Doğaçlamacılar İçin Bouffon

Tarihler: 16 Mayıs 2015 Cumartesi ~ 16 Mayıs 2015 Cumartesi 10:00

Yer: Kadıköy Terminal Sahnesi

Ücret: 112.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Halitağa Cad. Şadırvan Pasajı Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2015 ~ May 16, 2015

Simone Tani'nin "Doğaçlamacılar İçin Bouffon" atölyesi, 4. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali kapsamında 16 Mayıs'ta Kadıköy Terminal Sahnesi'nde gerçekleşiyor.

Amaç
Bu atölye bouffon tarzının doğaçlama hikaye anlatımına nasıl uygulanacağını keşfetmeye yöneliktir. Yarattığınız grotesk imgelerle bir hikaye anlatabilir ve daha rahatsız edici bir şeyi akla getirebilir misiniz?

Bouffon Nedir?
Bouffon toplumdan dışlanmış biridir. Çirkin veya yanlış, tanrıtanımaz, doğanın bir hatası, şeytanın çocuğu olarak görüldüğü için toplumdan dışlanmıştır. Bundan dolayı, bouffon toplumun iyi veya tabu gözüyle baktığı şeylere meydan okuma özgürlüğüne sahiptir. Bouffon'lar güçlü insanları ve toplumun kafasına sokulan inançları parodileştirmekten özel bir zevk duyarlar. İnce bir çizgide yürümek konusunda usta olmak zorundadırlar, çünkü hayatlarının hiçbir değeri yoktur ve söyledikleri ve yaptıkları şeyler yüzünden kolayca öldürülebilirler. Letafet ve canlılıkla oynarlarsa tıpkı soytarının krala gerçeği  söylemeye izni olan tek kişi olması gibi seyirciyi yaptıkları ve söyledikleriyle kışkırtarak çok ileri gidebilirler.

Atölye
Atölye süresince, seyirci ile iletişimizi geliştirmek ve doğaçlamacı dostlarınızla suç ortaklığı kurmak için fiziksel komedi ve clown tekniklerini kullanacaksınız. Son derece grotesk karakterler yaratabilmek için kostüm ve makyajla çalışacaksınız. Parodi dünyasını keşfedeceksiniz. "Zevksizlik", "belden aşağı", "aşırı" ve "samimiyetsiz özürler" ile oynayıp bunları seyirciyi kışkırtmak ve seçtiğiniz bir hedefi (ırkçılık, homofobi, yaşlılara kötü muamele) yok etmek için bir araç olarak kullanacaksınız. Daha sonra bouffon tarafından yaratılmış imgelerle hikaye arasındaki kontrastla oynayarak bu unsurları doğaçlama hikayelerle birleştireceksiniz.

Malzemeler
Lütfen yanınızda şapkalar, peruklar, uzun kollu t-shirt'ler, elbiseler gibi kostüm parçaları getirin. Tam takım kostüm getirmek zorunda değilsiniz, her kostüm parçasını paylaşacağız, bu yüzden başkaları tarafından kullanılmasında sakınca görmediğiniz şeyler getirin ve kombinleyin. Yüz boyası ve dişler için siyah boya sizin için temin edilecek ama kendinizinkileri getirmekten çekinmeyin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT