Dünyanın 7 Harikası (Antik Dünya)

Tarihler: 30 Mayıs 2021 Pazar ~ 30 Mayıs 2021 Pazar 30 Mayıs 2021 18:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 95.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2021 ~ May 30, 2021
Arkeolog Dr. Mehmet Kürkçü’nün hazırlayıp sunduğu bu konferans “Dünyanın 7 Harikası”na örnekleriyle ilginç ipuçları da vermektedir.

“Dünyanın 7 Harikası” tarihe meraklı herkesin dilinde olan bir konudur. Peki bu “7 Harika” hakkında bildiklerimiz nelerdir? Bu mimari yapıtlar neden “Dünyanın 7 Harikası” olarak biliniyorlar? Bu “7 Harika” bir liste midir? Eğer liste ise bu liste nasıl oluştu? Bu listeyi kim oluşturdu? Antik çağda yaşamış çeşitli gözlemciler tarafından listelendiği rivayet edilen ve Akdeniz ve Orta Doğu'nun önde gelen mimari ve heykeltıraşlık eserleri nasıl bu listeye girdiler? MÖ 2. Yüzyılda yaşamış Sidon’lu yazar Antipater ve Bizanslı matematikçi Philon’un anılarında sözü edilen eserler bu listeye ışık tutan yapıtlardan sadece ikisidir.

Konuşmacı: Dr. Mehmet Kürkçü

Bu konferansa neden katılmalısın?
Bu konferansta Antik Dünya’nın 7 Harikası’nın bulunduğu coğrafya, “Antik Dünya’nın 7 Harikası” listesinin oluşumu, değişiklikler ve eserlerin mimarisi, değişik tezleri, bilinen tüm ayrıntılarıyla anlatılmaktadır.
Bu konferansta neler öğreneceksin?
Antik Dünya’nın 7 Harikasını
Bu harikalardan 2’sinin (ve en güzeli kabul edilenin) Anadolu’da olduğunu
Hellenistik Çağ mimarisi ve heykeltıraşlığı
Yunan mitolojisinin en çarpıcı hikayelerini
Halikarnassos (Bodrum) ve tarihini, önemini
Mısır, Mezopotamya, Anadolu ve Yunanistan coğrafyalarını antik çağ kaynaklarından öğreniyoruz.

Eğitim Seviyesi
Her seviye

Konferanslarımız Hakkında Genel Bilgilendirme
Bu konferans bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
Görüntüler verilirken eğitmen müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
Konferans sırasında anlatım sürerken eğitmene yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür
Konferans 2 saat sürmektedir. Her konferans sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Konferansa katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır

Kayıt Yaptırma Koşulları

Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Konferansı kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.

KONFERANSIN KONUŞMA AKIŞI
Giza Piramitleri: 7 harikanın en eskisi ve yedi mimari eserden günümüzde büyük ölçüde özgün haliyle kalanıdır.
Babil'in Asma Bahçeleri: Kraliçe Sammu-ramat, Kral 2. Nabukadnezzar ya da Asur Kralı Sennacherib'e atfedilen, tam olarak yeri bilinmeyen bir dizi peyzajlı teras olduğu tahmin ediliyor.
Olympia, Zeus Heykeli: Devasa ölçülerde olduğu tahmin edilen bu Zeus heykeli MÖ 430 tarihinde Atina’lı heykeltıraş Phidias tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir.
Efes, Artemis Tapınağı: Heybetli ölçüleri ve onu süsleyen sanat eserleri ile ünlü bir yapıdır.
Halikarnassos Mozolesi: Karia Kralı Mausolos'un dul eşi Artemisia tarafından yaptırılan anıtsal mezardır.
Rodos Colosse Heykeli: Rodos kuşatmasının yükselmesi (MÖ 305-304) anısına Rodos limanına inşa edilmiş dev bir bronz heykeldir.
İskenderiye Feneri: İskenderiye açıklarındaki Pharos adasında, inşasına MÖ 290 yıllarında, 1. Ptolemaius zamanında başlanan ve oğlu 2. Ptolemaius döneminde tamamlanan antik dünyanın en ünlü deniz feneridir.

KONUŞMACI
Sanat Tarihçi, Arkeolog Dr. Mehmet Kürkçü
1966 yılında Biga’da dünyaya geldi. 1989 yılında turizm dünyasına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 1992 yılında açtığı kurslar sonrasında turist rehberi olmaya hak kazandı. Sanat ve arkeolojiye olan tutkusu nedeniyle 2004 yılında “sanatlar tarihi” okumak üzere üniversiteye geri döndü.

Fransa’nın Grenoble kentinde, Université Pierre Mendes France’da aldığı lisans eğitimi sonrasında Sanat Tarihi ve Arkeoloji Yüksek Lisansı için Paris Sorbonne Üniversitesi’ne davet edildi. Aynı disiplindeki doktorasını da “onur” derecesiyle yine Sorbon Üniversitesi’nde 2014 yılında tamamladı.

Yurt dışında Apollonia (Arnavutluk), ardından Türkiye’de Tlos, Patara, Aizanoi, Aigai ve Phaselis’te kazılara ve yüzey araştırmalarına katıldı. Doktora tezi sürecinde Termessos Antik kentinde 6 dönem araştırmalar gerçekleştirdi. enti’nde altı dönem yüzey araştırmaları gerçekleştirdi. Akdeniz Havzası’ndaki birçok antik kentte araştırmalarda bulundu.

Yurt içi ve yurt dışında bilimsel organizasyonlara katıldı. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri yayınlandı, hakemlik yaptı. Aynı zamanda arkeoloji kitaplarından bölüm çevirileri bulunuyor.

Turist Rehberleri Birliği’nin (TUREB) Turizm Fakülteleri ve meslek yüksekokulu öğrencileri için düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan eğitim ve uygulama gezilerinde eğitmen rehber ve gözetmen olarak görev aldı. Farklı üniversitelerde çeşitli alanlarda dersler verdi.

Kürkçü, Türkiye’deki profesyonel turist rehberi sertifikası yanında, tüm Fransa’da geçerli “guide - conferencier” belgesine de sahiptir.Turist Rehberliği bölümlerinde gördüğü eksiklikleri ve yanlış uygulamaları kapsayan çalışmalarını 17. Ulusal Turizm Kongresi’nde dile getirdi ve ardından 3. Turizm Şurası Bilimsel Heyeti’ne davet edildi. Akademik hayatının yanında kültürel gezilerimizde görev almaktadır.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT