Edebiyat Seminerleri

Tarihler: 24 Aralık 2015 Perşembe ~ 24 Aralık 2015 Perşembe 24 Aralık 2015 19:00

Yer: Atölye Ceres

Ücret: 1. Kategori - 270.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2015 ~ Ara 24, 2015
Edebiyat Seminerleri 24 Aralık'ta Atölye Ceres'te...

Feridun Andaç İle Edebiyat Seminerleri

Kendi Yazarınız Olmalı
“Edebi Akrabalarımız”

Edebiyat Seminerlerinde Amaçlanan;
Yazar-yapıt/konu eksenli seminerlerimiz, edebiyat bilgisini geliştirmek, yazar tanıma/okuma, metin çözümleme yöntemlerini öğrenmek isteyen okurlar için düzenlenmektedir. Yazmak için gerekli olan birikimi elde edinme yolu/yordamını gösterme; üzerinde durulan yazar/yapıt/konu ekseninde düşünceleri dile getirip tartışma ortamı yaratma yine seminerlerin diğer bir amacıdır.Edebiyat Seminerleri; bir yazarı,  yapıtı/yaşamı ekseninde tanıma yolculuğudur. Seçilen bir veya birkaç yapıtı okunup çözümlenerek, yazarın yaratıcı kimliği ve yaşamına o çerçevede bakılacaktır.Ele alınan yapıt çevresinde metin türlerini tanımakla birlikte; metnin yapısını/biçimini değerlendirerek yazarın metin kurma bilgisini anlamak amaçlanmaktadır. Ayrıca her yazarda karşımıza çıkan yeni okuma biçimlerini tanımak, kendimizi bu yönde geliştirmek için yeni okuma yöntemleri edinmek ve bir/çok yazarla “edebi akraba”lık kurma yolunu/yordamını öğrenmek de diğer bir amacıdır bu seminerin.

1./ Seminer
Dostoyevski: İnsana Doğru Yolculuk
1./ Hafta: Roman sanatı/romanın yüzyılı
2./ Hafta: Dostoyevski’nin mirası: Suç ve Ceza
3./ Hafta: Dostoyevski’den yansıyan
4./ Hafta: Dostoyevski’nin öğrettiği

Detaylı program, okuma kaynakçaları ve roman okuma yöntem ve planları,seminer öncesi katılımcılara ayrıca sunulacaktır.

Okumak bir görme yolculuğudur. Öğrenen okur gören okurdur…Bu seminerin çıkış noktasındaki ana düşünce budur. Seminerde amaçlanan bir yazarı  yapıtı/yaşamı ekseninde tanıma yolculuğudur. Seçilen bir veya birkaç yapıtı okunup çözümlenecek. Yazarın yaratıcı kimliği ve yaşamına o çerçevede bakılacaktır. 

Ele alınan yapıt çevresinde metin türlerini tanımakla birlikte; metnin yapısını/biçimini değerlendirerek yazarın metin kurma bilgisini anlamak amaçlanmaktadır. Ayrıca her yazarda karşımıza çıkan yeni okuma biçimlerini tanımak, kendimizi bu yönde geliştirmek için yeni okuma yöntemleri edinmek ve bir/çok yazarla “edebi akraba”lık kurma yolunu/yordamını öğrenmek de diğer bir amacıdır bu seminerin.

Her katılımcı dilediği yazarı belirlenen zaman dilimi içinde seminere katılmak üzre seçecektir. Önerilen yapıt, gösterilen plana göre okunarak seminere gelinecektir. Her bir yazara/yapıtına 4 saatlik zaman ayrılmaktadır. İki haftalık 2’şer saat olarak sürecek seminerde katılımcıların o yazar/yapıt ekseninde de, dilerlerse, birer metin yazması sağlanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT