Doğruluk Kontrolü

Tarihler: 06 Kasım 2018 Salı ~ 06 Kasım 2018 Salı 06 Kasım 2018 19:00

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: - Tam 35.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2018 ~ Kas 6, 2018
"KonuŞu: Bir Aktivizm Şekli Olarak Doğruluk Kontrolü" etkinliği Joint Idea Kanyon'da gerçekleşecek.

"En çok bilgi paylaşılan çağda yaşıyoruz. Her gün binlerce bilgi, resim, tanım, hikâye ve karakter kontrolümüz altında olmadan karşımıza çıkıyor. Kullandığımız akıllı telefonlar ve sosyal medya kanalları bizi hiç bilmediğimiz ve görmediğimiz yerlere, hiç planlamadığımız anlarda götürebiliyor. 

Karşımıza bazen aynı gün içinde iki zıt bilgi çıkabiliyor. Yöneticiler ve Dünya’nın önde gelenleri bu ‘dezenformasyon’ akımını kendi lehlerine kullanmakta son derece becerikliler. Bu kadar çok bilginin ve az doğrunun var olduğu günümüzde, Doğruluk Kontrolü (Fact-checking) becerisi büyük bir önem taşıyor. Doğruluk kontrolü, bilgi ağlarını demokratikleştirmenin yanı sıra temelsiz suçlamaların ve yanlış politikaların da ortaya çıkmasını sağlıyor.  Yaşadığımız çağda doğruya ulaşmak, güç sahibi olmak anlamına geliyor. 

Türkiye’nin ilk doğruluk kontrolü sisteminin kurucusu Baybars ve akademisyen ve köşe yazarı Selin’i bu meseleyi kendi formasyonları çerçevesinde ele almaları için bir sohbette birleştiriyoruz. 1 saatlik sohbetin ardından etkinlik, 30 dakikalık soru cevap kısmı ile sona erecektir."

Konuşmacılar:
Baybars Örsek, Doğruluk Payı Kurucusu
Selin Nasi, Akademisyen ve Köşe Yazarı

Baybars Örsek, Doğruluk Payı’nın Kurucusu
Baybars Örsek İstanbul doğumludur. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesini aldıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nde Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü üzerine yüksek lisans yapmıştır. 

2007 yılında Toronto merkezli ‘Fraser Institute‘ adlı düşünce kuruluşunda dezavantajlı çocukların özel eğitim kurumlarına erişebilmeleri için gönüllü olarak çalışan Örsek, 2010 yılında Washington DC’de ‘Turkish Coalition of America’ da siyasi kampanya finansmanı alanında bir staj gerçekleştirmiş olup, aynı yıl University of Maryland’de uluslararası öğrenci olarak dersler almıştır.Örsek, 2014 yılında kuruluşuna öncülük ettiği, Doğruluk Payı adlı Türkiye’nin ilk ve tek doğruluk kontrolü çalışmasının da yürütücüsü olan İzlemedeyiz Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmektedir. Örsek, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Mütevelli Heyeti üyeliğini sürdürmektedir.

Örsek ayrıca, Uluslararası Doğruluk Kontrolü Ağı (International Fact-Checking Network) Yönetim Kurulu ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Mütevelli Heyeti üyeliklerini sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının programlarına konuk olarak katılan Baybars Örsek’in farklı dillerde yayımlanmış bir çok makalesi ve röportajı bulunmaktadır.

Selin Nasi, Akademisyen ve Köşe Yazarı
Selin Nasi, lise eğitimini Nişantaşı Işık’a tamamlamıştır. 2015 – 2018 yılları arası Hürriyet Daily News’da Köşe yazarlığı yapmıştır. 2013 – 2018 yılları arasında Şalom Gazetesinde yazmıştır. 

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Master derecesini “1 Mart Tezkeresi Gölgesinde Türk-Amerikan İlişkileri” başlıklı teziyle, 2006 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden aldı.Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde doktora adayı olarak Türkiye-İsrail ilişkileri üzerine akademik çalışmalarına devam ediyor.

KonuŞu hakkında
KonuŞu, günümüzü anlamak ve anlamlandırmak için kurulmuş yepyeni bir konuşma platformudur. KonuŞu'nun amacı, sosyal konularda uzman analizlerini meraklılarıyla buluşturmak, tarihsel bilgi ve sosyolojik öngörü sahibi olmayı hızlandırmak ve günlük politika dışı konuları tartışmaya açmaktır. KonuŞu'da aynı konu üzerine çalışan ve farklı formasyonlardan olan iki konuşmacı konuyu bir saatlik bir sohbet içinde ele alır. Etkinlikler 30 dakikalık soru cevap kısmı ile son bulur.

Konuşmalardan iki gün sonra gönderilen bir bülten ile konuşmada öne çıkan argümanlar ve sorulan yeni sorular etkinliğe katılanlar ile yazılı olarak paylaşılır. KonuŞu, 2018 yılında sosyolog Hale Ceren Zeytinoğlu tarafından kurulmuştur.

- Etkinlik minimum 10 kişinin katılımı ile gerçekleşecektir.- Joint Idea Kanyon’a sinema katından asansörle "R" katına çıkarak ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT