Duygusal Çevikliğimizi Arttırıyoruz

Tarihler: 31 Mart 2021 Çarşamba ~ 31 Mart 2021 Çarşamba 31 Mart 2021 12:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Genel Giriş - 84.75 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2021 ~ Mar 31, 2021
Duygu ve düşüncelerimizin yoruculuğuna bir ara vererek, kendimizi sakinleştirme fırsatı buluyoruz. Birlikte çalıştığımız iki nefes tekniği ve iki mindfulness farkındalık meditasyonu ile sinir sistemimize, beynimize, bedenimize ve ruhumuza bakım veriyoruz.

NELER ÖĞRENECEĞİM?

Coherent Breathing (Tutarlı Nefes Tekniği)
Resistant Breathing (Dirençli / Muzaffer / Okyanus / Ujjayi nefes tekniği
Üç dakikalık Nefes Alanı Egzersizi
Farkındalık Meditasyonu

NE İŞE YARAR?
Stresi azaltır
Duygusal çevikliğini, dayanıklığını artırır
Sakinleştirir
Kendine yüklenmeni azaltır
Depresif ruh halini iyileştirir
Öfke kontrolü sağlar
Tepkiselliği azaltır

"Stres ve anksiyeteyi azaltan, konsantrasyonu artıran, duygu dünyamızı dengelememize yardımcı olacak nefes buluşmalarına devam ediyoruz.

Doğarken sahip olduğumuz zihinsel, fiziksel esnekliğimizi yaş aldıkça, hayat içinde yoğruldukça kaybediyoruz maalesef. Zamanla zihinsel ve fiziksel dünyada daha keskin hatlı, katı hale dönüşüyoruz.Doğarken sahip olduğumuz sinir sistemimizdeki esneklik debüyüdükçe kayboluyor, bu sebeple de bebeklerin çok hızlı her şeye adapte olabilme özelliğini yetişkin halimizde göremiyoruz.

Biz, yetişkinler strese karşı direncimizi artırabildiğimiz ölçüde iyileşme ve yeniden ayağa kalkma şansını kendimize sunuyoruz. 

Sinir sistemimizin taşıyabileceğinden daha fazla ve uzun süreli strese maruz kaldığımızda duygusal, fiziksel ve zihinsel sağlımızda etkilerini görmeye başlıyoruz. Belki daha gergin, tepkisel oluyoruz, belki aşırı hüzünlü oluyoruz hatta uyku düzenimiz bozulmaya başlıyor. Bu ilk belirtiler hafif hafif ortaya çıkıp biz onları fark edemediğimizde de anksiyete, panik atak, uykusuzluk, gün içi yorgunluk, aşırı uyarılma ve bedensel ağrılar hayatımızı işgal etmeye başlıyor. Bu halle yaşamaya çalışan strese duyarlı sistemlerimiz de daha çok kortizol, adrenalin, uyarıcı nörotransmitter salgılamaya başlıyor ki bu da daha çok enerji yakımı gerçekleştiriyor, içeride enflamasyon artıyor, daha çok serbest radikal bedenimizde dolaşmaya başlıyor maalesef… Bizler durumu ne kadar geç fark edersek o kadar hastalıklara davetiye çıkarıyoruz.

Stres karşı DAYANIKLILIĞIMIZI (resillience) artırabilmek için para sempatik sistemi devreye almak yani nefesimize dönmek yeterli… Nefes, bedenin kendini iyileştiren, dinlendiren ve bakım veren sistemini devreye almamıza en yardımcı araç. Nefes ve farkındalık pratiklerimiz esnasında aslında savunma – kaç sisteminin sakinleşmesine, motorun hararetini düşürmesine yardımcı oluyoruz.

Aslında burada HRV - kalp ritim hızı değişkenliğinde bir değişim sağlıyoruz. Bizler nefes alırken kalp atışlarımız hızlanır, nefes verirken yavaşlar. Nefes alırken ve verirken ki atım arasındaki fark ne kadar büyükse sağlığımıza o kadar destek veriyoruz demektir."

* Eğitim süresi 1 saattir.* Oturumlar için ilgili link, şifre ve diğer detay ve yönergelerin size ulaştırılabilmesi için linkteki formun mutlaka doldurulması gerekmektedir. * Linkimiz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2M_MQNhGlAfprT4Ptodzx7AvWCSDf42FcDvUrz-oZCBwKfg/viewform* Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-posta ve cep telefonu numaranızı etkinlik açıklamalarında bulunan linke tıklayarak açılacak forma kaydedip göndermenizi rica ederiz.* Etkinlik, online - canlı olarak Rego Now Akademi ve eş zamanlı Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.* Detaylı bilgi için : https://regonow.co/* Yayınları bilgisayar, tablet ya da telefonunuzdan izleyebilirsiniz.* Satınalma gerçekleştiğinde digital biletinizle ile beraber telegram özel grubuna giriş linki size ulaşacaktır. Bunun için IOS ve android cihanızdan telegram uygulamasını indirmenizi ve sizinle paylaşılan linki tıklayarak her akşam ers linkinin size ulaştırıldığı gruba girmenizi istiyoruz.* Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumluluğu bulunmamaktadır.* Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle etkinliğe zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT