Drama İstanbul Film Atölyesi

Tarihler: 11 Şubat 2012 Cumartesi ~ 11 Nisan 2012 Çarşamba

Yer: Drama İstanbul

Ücret: iletisim@dramaistanbul.com.tr

Nereden Alınır: www.dramaistanbul.com

Telefon: 0533 315 59 85

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2012 ~ Nis 11, 2012

Drama İstanbul’da Haluk Ünal’la senaryo yazım ve film yapım yolculuğu 11 Şubat’ta başlıyor.

Yazar, senarist, yönetmen Haluk Ünal’la senaryo yazım atölyesi Drama İstanbul’da 11 Şubat’ta İstanbul’da başlayacak. Senaryo yazmak isteyen, bir fikri, bir hikayesi olan herkese açık atölye çalışmaları; 8 haftalık Temel Hikaye Tasarımı ve 8 haftalık Senaryo Geliştirme başlıkları altında gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar sonucunda iyi senaryolara yapım desteği verilecek ve sinema dünyasına giriş için rehberlik de yapılacak. Atölyelere katılım başvurusunun ayrıntılı bilgisine de www.dramaistanbul.com adresinden ulaşılabilecek.

Atölyenin Genel Yönetmeni Haluk Ünal, “Hepimizin hayatı bir film olabilir ama hepimiz senaryo yazarı olamayız” diyor ve ekliyor “Senaryo yazarı olmak; her aşamasında on bilinmeyenli denklemlerin çözüldüğü alabildiğine karmaşık, ama öte yandan izleyicinin yüreğine dokunması da şart olan çok özel bir ürünü tasarlamayı öğrenmiş olmak anlamına geliyor. Bu atölyelerle bu tasarımın temel bilgisini vermeyi amaçlıyor.”

"İyi bir senaryo için iyi bir film öyküsü, iyi bir film öyküsü için de çok güçlü bir film fikrine sahip olmalısınız" ilkesinden hareket eden sekiz haftalık Temel Hikaye Tasarımı atölyesinde, katılımcıların uygulama içinde güçlü bir film fikri yaratmaları; iyi bir hikaye geliştirmenin yol ve yöntemlerini fark ederek, nitelikli bir hikaye geliştirmeleri amaçlanıyor. Ve Drama İstanbul Film Atölyesi (DİFA), bu hikayelerden uygun bulduklarını kendi portfolyosu içinde sektöre tanıtmayı da planlıyor.

İyi Senaryolara Film Yapım Şansı

Drama İstanbul’da 12 hafta sürecek Senaryo Geliştirme Atölyesi ise roman uyarlamaları ya da orjinal film hikayelerinin dizi veya sinema filmi olarak, bir yapımcıya sunulabilecek, satılabilecek bir niteliğe kavuşturmayı amaçlıyor. Atölyeye katılan projelerin bazıları, eğer proje sahibi de isterse DİFA veya Yapım Lab tarafından üstlenilebileceği gibi, sektörde etkin yapımcılara da bu kuruluşlar aracılığıyla ulaşılabilecek.

DİFA ve YapımLab işbirliği katılımcılara şu önemli fırsatları sunuyor:

“Senaryo yazarının yolculuğunda gerekli haritaları edinmek. Senaryo yazımının mimari prensiplerini anlamak. Atölye formatında deneyimli bir yazarla katılımcıların önündeki çamuru yoğurup, ilk eser eskizlerini yaratmalarını sağlamak. Bir yapımcıya fikir sunmanın etkili biçimlerini üretmek.

Profesyonel bir buluşmada karşılaşılabilecek deneyimi yaşatmak. Çok güzel ve profesyonel karşılık bulacak bir fikir ya da hikaye yaratılabildiyse, bu çalışmayı doğru adreslere zahmetsizce ulaştırmak. Bir senaryoyu proje haline getirmek, bütçesini yapmak, parasını aramak; ya da bütün bu konularda profesyonel danışmanlık almak.”

“Sinemamızın Arka Bahçesi Büyük Bir İyi Fikirler Mezarlığı!”

Drama İstanbul Genel Yönetmeni Haluk Ünal bu atölye çalışmalarını neden başlattıklarını şöyle anlatıyor:

“İlk senaryolarımın peliküle yansıdığı 1997’den yılından beri onlarca yönetmen, senarist ya da yapımcı arkadaşım eserlerini okumamı, görüş beyan etmemi istemiştir. Ancak bu önemli sorunu, ilk kez Antalya Altın Portakal Festivali’nde, Paris’te yaşayan ve senaryo yazarları meslek örgütünün Avrupa temsilcisi olan Sedef Ecer’in organize ettiği atölyelerde farkettim. Bu atölyelerde Oscar ödüllü yazarlar Louis Gardel, Michel Fessler, Oscar adayı ve Sezar ödüllü yazarlar Olivier Lorelle, Jacques Deschamps’ın öğrencisi sonra da arkadaşı olma şansını elde ettim.

Dördü de atölyelerinde senaryo mimarisini anlatıyor, hikaye analiz ve geliştirme yöntemi olarak da script doctoring yapıyorlardı. Daha sonra Genel Senaryo Danışmanı ve editör yazar olarak çalıştığım Altıoklar Yapım’da raflarda bekleyen bine yakın çalışmanın temel eksiğinin de bu olduğunu gördüm. Bu nedenle Türkiye sinemasının arka bahçesinde büyük bir iyi fikirler mezarlığı var. Nihayet, bu ustalarla ahbaplığımız içinde bu işin batıda nasıl profesyonelce, kurumlaşmış bir biçimde ele alındığını gördüğümde, Sedef Ecer’e böyle bir kurumu Türkiye’de kurmayı teklif ettim. Bu hayali kurmamız 2006… Vücut bulması ise 2010’u buldu.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT