Dr. Erman Türkili ile Çocuklar ile

Tarihler: 20 Ocak 2018 Cumartesi ~ 20 Ocak 2018 Cumartesi 20 Ocak 2018 17:00

Yer: Zorlu PSM - Meydan Fuaye

Ücret: 1. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 20, 2018 ~ Oca 20, 2018
Dr. Erman Türkili ile Çocuklar ile Müzik Atölyesi ve Bir Besteci: Mozart

Atölyemize 5 yaşından itibaren her çocuk katılabilir. 
Çocuklar diledikleri gibi soru sorabilirler. 

Çocuklar ile Müzik her ay farklı bir besteciyi konu alıyor. 
Ocak ayında Mozart’ı her yönüyle tanıyoruz, canlı bir resital ile onun müziğini keşfediyoruz ve bunların yanı sıra;

Tüm orkestra enstrümanlarını; 
- Opera, Bale ve Senfoni Orkestrasını,
- Müziğin zeka gelişimine olan faydalarını,
- Bestecileri ve Bilim adamlarını,
- Müziğin evrensel dilini öğrenirler ve bunu interaktif bir sunumla deneyimlerler...

Dr. Erman Türkili
1995 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarında keman eğitimine Dania Kainova ile başlayan Erman Türkili, Ortaokul, Lise ve Üniversite eğitimini aynı Üniversite’de tamamlamıştır. Erken yaşta orkestra solistliği deneyimine sahip olan sanatçı, Türkiye’nin birçok şehrinde solo ve oda müziği konserleri vermeye devam etmiştir. 

2005 yılında, Amerika’da bulunan Pittsburgh State University’den aldığı asistanlık teklifi üzerine, Lisansüstü çalışmalarını değerli Türk keman sanatçısı ve akademisyeni olan Prof. Selim Giray ile devam etti. İlk gittiği yıllardan itibaren, katıldığı yarışmalarda birincilik ve ikincilik ödüllerinin sahibi olan Türkili, son olarak Amerika’da ASTA (American String Teachers Association) kuruluşunun düzenlediği yarışma sonucu Amerika’da seçilen 52 kemancıdan biri oldu. Lisansüstü çalışmalarının hemen ardından doktora eğitimini tamamlaması için Florida State University’den en yüksek dereceden verilen asistanlık teklifini kabul eden sanatçı Doktora çalışmalarını New York Filarmoni, Dallas Senfoni gibi önde gelen Amerikan orkestraların başkemancısı olan Prof. Eliot Chapo ile tamamladı. Doktora eğitimini 3,5 sene gibi çok kısa bir sürede bitiren sanatçı, 26 yaşında Doktor unvanına sahip oldu. Eğitim alanında yaptığı araştırmalar neticesinde, 2009 senesinde keman ve genel anlamda müzik eğitiminde kullanılabilecek daha önce yapılmamış yenilikçi bir eğitim metoduna imza atarak, Amerika’da kendi kurduğu eğitim merkezlerinde, keman da eğitimi 2,5 yaşına kadar indirerek, erken yaşta yüzlerce çocuğun klasik müzik eğitimine başlamasını sağlamıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra, Tarihi Osmanlı müziği ile de ilgili çalışmalar yapan sanatçı, son olarak uluslararası bir grup olan Barok Müzik ikilisi olan ClaViolin ve  Alla Turca Kollektif’in kurucularındandır. 

2014 yılında İstanbul’da 103 yıllık bir Rum köşkünde ‘Bilim ve Sanat Köşkü’nü kuran Dr. Türkili, çocuklar ile olan bilim ve sanat çalışmalarına Türkiye genelinde projeleri ve eğitimleri ile  devam etmektedir. 

Irakli Chumburidze 

Gürcü piyanist Irakli Chumburidze 1985’te Tiflis’te doğmuştur. 1992-2003 yılları arasında Gürcistandaki Tbilisi Z.Paliashvili Müzik Okulunda, Profesör Manana Baratashvili ve Lali Rcheulishvili’nin öğrencisi olmuştur. Chumburidze sahneye ilk defa beş yaşındayken adım atmıştır. Yedi yaşındayken ise orkestrayla sahneye çıkmıştır ve orkestrayla Handel’in piyano ve oda orkestrası için olan konçertosunu çalmıştır. 2003’te Tbilisi V. Saradjishvili Devlet Konservatuarında Prof. Revaz Tavadze’nin sınıfında eğitimini tamamlamış ve 2007’de diplomasını almıştır.Yaptığı odisyonda tam burs kazanan Chumburidze eğitimini saygın bir eğitim kurumu olan Royal College of Music’te ünlü piyanist Prof. Dmitri Alexeev devam ettirmiştir. Chumburidze 2011’de Almanya’ya taşınmış ve Hochschule für Musik Freiburg’da ünlü piyanist Prof. Michael Leuschner ile çalışmıştır.

Chumburidze’nin barok dönemden başlayıp çağdaş döneme kadar olan eserlerin yanı sıra, solo, oda müziği, piyano konçertoları ve düetlerini kapsayan geniş bir repertuarı vardır. Irakli Chumburidze birçok uluslar arası piyano yarışmalarına katılmış ve ödüller almıştır; 

- International Piano Competition for Young Muisicians
- (Hollanda, Enschede)-Rome International Piano Competition
- Leeds and Scottish International Piano Competitons.

Chumburidze, Gürcistan, Türkiye, İngiltere, İskoçya, Hollanda, İspanya, İtalya, İsviçre, Çin ve Tayvan’da resitaller vermiştir.Irakli Chumburidze aynı zamanda bestecidir. Piyano ve oda müziği için Gürcü halk müziği ve caz’dan ilham alarak besteler yapmaktadır. İlk bestelerinden biri olan “Variations op.1” ilk olarak 2014’te çalınmıştır ve seyirci tarafından büyük beğeni kazanmıştır.

Chumburidze şu anda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

- 5 yaş ve üzeri katılımcılar için uygundur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT