Derin Etki: Sanatın Rönesansı

Tarihler: 23 Mart 2016 Çarşamba ~ 23 Mart 2016 Çarşamba 23 Mart 2016 13:30

Yer: Merakettiklerin

Ücret: 1. Kategori - 115.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2016 ~ Mar 23, 2016
"Rönesans Dönemi’nde resim, heykel ve mimari alanlarında eser veren belli başlı sanatçıları, üsluplarını ve sanata yön veren etkileri tanıyacağız."

Derin Etki : Sanatın Rönesansı
Sanat ve düşünce arasındaki bağlarla kurulan, odağını insana yönelten Hümanizm felsefesinden beslenen ve yeni bir dünya görüşüyle tanımlanan Rönesans, belki de dünya sanat tarihinin en zengin dönemidir.

"Aynı zamanda edebiyat, felsefe, bilim, sanat ve siyaset alanlarında Orta Çağ kavramlarının değişmesi demektir. Bu programda, Rönesans Dönemi’nde resim, heykel ve mimari alanlarında eser veren belli başlı sanatçıları, üsluplarını ve sanata yön veren etkileri tanıyacağız. Edebiyat ve müzik eserleriyle de pekiştireceğimiz dönemi İtalya’dan başlayarak etkisinin görüldüğü tüm Eski Kıta’da takip edeceğiz."

Eğitmen: Ayşe Bayvas
İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdi. Fakülte yıllarında “Anadolu Medeniyetleri Sergisi”nin hazırlık çalışmalarında yer aldı. Çalışma hayatındaarkeoloji ve sanat tarihi alanında araştırmalarına devam etti. Sanat Tarihi Derneği’nde Denetim ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Bizans Dönemi Marmara Bölgesi envanterinin hazırlanmasına da katkıda bulundu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, “Türkiye’deki Dünya Miras Alanları’nın Güncel Durumu’nun Saptanması Raporu’nu yayın haline hazırladı. Aya İrini yanındaki “Sampson Ksenodokhionu Kazı ve Temizlik Çalışması”nda yer aldı. Bayvas inşaat projelerinde ÇED Raporları Kültürel Miras Bölümü danışmanlığı yapıyor ve Bilim Kurulları'nda görev alıyor. TAY Projesi’nde gönüllü aktif çalışmasını sürdürmesinin yanı sıra, araştırmalar yapıyor, yazıyor, gruplara özel programlarla yurt içi ve yurt dışı kültür gezileri yapıyor ve sanat tarihi, arkeoloji, mitoloji ve kültür tarihi konularında seminerler veriyor, Sanat Tarihi Yüksek Lisans sınavları giriş için çalışma danışmanlığı yapıyor.

- Etkinlik günü biletinizi yanınızda bulundurunuz- Satın alınan biletlerin iptal, iade veya değişikliği yapılmamaktadır.- Numarasız oturma düzeni vardır. 13:30 - 15:30 Saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT