma projesi gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği Darphane-i Amire restorasyonu ile Serbest Mimarlar Derneği ödülü, Milet İlyas Bey Camii restorasyonu ise Europa Nostra ödülü aldı.

Bürodan ayrılarak Kültür Bakanlığı ortaklığı ile gerçekleştirilen Dünya Bankası Türkiye Kültürel Miras Projesi proje yöneticisi görevini üstlendi. Avrupa Birliği GAP Kültürel Miras Projesi yerel koordinatörü olarak görev vaptı.

Bu arada yemek tutkusu hep sürdü ve 2000-2003 arası Slow Food Ödülü dünya jürisinde yer aldı. 2003'te Cumhuriyet yazılarına başladı.

2007 yılından beri düzenli konuşmacı olarak katıldığı Oxford Symposium of Food & Cookery için hazırladığı bir araştırma ile yemek tarihi konusunda özgün araştırmalara verilen prestijli Sophie Coe ödülünü kazandı. Yurtdışında pek çok referans kitabına katkıda bulundu.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.

California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy

Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan  IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü içinbüyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme&içme eğitimine destek oluyor.

- Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.- Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.- Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.- Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT